Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 1 juli 2008

Igår hände det som inte får hända.!!!


Magnus jobbar ju ute i skogarna för tillfället. Han sågar upp vindfällda träd för det är ganska dyrt att anlita någon att göra det. Han har inget sällskap i skogen utan åker iväg själv. Med sig har han mobilen och han ringer hem och rapporterar en gång i timman för att undvika olyckor.

 

Igår hände dock en sån där sak som inte får hända! Han sågar ett träd som ligger i spänn. Egentligen är det två träd ett lite mindre och ett större. När han fått loss det lilla slänger han det bakom sig! (Han har förklarat för mig att så får man inte göra! Det är dumt eftersom bakåt är den reträttväg man har om något går fel! Bakåt skall man alltså ha fritt!) Nu slängde han alltså trädet bakom sig trots att han inte borde gjort så. När han ger sig i kast med det större trädet sa han att han i efterhand kunde ha varit mer observant på tecknen på att något var fel. Trädet rörde sig inte som det borde och det borde han ha reagerat på och analyserat och därigenom kunnat undvika olyckan.

 

Igår innan olyckan var han dock lite för slarvig för att stanna upp och tänka efter. Han fortsatte såga och rätt vad det var small det till Trädet flög iväg och drog med sig Magnus någon meter bakåt. Han fastnade med benet mellan det lilla trädet han slängt bakom sig och det stora trädet han sågat i. Han satt ordentligt fast.

 

Han kunde känna hur det blev varmt nere i benet. För att komma loss tog han till motorsågen och sågade upp det lilla trädet. Han trodde inte att benet var brutet och det blödde inte utvändigt heller. Han ringde sina föräldrar och satt sedan en stund alldeles stilla då det snurrade rejält i huvudet. När det slutat snurra prövade han benet men kunde inte stödja på det så han kröp till traktorn och sedan kom Farfar (Magnus far) och Emelia dit.

 

Efter samtal med sjukvården åkte han in för att röntga benet! Det blev många timmar på akuten för honom och själv fick jag försöka hålla barnen på gott humör hemma. Emelia var jätteorolig och frågade efter pappa flera gånger när det blev läggdags. Innan dess hade hon skojat och sagt att hon också hade ont i benet men framåt läggdags var det inte kul längre och hon saknade sin pappa. När hon nästan somnat ringde telefonen. Det var inte Magnus men Emelia trodde det så hon ville prata med honom. När det inte var han frågade hon igen var han var, sa att hon ville att han skulle komma hem samt sa att hon älskade honom samtidigt som tårarna började rulla utför hennes kind! (Magnus mobil var avstängd då han var på sjukhuset så vi kunde inte nå honom..)

 

Den lilla älskade tösen! Hon är så söt! Länge länge låg hon vaken ända tills hon fick prata med pappa som då var på väg hem låg hon vaken. Efter att pappa pratat med henne och lovat att komma in och ge henne en puss när han kom hem somnade hon gott! Amanda hade då sovit länge! och hon sov till kl tre inatt! Då vaknade hon och eftersom Magnus ben är som det är så tänkte jag gå upp och göra välling till henne men när hon fick syn på mig dög inget annat än tutten så det fick det bli. Annars har det gått bra ett tag nu och jag har fått sova HELA nätter för första gången på mycket länge!

 

Magnus ben då. Jo muskelskada som troligen kommer göra ont i någon månad! Men inget värre! Han hade alltså tur i oturen! Nu blir det några dagar utan att jobba i skogen (kan vara svårt att såga träd när man inte kan gå! J) Men sedan hoppas han kunna börja jobba lite igen.

 

Tur i oturen i alla fall som sagt! För förhoppningsvis tänker han sig för bättre nästa gång!

 

Försökte leta reda på mina lydnadsprylar igår men hittade dem inte.. illa att inte ens ha kört igenom momenten när man kommer till tävlingen!!! Hua vad skulle jag anmäla oss för??

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards