Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 19 juli 2008

Ett år och en månad! Så gamal har manda hunnit bli! och den nyaste färdigheten är att prata i telefon! Hon har flera gånger sett oss prata och nu har hon fattat vad dthela går ut på!


Idag hemma hos Farfar gick hon bort till telefonen och plockade av luren sedan klämde hon in den mot halsen lutade huvudet moten och sa "ajå" (hallå) efter en kort tystnad la hon upp en lång harang som lät nåt i stil med ejö, åa dejö öö aaeje meme gö. Sedan var hon tyst en stund och därefter sa hon eå (hej då) och sträckte sedan luren till stora syster som inte var sen att haka på leken! Hon tog över och pratade ett tag med ingen i telefonen sa hejdå och lade på.


När Amanda bestämde sig för att prova igen slog jag nummret till pappa och jag tror de hade ett rätt givande samtal innan Amanda räckte över luren till Emelia som också pratade lite med pappa innan han fick fortsätta med vad han nu höll på med!


De är sååå söta de där små!


:-) 

Ringde Mia häromdagen och frågade om jag kunde få komma och valla lite mellan kurstillfällena.. Grannarna har ännu inte skiljt av några får härhemma som vi kan valla på.


Idag var det dags Mia och jag och våra hundar hade en dejt i fårhagen. Eftersom Birgit och Bengt inte kännér att de har tid att träna Ylva mer än balnd korna hemma så fågade Birgit om jag inte ville ta henne med när jag skulle träna Ting och se om hon var bildbar :-) Naturligtvis fick hon följa med!


Så efter att ha avvatkat ett tag(det ösregnade när vi skulle ha åkt) så bar det av mot Attsjö..


På plats så fick Ylva börja. Runt follan gick hon kanonfint cirklade fint bort från mig och stannade jättesnyggt när jag bad om det! Focus var enormt! Sedan släppte vi ut åren ur fållan.  Hon tyckte nog att det var lite konstigt att vara på motsatt sida mot mig men gick fint och LUNGT mot fåren när jag bad om det. Så länge det gick rakt gick det bra men försökte jag vända så tappade vi fåren. Hon behövde en hel del stöd och hjälp för att söka sig runt fåren alls..


När det kändes som om jag petat henne runt fåren fint några gånger bröt jag och bytte till Ting. Vi körde lite tårtbitar på lösa djur oh hon hade ett fint focus. Höregvarv gick dessutom jättebra! hon höll ut fint på samma avstånd nästan hela halvvarvt innan hon vinklade in. Åt vänster fick jag stoppa flera gånger och skicka igen.


Sedan var det mycket focuspå att hon skulle cirkla fint när jag bytte håll och bryta cirklandet för att driva djuren fram mot mig när hon var i balans.


Sedan körde Mia sin hund Daisy. Hon har hållit på lite längre och det syns. Men jag kommer ihåg Daisy från förra terminen när jag och Ting var på studiebesök och det är en enorm skillnad på hunden! Som hon har utvecklats!


Vid ett tillfälle bad Mia mig försöka flytta djuren några meter frammåt och när jag började schasa på fåren kom Ylva springandes för att hjälpa till! :-) jag hade satt henne och Ting yppe i andra ändan av hagen. Ting satt i koppel medan Ylva var lös brevid. Hon drog slutsatsen att jag kunde behöva lite hjälp med fåren! Lilla lyhörda duktiga hund!


Ylvas tur igen och nu gick det bättre! Inte en enda gång tappade vi fåren! :-) Hon cirklade fint när jag bad henne (inte på eget bevåg alls) och hon var mjuk och fin när hon rörde sig mot fåren.. däremot tyckte hon inte alls att det var kul när jag bd henne stanna! Varför då tycktes hon tänka medan hon fortsatte frammåt! Rackare!


Så var det Tings tur. Mer jobbande på att växla mellan cirkla och gå rakt bakom. och rätt va det var tror jag polletten trillde ner. Jag tyckte iallafall att det kändes toppen!Jag gick genom fåren och Ting slog ut i en fin båge och stoppade upp djuren.. kl tolv vinklade hon mot fåren och allt jag behövde göra var att säga ett lätt "ligg" så låg hon och på sakta eller fram rörde hon sig fint fram mot djuren. Efter bara två tre gågner som hon lyckats med det bröt jag för det kändes så toppen att jag inte ville tappa den känslan :-)


Mia och Daisy gick ytterligare en vända och tränade hämt och drivning i cirkelrörelser..


Sedan fick Ting och Daisy tillsammans hjälpa oss att ta ner djuren till hagen. De jobbade fint sida vid sida och focus låg på fåren och inte varandra! Duktiga töser! När fåren var instängda och vi gick tillbaka upp mot bilarna lekte hundarna dock en hel del! Men det är ju ok.. då är ju arbetet avslutat.


Nu har vi ätit och jag och barnen är hemma mean Magnus får lite tid själv i skogen.. lite rättvisa ska det väl vara antar jag! :-)

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards