Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 15 juli 2008

Nu har vi haft prova på hemma i trädgården med 11 hundar och nästan det dubbla antalet entusiastiska förare plus en hel del publik. Jag antar att det blir så när man bor på landet och drar igång nåt nytt.


Det var trevligt! Men jisses va nervös jag var! Vet inte varför egentligen men jag kände mig jättenervös inför alla människorna. Jag fick dra efter andan flera gånger innan jag fick ur mig ett välkomna hit! Flera av dem var ju blivande grannar.. :-)


När jag väl fått ur mig det första och plockat upp namnen på alla (borde kanske kunnat flera namn sedan tidigare men jag är sååå dålig på detta med namn! ) och deras hundar så satte jag igång dem på lite hyfsat enkla frammåtsändande övningar. För vissa aldeles för lätt (de hade gått både nybörjarkurs och fortsättning tidigare..) och för ndra alldeles lagom då de hade fullt upp med att konkurrera med tio hundar och förare som tjoáde runt om kring..  


Efter en timma gick vi in och fikade.. Magnus hade bryggt kaffe och satt fram vetelängder! Under fikat pratade jag lite och frågade om de var intresserade av att gå kurs och det var de ALLIHOP!!! Ojoj.. insåg ju snabbt att vi inte kan vara så många i trädgården och träna samtidigt.. Så på stående fot beslutade vi att dela in dem i två grupper och köra två kurser..

 :-)


Det blir nog jättebra! Flera av hundarna har mycket entusiasm och mycket go i sig så det blir nog toppen!


Så kul att vara igång! :-) Nervositeten släppte så fort jag kom igång med instruerandet!


Nu ska jag bara sätta ihop en inbjudan så drar vi igång i mitten av augusti!


Tack Magnus för att du passar barn s att jag kan göra detta! :-)




Igår kväll och imorse blev det min vana trogen korta träningspass med lillsnuttan. Lite slalom och lite kf träning.. Börjar det bli tjatigt?? Sluta då för all del läsa för här kommer det bara blir träningstjat och skryt.. (scrolla ner fem stycken så slipper du tränings och skrytbabblandet ;-) )Läser du vidare - skyll dig själv ;-)


Slalom ja.. har ju en bermuda hemma nu och har väl varit rätt missmodig ett tag då min idiot??!! till Kelpie glömde allt om vad slalom var när jag flyttade om pinnarna! Men igår kväll (ja redan något tidigare pass tror jag) började det lossna.. Hon kunde göra rätt inte bara en utan till och med två och tre gånger på raken (givetvis med belöning mellan!) och som om inte det var nog så gjorde hon rätt åt båda hållen!!?? Innan har det bara varit medurs som fungerat någon gång ibland men nu fixade hon moturs också! Korrekta ingångar och fyra pinnar som om hon aldrig gjort annat!! :-O konstiga men duktiga hund!


Så tog vi några kontaktfält också.. har ju slängt bort brädan nu och kör direkt på balansen för att se vad som händer.. rätt beteende leder till godis eller kamp och fel beteende då blir man utan belöning... Hur var det jag sa igårkväll.. possitiv förstärkning och utebliven belöning... hmmm ja det går att träna hundar och barn på samma sätt!! Bara man anpassar belöningen för Tingling vill ha KÖTTBULLAR! inte sällskap.. :-)


Igår tog hon några fint (typ fyra och ja det var 100 procent sedan bröt jag för jag ville inte få fel!) I morse körde vi kanske tio fält med 100 procent träff! varav en som jag underkände..


Det är tredje passet på raken med 100 procent!!!! Kan det verkligen fungera??????????


Kul isåfall.. ska gå tillbaka och läsa här när jag får bakslag framöver.. :-)


Ikväll drar jag igång verksamheten.. Tio anmälningar till Provapåkvällen har jag fått! :-)


Roligaste samtalet var nog nedan återgivna..


-Jag skulle vilja vara med på agilityn.

-det går bra!

-yy skulle nog också tycka att det vore kul!

-jaha?

- fast hon kan inte första gången.

- Nehe.

- och hon kan inte andra gången heller.

- andra?

-Troligen kan hon tredje gången.

-Tredje?? Ööö ja jag hade ju tänkt följa upp provapåkvällen med en kurs men det är ju inte ännu fastslaget när den skall starta eller vilken dag i veckan det kommer bli....

-jaha..ok men när ska jag komma?

-på tisdag 18.30


Hela samtalet kändes lite förvirrat för jag begrep inte vad hon menade med andra och tredje gången.. En prova på kväll är ju just det en kväll.. men det är ju kul att de är intresserade av mer!! Då kanske vi kan få ihop en liten kurs!


Egentligen borde vi heta något! Typ som Byrackarns heter Byrackarns.. förbaskat bra namn! Synd att det är upptaget ;-) Får fundera ut något (ni får gärna komma med förslag!) och sedan borde jag också be syster yster måla en logga som passar. Får fundera lite till.. Gillar nedanstående till temat.. kanske något liknande ;-)

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards