Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 3 april 2016

Skidsemester, födelsedag och SM-KVALAD!!!!

Jag har ju helt glömt bort att blogga! Slarviga jag!


Det är flera veckor sedan och två tävlingar sedan jag skrev sist. Första tävlingen vi var på sedan sist var Linköping! Känns lite som hemma att komma tillbaka dit även om det inte var mycket tävling på den tiden jag bodde där. Tänk att det finns pre agilitytid.. :-O


Jag fick ett varmt välkomnande hos Lydia och Jessika som hade nybakat bröd och en härlig fisksoppa att bjuda på när jag kom fram! En trevlig kväll med vin och snack och en hundprommenad i mörkret som avslutning. En bra uppladdning inför morgondagens lopp. Ting var först ut och hon gick faktiskt jättefin! Två småmissar i två lopp (en rivning i ag 3 och en liten vägran i en hoppklass) så en femma i varje där och sedan en nolla som tyvärr inte räckte tidsmässigt. Men å va fint hon går! Det är en fröjd att köra agility med henne igen nu när hon slutat gå ur slalom i vartenda lopp!


Trolla fick vänta hela förmiddagen då medium tävlade först på eftermiddagen. Lite taggad tror jag hon var för hon gick mer på bakbenen än på alla fyra. Det ena hopploppet var fullständig kaos medan det andra var ett bra lopp men vi missade ett dubbelt blindbyte och fick en vägran där. Viktigaste loppet för dagen och anldeningen till att jag åkt till Linköping var dock agilityloppet. Banan var lite lurig i starten och det kändes svårt att välja handling men till sist valde jag ett dubbelt blindbyte samt att skicka hunden det långa hållet runt hinder 3 för att få rak väg till balansen. Med det valet skulle jag ligga efter vid nedfaretn och hon skulle själv få klara av att söka sig runt nästa hinder från fel håll.. Sådant har vi tränat så det kändes rätt för oss och hon satte det!! och hon satte resten av loppet också och det räckte hela vägen till vinst i klassen! Vilken känsla! Inte blev det sämre av att vi fick sällskap på prispallen av Sookie! :-) Vilka hundar! 1 och 2:a ! Stolt i kubik kan man säga! :-D


Efter dagens resultat saknade båda tjejerna endast varsin SM-pinne. Filmer på Trollas och Tings agilitylopp finns på FB eftersom Sofia filmade och la dem där.


Hemkommen från Linköping väntade en veckas jobb och sedan semester och skidåkning! Vi packade in oss alla 6 i bilen och åkte upp till Hundfjället för en skön vecka i skidbacken. Det var Sagas första skidsemester och vilken fröjd det var att följa hennes utveckling från att knappt kunna bromsa eller svänga alls - sele på! till att själv åka nerför både gröna och blå backar och bromsa och svänga superfint! Med oss på semestern hade vi Bobbo och Maria med familj. Deras barn hade inte heller provat så mycket skidor innan men efter några timmar så såg det ut som om de knappt gjort annat i livet. Lite onödigt spännande incidenter hade vi. Första dagen tappade vi bort Emelia och Melina (tillsammans men utan mobil) Vi hann inte mer än efterlysa dem och vänta in spaningsscootern så kom Emelia åkandes, då hade de letat sig fram till där de trodde stugan låg (nästan helt rätt) och sedan lämnade E Melina som var trött där för att leta upp oss. Scootern fick köra upp mig och Emelia till Melina och så var den situationen helt ok igen.


Någon dag senare var det Tekla och Amandas tur att åka scooter. Tekla ramlade och slog sig illa på axeln och efter uppplockning av scooter fick det bli en tur till akuten med henne. Sån tur var var det bara ett rejält blåmärke som blev föjden av det fallet. Ytterligare någon dag senare var det melinas tur att åka rakt in i en järnstolpe. Hon fick sig en rejäl magsugare och vägrade åka mer den dagen. Det blev sccoter igen till stugan. Sista dagen var det Sagas tur att försvinna. Melina och hon lekte fint längst ner i backen i en snöhög och Magnus gav sig iväg på kortare turer i bacekn och kom ner för att kolla till dem mellan varje åk. Jag städade i stugan och rätt som det är så kommer Melina instörtandes i stugan - jättenödig! På frågan om var Saga var så får vi svaret att hon är kvar i snöhögen. Ut och leta och nix pix ingen Saga! Larm om försvunnen treåring och lämna telefonnummer och så iväg och leta! Var kan hon vara!! Många obehagliga tankar hann passera innan jag till sist hittade henne ett par liftar bort i knät på en liftvakt. Då hade hon gett sig av efter Melina (trodde hon) fast hon hade gått åt fel håll. Någon hade sett henne när hon stod och tittade i forsen (som hon kallade den bäck som rann längst ner i området).. Slutet gott allting gott! Lite mer skidåkning blev det innen vi sedan vände näsan hemmåt och körde de mååånga milen hem igen.


Under resan nåddes jag av nyheten att Sookie gått bra på tävlingarna i Örebro och tagit sin sista saknade SMPINNE och därmed var klar för SM 2016! Om de väljer att starta återstår att se men att kvala dit är stort! Vilke fina hundar jag fött upp. Tur jag hade en så superhärlig vecka i fjällen att jag inte alls kände att jag velat vara med i Örebro och försöka knipa sista pinnen jag med (nästan helt sant!)


När vi kom hem från fjällen väntade kusinerna hos Farmor och farfar. De hade påsklov före påsk och ville såklart leka med sina kusiner. En del pusslande löste det så att flickorna kunde komma hem direkt efter skolan för lek och bus hela eftermiddagarna. På onsdagen fyllde Emelia 11 år så då hade vi kalas! Hur tänkte vi där när vi planerade det??!! Hem från fjällen med massor av packning vid midnatt natten mellan söndag och måndag sedan jobba måndag till onsdag och så ha kalas på kvällen??!! Lite skrattretande att amn tror sig om att kunna fixa allt på ingen tid. Det gick dock toppen då Gunnel erbjöd sig att laga maten och Brigit bakade tårtan. Magnus och jag behövde därmed "bara" packa upp allt efter fjällen och städa..  Det blev ett lyckat kalas med supergod mat och en jättefin tårta! Tack för hjälpen!!


Dagen efter var det packa bilen och köra söder ut som gällde för mig. Gåsahoppet stod för dörren och jag såg verkligen fram emot att få tävla. Gåsahoppet är en superhäftig tävling med stora startfält och många internationella deltagare! Hård konkurrens med andra ord! Internationella domare hade de bjudit in och jösses vilka kul banor det var!!! Jag älskade varenda en (med undantag för Ho 3 large på fredagen). Boende blev årspremiär i bilen parkerad utan för Åsas så trevligt umgänge dusch och toalett (allt man behöver mao) fanns för mig hela helgen!


Ting har inte mycket att hämta i dessa sammanhang då vi inte riktigt har farten men hon gick väldigt bra båda dagarna. Tyvärr sprang hon förbi sista hindret i flera klasser!!?? och fick någon liten skitmiss som vägran i någon annan klass så vi nollade inte ett enda lopp och fick därför definitivt inga resutlat med oss.


Trolla däremot kan definitivt konkurrera. Det var häftigt att stå på startlinjen och veta att det kan gå! Av någon anledning dock så fick vi massor av slalomfel! Hon missade varenda ingång på fredagen och även ingågen i öppenklassen som gick först på lördagen. Detta spökade till det i huvudet på mig och jag funderade länge på banvandringen i AG 3 (där vi saknade den däringa SM-pinnen) på hur jag skulle kunna hjälpa henne hitta rätt i slalom.. Ett framförbyte vågade jag inte (fanns en balans man kunde dra på då**) släppa direkt vågade jag inte.. då skulle hon säkert missa.. så att kalla på henne och därefter släppa blev lösningen vi valde. Banan var verkligen rejält svår och det fanns många ställen det kunde gå fel på. Jag valde den lååånga vägen i starten för att slippa diskrisk på balansen som stod nära om man tog korta hållet. Jag hade valt dubbelt blindbyte i sektionen efter A:et och det gick förstås inte alls så det blev någon slags paniklösning som faktiskt funkade men som kanske inte borde gjort det. Efter vippen kom en lång springsträcka fram till ett hinder som skulle tas från fel håll. Där förlitade jag mig på att vårt jajaja-runt runt skulle funka och det gjorde det! Krlockrent (fick apploder av domaren vid den passagen) Sedan balansen balansen där jag valde att fega lite och körde back (trots att det nog var mer jajaja, men hon är stabilare på back) och den satt! Tunnel och så slalom. Kallade på Trolla hårt! Hon vände ryggen helt åt slalomen och skällde ut mig, jag kände att skickar jag nu hinner hon inte se slalomen och riskerar att gå in fel men skickar jag inte får vi en vägran för vi står still.. skickade... hon gick in fel. :-( Ridå.. Körde klart banan utan fler missöden och var lite besviken på mig själv när jag kom i mål. Vad hände med lita på hunden liksom?! Någon sa att jag fått två vägran vid slalomen och någon en.. Gick ut en prommenad med Trolla och skakade på huvudet åt min egen dumhet. När jag kom tillbaka var där kanske 25 hundar kvar. Satte mig att kika och deppa lite och då säger de som sitter runt mig att ge inte upp en vägran kan räcka det är många disk! Nu gick tankarna kan jag säga.. en vägran eller två?? Om det bara var en.. skulle det räcka?? Tiden kan ju inte ha varit bra med tanke på att jag tagit långa vägar och hade en stillastående vägran och fick göra om i slalomen. petra hade filmat loppet, granskade Domaren, såg apploderna och log såg idiotvägran och grämde mig men kunde samtidigt se att domaren dömer vägran när vi stor still men väljer sedan att inte döma mer för när hon går in fel. viftar bort vägran där!? 5 fel alltså.. Jag tror inte en enda av de sista 25 tog sig i mål, i vart fall inte felfritt.. nervositeten.. skulle det räcka??


När klassen tagit slut dröjer det en stund till inan Sagik får upp resultaten dock utan några pinnmarkeringar. 13:e plats. 85 startande.. det borde vara 13 pinnar.. var det sant?? Var jag i och med det kvalad?? Får se listorna på resultattavlan, inga pinnar markerade där heller.. Ja 13:e av 85.. det borde stänmma jag borde vara kvalad! Nya listor kommer upp med pinnar utsatta! JA Det står en pinne efter Trollas resultat! Vi är SM KVALADE!!! WOW!!! Härliga känsla!!! UNDERBART!!


Ett hopplopp kvar den dagen. Trolla och jag ska bara gå in köra och ha kul! Jag ska lita på hunden! På ett ställe får vi ett missförstånd. Jag tror att Trolla tror att jag menat ett blindbyte vilket jag inte menade och hon försvinner upp på fel sida om mig men kommer snart rätt igen! Resten av loppet flter bra. Vi tar en lite längre väg på slutet för att bromsa farten lite innan slalom (ja jag skickade och litade på henne men jag valde att föröka förenkla det lite utan att störa henne..) hon sätter ingången och vi kan susa i mål som nolla! Det räckte trots missen och trots vägvalet på slutet till en 6:e plats! Stolt över den kan jag säga! Hade vi tart korta hållet och satt loppet kanske vi hade kunnat knipa tredjeplatsen. De två främsta känns dock inte som om vihade kunnat rå på! Vilket lopp Ulrika med Axis satte!!! WOW!


Med SM-pinnen i hamn valde jag att prioritera familjen framför fortsatt tävlande. Vi satte oss därför i bilen och åkte hemmåt istället för att stanna sista dagen på gåsahoppet.


Söndagen var vi på släktbrunch - sconesbuffe på toftastrand. Mysigt och skönt att bara vara med familjen och ändå kunna slappna av.. för SM i Växjö - here I come! :-D



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards