Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg under juli 2008

Ett sånt underbart väder det är ute ikväll! och har varit hela dagen!


Vi har precis matat oss och barnen och ska nu borsta tänder sätta på pyamas och sedan packar vi ner barnen i varsin vagn och ger oss av på en lång härlig kvällsprommenad! :-)


Helt enkelt toppen att det äntligen är sommar!!! (Igen)

Nu har min syster fått tillgång till sitt nya hus så nu ska de flytta! I allt stök som blir kring en flytt tror jag Icka mår bäst av att inte närvara :-) Hon har därför fått komma hem till oss igen!



Syster berättade att Icka betett sig underligt då hon vid flera tillfällen stulit katternas mat! Icka brukar faktiskt inte stjäla så det var rätt märkligt! Vid tre tillfällen stal hon och satte i sig 5 dl kattmat! Kommande målteider hade hon blängt på Helen när endast några få kulor serverades i hennes skål! :-O



Efter stölderna blev de lite restriktiva med placeringen av kattmaten (som i normala fall står på golvet) Kattmaten åkte upp på en bänk och stölderna upphörde! Icka övergick då i att frammåt småtimmarna på natten väcka syster och sambo som då trodde det var kris och gick ut med henne! De upptäckte dock rätt snart att någon kris på den fronten var det inte. Återigen ett mycket märkligt beteende.


Efter att ha funderat ett tag kom de i alla fall fram till att hon antagligen var hungrig! Så de sa till mig när jag hämtade henne att jag nog borde ge henne mer mat! Jag tyckte att det lät lite fånigt, jag hade ju precis dragit ner lite på maten eftersom jag tyckte hon gått upp i vikt! Efter lite snackande frågade de hur mycket jag brukade ge henne och det visade sig att jag brukar ge henne dubbelt så mycket som hon fått nu hos dem! Inte konstigt att hon var hungrig stackarn :-)


Nåja nu är hon iallafall hemma igen! Efter att ha inlett med att riktigt markera för Tingling vem som bestämmer så lekte de länge länge när vi kommit hem.


Ett kort träningspass hanns med igårkväll också. Började med Icka i bermudaslalomen.. det gick naturligtvis bra! men den träningen var eg inriktad på att Ting skulle ligga fint vid sidan och vänta på sin tur! Vilket hon gjorde efter att jag hämtat tillbaka henne en gång (hon ligger utan koppel eller annan fastsättning. det ska mina hundar klara!


När det blev Tings tur hade hon inte tid med mig! hon ville ju leka!!!!! Så jag plockade fram korven framför näsan på henne men när det inte hjälpte sa jag bryt (använder jag även i vallningen när det är färdigvallat!) och hon släppte genast Icka och kom för att jobba. Slalomen var dock svår att koncentrera sig på speciellt när man var på väg mot Icka.. Men med lite stressande av henne.. typ jajaja nu krö vi kom igen och så så såg man riktigt hur hon ansträngde sig för att få det rätt! När hon sedan lyckades med en sexpinnars blev det jackpott och vi gick vidare till nästa övning! Ville inte be henne focusera på slalom igen..


Tog vår lilla "bana" hopp tunnel hopp däck hopp balans! Tre gånger fint och sedan ett avhopp och därefter två fina till! Sedan Fick Icka också köra den "banan" Hon gjorde det jättefint alla gångerna men jag underkände ändå när jag började visa att jag skulle svänga och hon stannade två plus två snett.. visst var hon på kf men det är så lätt att hennes sneddande blir mer och mer! Jag vill ha henne två plus två rakt fram men att hon tittar på mig för att sedan svänga!


när det också blev rätt bröt jag och Ting fick belöning för att hon legat still dels genom korv och dels genom att få köra ett sista varv på "banan". Det gjorde hon bra och då gick vi in :-)


Måste bygga om "banan" lite för nu verkar det gå nästan för lätt .. tror inte riktigt hon tar mina instruktioner utan bara springer själv eftersom hon kört den så många gånger nu :-9



Ska plocka ut långhoppet också någon dag så att vi kan träna det.. men eg borde det målas först.. färgen tål ju inte utomhusbruk som det är.. (vilket jag visste när jag köpte hindret..) måste åtgärda det någon dag! vilken dag som helst nu faktiskt :-)  



Nämnde husbygget i förra inlägget och har dessutom fått en del frågor på hur det går! Eftersom det ännu inte händer så mycket så har det inte varit mycket att skriva om men en liten uppdatering kanske jag kan ge iallafall!


För alla som undrar så ska vi bygga hus ute på landet Magnus och jag! Vi har varit runt bland husföretagen och även anlitat en egen arkitekt som ritat ett hus åt oss. Vi har även bestämt oss för plats samt stakat ut vart huset ska ligga på den!


Tomten ligger mitt i Vide by (utanför Lessebo) och är ca 8 -9 000 kvm. Den sluttar lite från Nordöst neråt sydväst.


Vi har kommit så långt att vi sökt och beviljats bygglov! Bygglovet har nu i veckan vunnit laga kraft (om man får tro kommunen i alla fall J ) I fredags var Magnus och Svenne ute och mätte ut mer exakt vart garaget skall ligga samt höjdbestämde det. Så där någonstans är vi. Tanken är att Garaget skall byggas först.. Det ska nämligen även bli Magnus kontor (han är ju egenföretagare) och därför innehålla två små rum och ett allrum på övervåningen. Detta kan sedan lånas ut till de som ska bygga huset.. eller om vi inte kan bo kvar i prästgården (kommer det en präst måste vi flytta..) så kan vi bo där tillfälligt medan huset byggs färdigt.


Vi förhandlar just nu om priser med snickare mm för att kunna påbörja bygget.


Så är läget.. uppdateringar kommer väl att följa när något händer på platsen..





Nu har vi haft övernattningsgäster två kvällar i rad! Jättetrevligt MEN när det är folk man inte träffar alltför ofta så är en kväll för lite att stanna! Då måste man ju sitta uppe sååå länge och prata om allt mellan himel och jord och ska man sedan upp 05.20 dagen efter är man rätt mör!


Ikväll ska jag försöka krypa ner i sängen redan vid 9 eller så.. behöver få sova!


Som sagt gäster i flera dagar! Så trevligt och mysigt! Hoppas de har trivts hos oss också! :-) Igår var Ulrika här och hon matade barnen medan jag lagade mat åt di vuxne ;-) Magnus fick sticka en extravända till affären då jag trots nedskriven lista inte kunde komma ihåg att köpa de få saker vi glömt skriva på listan! Jag har ta mig tusan INGET minne!!!! :-(


När barnen fått mat och vi vuxna stoppat i oss en liten förrätt lämnade vi stackars Ulrika åt sitt öde en kvart eller så och gick och nattade barnen. (det är enklare och går mycket fortare om man är två) Amanda somnade som en stock! och när hon somnat gick jag ner och gjorde färdigt maten medan Magnus fick läsa lite saga mm för Emelia innan hon också somnade precis lagom till maten var färdig!


Sedan kunde di vuxne sitta i lugn och ro... (eller ja nästan iallafall.. Magnus fick upp någon vända till till barnen som vaknade till någon gång) med god mat och gott vin!


Efter maten gick Ulrika och jag backarundan (och för säkerhets skull gick vi även byggarerundan) för att kika lite på tomten och omgivningarna kring det blivande huset.


Hon tyckte vi valt fel plats för huset!! ;-) Ja det kan man tycka! Jag hade ju eg en annan favorit och den tyckte Ulrika var bättre men bäst, enligt henne, var ängen i Kallanäs som jag försökte övertyga Martin och Nettan att de skulle bygga på!! ;-)


När vi kom hem hade Magnus gjort efterätt! Mums..


Vi kom i säng aldeles för sent (fast det var det värt). Blir nog lite segt i eftermiddag! :-)


Nåja en och en halv vecka till "semseter"!


Hann faktiskt träna en kort vända imorse också! Lite slalom.. som vanligt och fem kontaktfältsrundor (hopp, sväng tunnel, hopp däck sväng, hopp, sväng balans!) Med fem fullträff ;-) Känns toppen! En av rundorna sprang jag på lite mer när hon tog kf.. fungerade bra! Sedan tog jag det lungt någon vända efter..


Lilla duktiga pärlan!





Under helgens träningspass (tre på lördagen och två på söndagen) har Tingeling endast missat ett enda kf!! Och då tränade vi full fart, hel balans plus tunnel hopp däck hopp framför! Det enda kriteriet som inte var full press på var min rörelse. Jag joggade långsamt med eller gick..


räknade ut procenten (ungefär) och landade på 98 procents träff! :-)


Det är som det alltid brukar vara! Precis när jag börjar känna att allt är hopplöst och att jag nog måste hitta någon annan träningsmetod så trillar allt på plats och fröken beter sig som om det var det enklaste i världen det där med att springa ner över kontaktfälten!


Slalomen har hon dock fått ett bakslag på.... hysteriskt kul att hon gör så hela tiden! Man ska aldrig börja känna sig säker på att hon kan nåt! ;-)


Igår gick hon runt i sin bermuda! JA  GICK!!! och vandrade förbi pinne efter pinne medan hon iblöand slängde en blick på dem! Ungefär som om hon rätt va det var fick syn på en pinne som hon aldrig sett förut! förvånad undrade hon vem som stuckit ner dem där och varför??!!! Älskade lilla skithunden! Det bakslaget var dock enkelt att ta då kf hade gått så fantastiskt bra! Jag skrattade mest åte henne och sedan bröt vi slalomträningen.. får prova igen när hon är mer focuserad!


Rolig är hon iallafall... (ibland)


Vi körde nåt pass till med tasstargeten också! Kändes som att det kan vara bra att ha framöver! man vet aldrig när det kan vara nyttigt att ha! :-)


Tja bara att jobba vidare antar jag ;-)


En litene kommentar till helgens bravader i Karlstad också!


Har roat mig med att studera resultatlistorna hemmifrån! Och kunde glatt konstatera att det verkligen händer saker hela tiden! Ingen kan slå sig till ro och säga att de är snabbast eller bäst när det gäller utan man måste hela tiden jobba och träna och hålla i sina färdigheter för att kunna stå högst upp!


Landslaget i år ser ut att innehålla flera nya ansikten! KUL!! Några som varit med tidgiare har också lyckats försvara sina platser! Bra gjort! Det har varit RIKTIGT spännande och roligt att följa uttagningarna! Önskar bara att jag varit på plats själv och sett det!


En anna sak som imponerade stort på mig var att en Dvärgschnauzer sopade banan med hela svenska landslaget i söndagens klasser De vann båda klasserna!!!!! WOW!! Hoppas de satsar på landslaget nästa år!



Ett år och en månad! Så gamal har manda hunnit bli! och den nyaste färdigheten är att prata i telefon! Hon har flera gånger sett oss prata och nu har hon fattat vad dthela går ut på!


Idag hemma hos Farfar gick hon bort till telefonen och plockade av luren sedan klämde hon in den mot halsen lutade huvudet moten och sa "ajå" (hallå) efter en kort tystnad la hon upp en lång harang som lät nåt i stil med ejö, åa dejö öö aaeje meme gö. Sedan var hon tyst en stund och därefter sa hon eå (hej då) och sträckte sedan luren till stora syster som inte var sen att haka på leken! Hon tog över och pratade ett tag med ingen i telefonen sa hejdå och lade på.


När Amanda bestämde sig för att prova igen slog jag nummret till pappa och jag tror de hade ett rätt givande samtal innan Amanda räckte över luren till Emelia som också pratade lite med pappa innan han fick fortsätta med vad han nu höll på med!


De är sååå söta de där små!


:-) 

Ringde Mia häromdagen och frågade om jag kunde få komma och valla lite mellan kurstillfällena.. Grannarna har ännu inte skiljt av några får härhemma som vi kan valla på.


Idag var det dags Mia och jag och våra hundar hade en dejt i fårhagen. Eftersom Birgit och Bengt inte kännér att de har tid att träna Ylva mer än balnd korna hemma så fågade Birgit om jag inte ville ta henne med när jag skulle träna Ting och se om hon var bildbar :-) Naturligtvis fick hon följa med!


Så efter att ha avvatkat ett tag(det ösregnade när vi skulle ha åkt) så bar det av mot Attsjö..


På plats så fick Ylva börja. Runt follan gick hon kanonfint cirklade fint bort från mig och stannade jättesnyggt när jag bad om det! Focus var enormt! Sedan släppte vi ut åren ur fållan.  Hon tyckte nog att det var lite konstigt att vara på motsatt sida mot mig men gick fint och LUNGT mot fåren när jag bad om det. Så länge det gick rakt gick det bra men försökte jag vända så tappade vi fåren. Hon behövde en hel del stöd och hjälp för att söka sig runt fåren alls..


När det kändes som om jag petat henne runt fåren fint några gånger bröt jag och bytte till Ting. Vi körde lite tårtbitar på lösa djur oh hon hade ett fint focus. Höregvarv gick dessutom jättebra! hon höll ut fint på samma avstånd nästan hela halvvarvt innan hon vinklade in. Åt vänster fick jag stoppa flera gånger och skicka igen.


Sedan var det mycket focuspå att hon skulle cirkla fint när jag bytte håll och bryta cirklandet för att driva djuren fram mot mig när hon var i balans.


Sedan körde Mia sin hund Daisy. Hon har hållit på lite längre och det syns. Men jag kommer ihåg Daisy från förra terminen när jag och Ting var på studiebesök och det är en enorm skillnad på hunden! Som hon har utvecklats!


Vid ett tillfälle bad Mia mig försöka flytta djuren några meter frammåt och när jag började schasa på fåren kom Ylva springandes för att hjälpa till! :-) jag hade satt henne och Ting yppe i andra ändan av hagen. Ting satt i koppel medan Ylva var lös brevid. Hon drog slutsatsen att jag kunde behöva lite hjälp med fåren! Lilla lyhörda duktiga hund!


Ylvas tur igen och nu gick det bättre! Inte en enda gång tappade vi fåren! :-) Hon cirklade fint när jag bad henne (inte på eget bevåg alls) och hon var mjuk och fin när hon rörde sig mot fåren.. däremot tyckte hon inte alls att det var kul när jag bd henne stanna! Varför då tycktes hon tänka medan hon fortsatte frammåt! Rackare!


Så var det Tings tur. Mer jobbande på att växla mellan cirkla och gå rakt bakom. och rätt va det var tror jag polletten trillde ner. Jag tyckte iallafall att det kändes toppen!Jag gick genom fåren och Ting slog ut i en fin båge och stoppade upp djuren.. kl tolv vinklade hon mot fåren och allt jag behövde göra var att säga ett lätt "ligg" så låg hon och på sakta eller fram rörde hon sig fint fram mot djuren. Efter bara två tre gågner som hon lyckats med det bröt jag för det kändes så toppen att jag inte ville tappa den känslan :-)


Mia och Daisy gick ytterligare en vända och tränade hämt och drivning i cirkelrörelser..


Sedan fick Ting och Daisy tillsammans hjälpa oss att ta ner djuren till hagen. De jobbade fint sida vid sida och focus låg på fåren och inte varandra! Duktiga töser! När fåren var instängda och vi gick tillbaka upp mot bilarna lekte hundarna dock en hel del! Men det är ju ok.. då är ju arbetet avslutat.


Nu har vi ätit och jag och barnen är hemma mean Magnus får lite tid själv i skogen.. lite rättvisa ska det väl vara antar jag! :-)

Vilken härlig kväll jag haft!


Slutade lite tidigare och hämtade MAgnus och barnen i Vide. Båda barnen var mycket trötta och vi åkte därför hem och petade i dm lite mat rätt snabbt. Magnus gick sedan ut och klippte gräset medan Amanda lekte lite och Emelia såg på Dora.


Efter Dora var slut var det läggdags för bägge tjejerna. Satt med Amanda i knät och Emelia låg i sin säng och jag läste om Piff och puff men hann inte ens läsa färdigt boken innan Emelia somnat.


Stoppade ner Amanda som då naturligtvis började skrika direkt! Lämnade henne trettio sekunder och gick sedan in igen och stoppade ner henne igen. Hon somnade efter en stund av krypande i sängen! Sedan dess har bägge tjejerna sovit med endast kortare stunder då de vaknat till..


När Magnus var färdig gick jag ut och tränade hund en stund.. Jag ha ikväll lånat Ylva också (hon ska få följa med och prova valla lite imorgon..) Hon fick följa med ut och prova lite agility hon med. Vi gjordedet enkelt för henne och lät henne jobba mot godis som lockadehela tiden. Hon var väldigt försiktig men inte rädd för något hon provade..


Kul men hon tar inte alls för sig som Tingling som ju är klickad från grunden.


Provade även frivilligt kvarsittande med dem bägge och där var Ylva en stjärna! Har hon inte fått varsågod så skulle det aldrig falla henne in att röra sig.. Ting däremot ryckte flera gånger men även hon sitter kvar i grunden..


Tingeling fick också köra lite av varje.. Slalomen känns bättre och bättre.. Hon har börjat att attakera och ta i för att komma fort igenom vilket är kul!


Balansen som imorse ungefär.. en del träff och en del miss,, Däcket tunnlar och hinder verkar dock fungera bra på raka sträckor nu.. :-)


Efter träningen hade Magnus dukat upp med vin och ost och en film! Vi fick se nästan hela ostört.. men bara nästan.. en kissepaus med Emelia och en omgång med en ledsen Amanda som fick välling..


Men ändå! En hel film!!


Nu är det sovdags för imorgon ska jag och hundarna åka till Attsjö för Mia har lovat att vi ska få komma och valla lite! :-)


Natti!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards