Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 6 juli 2008

Hemma igen


Nu är helgen till ända.


I fredags åkte vi neråt skåne. Magnus kom och mötte mig i stan med barnen hundarna och packningen. Vi packade om så att Emelia och Icka var i min bil tillsammans med packningen Medan Magnus återvände hemmåt med resten av familjen.


Sedan åkte vi Emelia och jag. Emelia somnade snart och det blev en lugn resa neråt. Vi stannade i Höör och tankade, kissade och somliga av oss vaknade efter en lång sjön tupplur ;-)


Väl framme var Emmy nyvaken hon med och båda var de hungriga så det tog en stund innan de började leka men när Emmy vaknat till och båda fått mat (Grillat kött med potatiskgratäng! Mums! Vin till, jättemysigt!) så var det full rulle! och det höll i sig hela helgen.


Tjejerna ville sova tillsammans i Emmys rum så vi nattade dem där. Emelia somnade rätt fort medan Emmy hade lite svårare att komma till ro. För att inte störa mitt i nattningen låg jag kvar med tanken att jag skulle gå samtidigt som Carina så att båda barnen sov först. När jag vaknade (!!!!!) var klockan ett och jag hade sovit ett par timmar på ett hårt golv inne i barnens rum! Dumt av mig eftersom rummet brevid hade en gästsäng bäddad med både lakan täcke och kudde till bara mig! :-)


Nåja jag flyttadein till mig och fick väl sova två timmar innan Emelia vaknade och kom tassandes med kudde och täcke på släp och ville sova hos mig! Det fick hon såklart.


På morognen smet jag försiktigt iväg utan att väcka de andra... eller ja Emelia pussade jag och viskade hej då till och förklarade vart jag skulle (igen för jag sa likadant kvällen innan) och då knuffade hon brot mig och sa.. "du gå" och somnade om :-)


Jag hade en riktigt trevlig lugn dag med bara Icka och kunde ägna mig åt lydnad, agility och funktionärsarbete precis när och hur jag ville! Allt flöt fint och krockar löstes smidigt vid agilityn.


Resultatmässigt var dock helgen en katastrof! Lydnaden gick inte sååå bra. Fast det var väl väntat.. Man måste nog träna en del. På lördagen fick jag iallafall en tia :-) Sittande i grupp! men i övrigt låg betygen mest kring femmor sexor och någon sjua. Tyckte faktiskt Icka skötte sig hyfsat men dommaren var mycket sträng i betygen så.. Vi nollade rutan men i övrigt utförde hon alla momenten. båda dagarna men på söndagen gick allt mycket sämmre.. skyarna öppnade sig och Icka ville inte tävla lydnad alls! inkallningen gick katastrof.. och sedan nollade vi även dumrutan då jag precis efter kommndo frammåt march kom ihåg att jag glömt anmäla avvikande kommando.. jag stannade upp och sa till varpå jag fick en nolla för att föraren bryter momentet!!! :-O ojdå! Tur det inte var det förstapriset hängde på! så dumt!


Agilityn då.. nära nära nära nära.. men ingen fullträff.


I HO 3 lö fick vi två rivningar i ett annars mycket bra lopp. Tiden räckte till en tredje plats. Agilityn fick vi en snöplig disk då jag efter att ha dragit henne mellan två hinder rätar på mig för att peta ut henne över hinder två och istället inser att jag befinner mig lite fel och därför pear henne tillbaka mella hindren igen och hon tar hinder två från fel håll! Annars gick hon väldigt bra! Jag pressade dock henne hårt i en mycket svår slalom (vi var ju diskade och då kunde man testa..) och det fixade hon inte. bra att veta.


Efter tävlingen på lördagskvällen åkte jag hem till Carina Joakim Emmy och Oliver jag med och vi hade en jättemysig kväll med grillat och vin. :-) Barnen hade lekt hela dagen och eftersom det varit närmare 30 grader i skuggan hade det badats en hel del hemma hos Emmys Morfar som hade riktig pool! Barnen somnade hyfsat tidigt och Carina och jag gick en skön prommenad innan vi också somnade gott! 


Söndagens hoppklass fick vi en tokig vägran då jag höll för länge i en knixig sväng och därmed drog henne runt hindret.. fem fel och en tid i mål en sekund efter segern! Kan tänka mig svängen runt hindret tog ett par sekunder så det var nog segern jag gav bort!!! GRRR I agilityn kom man en svår väg mot vippen vilket gjorde att många hundar vobblade där med resultat att gungan blev instabil och vobblig väg över. Icka liksom många andra hoppade precis som vippen slog i backen. En del domare ger inte fel för det andra ger fel.. Idag gav det fel. Sedan var hon kanske i obalans eller så var jag otydlig för tunneln hon skulle till efter vippen sprang hon runt istället för genom. 10 fel alltså..


Trist sammanfattning av helgen resultatmässigt alltså. Speciellt som det gått så bra ett tag nu med pinnar och nollor och placeringar i topp på löpande band.


Nåja nu är det tävlingsuppehåll några helger framöver och det ska faktiskt bli skönt!


Köpte en begagnad bur (tyg) till Tingeling så nu har jag två. Får dock se när vi kan använda den för hon får ju inte gräva, tuggasönder och härja i den för då går den sönder. Hon har dock skött sig de senaste gångerna hon bott i bur på tävling. (dvs när hon testat färdigt och insett att det inte går att rymma ur den! )


 När jag kom tillbaka till Emmys insåg jag att jag glömt mina sandaler på tävlingsplatsen. Emmy och Emelia kunde därför leka ett tag till medan jag jagade telefonnummer till alla jag kunde komma på som eventuellt skulle vara kvar på tävlingsplatsen och som sedan skulle köra E6 neråt. Tillslut fick jag tag på Lotta med Tiger som inte bara hittade dem åt mig utan också kunde plocka dem med sig oc så möttes vi upp vid Ålstorp 5 :-)


Sedan var det bara att köra hela vägen hem igen. Emelia fick lite gröt och nu sover bägga barnen och mannen med! Jag är också trött så jag ska lägga mig jag med nu!


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards