Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg under juli 2008

En kortversion av artikeln har nu lagts ut på internet..


Enligt journalisten skulle tidningsversionen bli längre! Känns som om det hade varit bra då internetverisonen mest innehåller bilder :-)


Dock har inga fakta förvrängts och vad jag kunde se var där bara en miss i hans framställan av vad som skedde i loppet.


Min slalom är inte alltid helt stabil så ibland faller en pinne.. det trodde han var fel.. Citat: "Koncentrerad tar sig Icka igenom slalombanan och rev bara en enda port, trots ett rasande tempo"


Slalomportar kan mig veterligen inte rivas ;-) men men det är inte lätt när man inte är insatt..


Här är länken om någon är nyfiken..


http://www.smp.se/nyheter/lessebo/anna-tranar-i-hoppfull-hundgladje(737274).gm


Ja igår klockan fem stod jag hemma i trädgården och väntade på en journalist. I handen hade jag två lappar. En med fakta om agility.. typ vad är agility, hur tävlar man vilka klasser finns och storlekarmm antal starter under 2007 hade jag också letat upp. Den andra lappen var lite kort om Ickas agilitymeriter.. sådana de nu är.. Faktum är att det såg ganska imponernade ut när man radade upp allt efter varandra.. :-)


Han ställde en hel del frågor utifrån ett nybörjarperspektiv (kunde inget alls innan han kom till mig..) och hade dessutom frågor som nog var menade att provocera lite.. typ hur dyr är sporten? borde där finnas prispengar osv..


Har inga större förhoppningar om att allt i artikeln skall stämma med verkligeheten.. tycker mest att det är kul att Agility får lite plats i media!


En helsida skulle artikeln få!!!! Så alla nyfikna.. spana in Smålandsposten på lördag! Han filmade en del också och skulle lägga ut filmen på nätet så jag antar att där kommer att finnas någon nätupplaga också! :-)


Lite komiskt var det när han skulle filma för han bad mig kommentera loppet under tiden som Icka sprang.. Jag blev lite frågande och undrade hur han tänkt sig det? skulle jag försöka hinna kommentera medan jag sprang??!! Va sa han då? ska du också springa??? och sedan sa han ååå ja då får vi kanske lägga på kommentarerna i efterhand..


Som sagt killen visste inte alls vad agility var tidigare! Han hade dock varit på en tävling i Linköping (2006?) och gjort ett repotage men då bara sett en massa "Turbohundar" (dvs BC efter hunden Turbo i TV) och undrade därför om det fanns några andra hundar som faktiskt kunde tävla agility! Han var lite nöjd då ingen av mina var "Turbohund" :-)


Vi får väl se vad det månde bliva av denna journalists inblick i agilityns värld.. efter Anjas kommentarer kring SM-artiklarna är ju inte förhoppningarna alltför höga :-)


Ett par anmälningar har trillat in för Prova på dagen :-)


Hoppas på fler men som sagt helst inte för många... ;-) Typiskt svenskt så är ju LAGOM bäst!


Hörs!



Jag har sedan vi skaffade Agilitybanan fått massor med förfrågningar på om det inte kan bli någon kurs hos mig. Tanken när vi skaffade banan var ju just det.. att hålla lite kurser. Nu har det dock inte blivit av och tiden har runnit iväg. Men nu bestämde jag mig för att nu ska det bli av!


Sagt och gjort! Jag satte mig ner och skrev en inbjudan till prova-på-dag! Kan ju vara bra att börja i rätt ände så att folk vet vad agility är innan jag bjuder in till kurs!


Jag bad sedan Magnus ta med lappar när han åker till dagis eller åker och handlar och sätta upp dem. Snäll som han är så lovade han göra det :-)



 Han gjorde dock mer än så!


Han ringde Smålandsposten!!!!

 

Som i sin tur ringde mig och bokade in ett möte till imorgon! De ville ju hinna skriva om min agility prova på dag inför dagen.


Lite reklam får man då..


Men hjälp.. jag borde kanske skrivit något om begränsat antal deltagare.. först till kvarn eller nåt sådant! Tänk om det blir en invasion av hundar i vår trädgård?

 

I vilket fall sa journalisten att han dels ville ha en interjuv och dels foton till tidningen samt om möjligt även filma för websidan...


Jag är inte riktigt van vid att stå i centrum sådär.. men vi får väl hoppas att det blir bra..


Ja jag är lite larvig jag vet :-)



Återkommer med rapport och eventuell länk till repotaget.. om jag inte skäms alltför mycket förstås ;-)


När jag kom hem idag möttes jag av KAOS! I köket fanns rester av söndertuggade skor, glasunderlägg, pennor och något bomullsaktigt. I köket fanns också en oskyldig hund nämligen Icka! Tingeling såg jag inte skymten av trots att båda dörrarna ut verkade stängda.


Det var något som inte stämde med bilden! Var var Tingeling? och hur hade glasunderläggen hamnat i köket på golvet? Normalt sett stå d i vardagsrummet på bordet.. Vet inte varför men jag ropade på Tingeling! Jag kunde ju se alla hörn av köket och visste ju redan att hon inte var där så att ropa på henne var ju lönlöst eller?


jag hör då något på andra sidan dörren till vardagsrummet och när jag öppnar den så kommer Tingeling rusande!


Den lilla skithunden hade ställt till en hel del oreda även i vardagsrummet! Men till hennes försvar så var det inte de dyraste sakerna hon tuggat i sig!


Förbaskade lilla skithund!!!! GRRRRR


Emelia blev inte alltför upprörd då hon kom hem och fann att hennes badskor hade tuggats i smulor. Hon är en snäll tjej :-)


Jag var ensam med barnen ikväll. Efter kvällsmat bestående av jordgubbar med mjölk (gillar denna årstiden!) så var det nattningsdags. Tanborstning gick bra då jag lovade Emelia att få se ett avsnitt av Dora efter borstning tvättning kissning och pyamas. Sedan läste jag pippi för bägge tjejerna och två minuter efter att sagan var slut sov Emelia. Amanda däremot var inte alls så trött! Hon somnade först tio i tio! så jag har haft en underbar kväll! sittandes inne hos barnen tröstandes Amanda hyshandes och sjungandes.. Fick gå och göra välling i två omgångar under tiden och när jag kom ner andra gången hade Tingeling hittat nya saker att tugga på.. denna gången var det två vattenflaskor och ett decilitermått och ett matskedsmått som stukit med!


FÖRBASKADE HUND!!!!!!!! Jag kan inte sysselsätta henne samtidigt som jag är ensam med banen varav ett vägrar somna! Hon ska verkligen ha sysselsättning hela tiden annars ställer hon till det! SUCK!! Undrar om hon någonsin blir vuxen..


Nu kom Magus så nu får det bli godnatt!!!!


Hemma igen


Nu är helgen till ända.


I fredags åkte vi neråt skåne. Magnus kom och mötte mig i stan med barnen hundarna och packningen. Vi packade om så att Emelia och Icka var i min bil tillsammans med packningen Medan Magnus återvände hemmåt med resten av familjen.


Sedan åkte vi Emelia och jag. Emelia somnade snart och det blev en lugn resa neråt. Vi stannade i Höör och tankade, kissade och somliga av oss vaknade efter en lång sjön tupplur ;-)


Väl framme var Emmy nyvaken hon med och båda var de hungriga så det tog en stund innan de började leka men när Emmy vaknat till och båda fått mat (Grillat kött med potatiskgratäng! Mums! Vin till, jättemysigt!) så var det full rulle! och det höll i sig hela helgen.


Tjejerna ville sova tillsammans i Emmys rum så vi nattade dem där. Emelia somnade rätt fort medan Emmy hade lite svårare att komma till ro. För att inte störa mitt i nattningen låg jag kvar med tanken att jag skulle gå samtidigt som Carina så att båda barnen sov först. När jag vaknade (!!!!!) var klockan ett och jag hade sovit ett par timmar på ett hårt golv inne i barnens rum! Dumt av mig eftersom rummet brevid hade en gästsäng bäddad med både lakan täcke och kudde till bara mig! :-)


Nåja jag flyttadein till mig och fick väl sova två timmar innan Emelia vaknade och kom tassandes med kudde och täcke på släp och ville sova hos mig! Det fick hon såklart.


På morognen smet jag försiktigt iväg utan att väcka de andra... eller ja Emelia pussade jag och viskade hej då till och förklarade vart jag skulle (igen för jag sa likadant kvällen innan) och då knuffade hon brot mig och sa.. "du gå" och somnade om :-)


Jag hade en riktigt trevlig lugn dag med bara Icka och kunde ägna mig åt lydnad, agility och funktionärsarbete precis när och hur jag ville! Allt flöt fint och krockar löstes smidigt vid agilityn.


Resultatmässigt var dock helgen en katastrof! Lydnaden gick inte sååå bra. Fast det var väl väntat.. Man måste nog träna en del. På lördagen fick jag iallafall en tia :-) Sittande i grupp! men i övrigt låg betygen mest kring femmor sexor och någon sjua. Tyckte faktiskt Icka skötte sig hyfsat men dommaren var mycket sträng i betygen så.. Vi nollade rutan men i övrigt utförde hon alla momenten. båda dagarna men på söndagen gick allt mycket sämmre.. skyarna öppnade sig och Icka ville inte tävla lydnad alls! inkallningen gick katastrof.. och sedan nollade vi även dumrutan då jag precis efter kommndo frammåt march kom ihåg att jag glömt anmäla avvikande kommando.. jag stannade upp och sa till varpå jag fick en nolla för att föraren bryter momentet!!! :-O ojdå! Tur det inte var det förstapriset hängde på! så dumt!


Agilityn då.. nära nära nära nära.. men ingen fullträff.


I HO 3 lö fick vi två rivningar i ett annars mycket bra lopp. Tiden räckte till en tredje plats. Agilityn fick vi en snöplig disk då jag efter att ha dragit henne mellan två hinder rätar på mig för att peta ut henne över hinder två och istället inser att jag befinner mig lite fel och därför pear henne tillbaka mella hindren igen och hon tar hinder två från fel håll! Annars gick hon väldigt bra! Jag pressade dock henne hårt i en mycket svår slalom (vi var ju diskade och då kunde man testa..) och det fixade hon inte. bra att veta.


Efter tävlingen på lördagskvällen åkte jag hem till Carina Joakim Emmy och Oliver jag med och vi hade en jättemysig kväll med grillat och vin. :-) Barnen hade lekt hela dagen och eftersom det varit närmare 30 grader i skuggan hade det badats en hel del hemma hos Emmys Morfar som hade riktig pool! Barnen somnade hyfsat tidigt och Carina och jag gick en skön prommenad innan vi också somnade gott! 


Söndagens hoppklass fick vi en tokig vägran då jag höll för länge i en knixig sväng och därmed drog henne runt hindret.. fem fel och en tid i mål en sekund efter segern! Kan tänka mig svängen runt hindret tog ett par sekunder så det var nog segern jag gav bort!!! GRRR I agilityn kom man en svår väg mot vippen vilket gjorde att många hundar vobblade där med resultat att gungan blev instabil och vobblig väg över. Icka liksom många andra hoppade precis som vippen slog i backen. En del domare ger inte fel för det andra ger fel.. Idag gav det fel. Sedan var hon kanske i obalans eller så var jag otydlig för tunneln hon skulle till efter vippen sprang hon runt istället för genom. 10 fel alltså..


Trist sammanfattning av helgen resultatmässigt alltså. Speciellt som det gått så bra ett tag nu med pinnar och nollor och placeringar i topp på löpande band.


Nåja nu är det tävlingsuppehåll några helger framöver och det ska faktiskt bli skönt!


Köpte en begagnad bur (tyg) till Tingeling så nu har jag två. Får dock se när vi kan använda den för hon får ju inte gräva, tuggasönder och härja i den för då går den sönder. Hon har dock skött sig de senaste gångerna hon bott i bur på tävling. (dvs när hon testat färdigt och insett att det inte går att rymma ur den! )


 När jag kom tillbaka till Emmys insåg jag att jag glömt mina sandaler på tävlingsplatsen. Emmy och Emelia kunde därför leka ett tag till medan jag jagade telefonnummer till alla jag kunde komma på som eventuellt skulle vara kvar på tävlingsplatsen och som sedan skulle köra E6 neråt. Tillslut fick jag tag på Lotta med Tiger som inte bara hittade dem åt mig utan också kunde plocka dem med sig oc så möttes vi upp vid Ålstorp 5 :-)


Sedan var det bara att köra hela vägen hem igen. Emelia fick lite gröt och nu sover bägga barnen och mannen med! Jag är också trött så jag ska lägga mig jag med nu!


Idag bär det av till Bjuv!


Emelia och jag ska åka neråt skåne idag! Emelia ska spendera dagarna hos sin bästa kompis Emmy och de ska leka bada och mysa hela helgen! Själv ska jag åka till Bjuv och där ska det tävlas..


Agility och Lydnad (tyvärr..) Det sista får jag nog se som en träningstävling och koll på vad vi behöver träna på (ALLT förstås men ändå..) Skadar inte att genomföra tävlingen nu när jag anmält men förväntningarna får hållas låga!


Visste ni att jag har världens snällaste man?


Om ni inte redan visste det så tänkte jag bara tala om det här så att ni inte får för er att jag inte tycker det bara för att det inte står så här! För så är det nämligen! Världens snällaste!! Min man!! :-)


inte nog med att han står ut med mig (det är inte alltid lätt kan jag säga!) han ställer dessutom upp för mig så att jag kan åka och tävla helg efter helg! (Nu blir det dock lite paus efter bjuv..)


Igår hittade jag inte de byxor jag tänkt ha med till tävlingen.. efter mycket letande hittade jag dem i botten av tvättkorgen.. oups lite dåligt med tvättandet i veckan.. (åtminstone från min sida.. Magnus har tvättat massor.. men då prioriterat lakan och handdukar!)


Min underbara man går då ner och slänger in byxorna i tvätten åt mig! :-) Jag påpekar då att de knappast hinner torka innan jag sticker på morgonen och då menar han att det inte är något problem eftersom han tänker packa ner dem åt mig när de torkat och sedan även packa in allt i bilen och med hund och barn köra in till stan lagom till jag behöver åka!!! Allt för att jag ska slippa köra hem och tillbaka innan jag kan fortsätta ner till skåne!! (Det sparar en timma i restid plus säkert minst en halvtimma hemma med pckningoch pussande innan Amanda släpper iväg mig!


Vilken make jag har!!! Som han ställer upp för mig!

Nu kan jag jobba till tre och sedan sticka direkt! (pussa hejdå på Magnus tar fem minuter men eftersom barnen sover i bilen tar övriga avskedet ingen tid ;-) )Framme i skåne ca 18.. Annars hade jag kl tre fått sätta mig i bilen, köra hem, packa det sista, släppa ut hunden för kissande, krama och pussa Amanda hejdå, kissa Emelia,trösta Amanda som blev ledsen då jag satte ner henne för att åka,  jaga Emelia från sandlådan till bilen, trösta Amanda som blev ledsen då jag satte ner henne för att åka igen, krama och pussa Amanda hejdå, Karma och pussa Magnus hejdå, Krama Amanda igen, köra till Växjö igen för att kanske vid 17 tiden komma iväg neråt skåne!framme ca 20..


TACK Magnus för att du ställer upp för mig!!

Älskar dig!! :-)





Tänk det hade varit underbart med en enkel kur som gjorde att man fick lite energi.. Kaffe är ngot som många avhjälper akut trötthet med men själv dricker jag inte kaffe och då blir det svårt..


TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT idag!


Mamma och Svenne var på besök igår. De skulle kika på tomten och även disskutera igenom byggkalkylen med oss. Det blev rätt sent innan de åkte hemmåt och sedan är man ju bra korkad själv eftersom man i det läget att de åkt inte kastar sig i sängen. Nej först skulle jag "bara"..

 *ge hundarna mat

*släppa ut dem

*plocka ur diskmaskkinen

*plocka i diskmaskinen

*Prata med Magnus

Borsta tänderna

*mysa med Magnus


Sedan var det äntligen sovdags.. men nu hade klockan hunnit ticka iväg rejält!


TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT TRÖTT idag!


Imorde 04:45 vaknade en irriterande j*la fluga i sovrummet och började surra runt! finns det något mer irriterande än en liten pest till fluga som slår sig ner på näsan eller allra helst inne i näsan??


Svårt att somna om då! :-(


Steg upp och duschade och gick sedan och lade mig igen.. Inte för att flugan hade försvunnit men jag var ju såååå TRÖTT!


Bara en kvart senare vaknar Amanda! Pigg och glad! Toppen färdigsovet mao!


Nu har klockan hunnit bli 14. 30 och jag är TRÖTT TRÖTT TRÖTT!!!


Dags för fika sedan kanske jag orkar någon timma till??!!


gäsp!!!


Bästa botemedlet på trötthet på jobbet????? SOV PÅ NATTEN ;-)


Tingeling har fått en slslombermudatriangel! Kul! hon gillar konceptet frotsätta frammåt!


Icka fick ytterligare ett pass  lydnad men det gick inte ås bra så jag kände att det nog får vila! vi kan inte hitta formen på två dagar så det är bättre att låta bli!



Vilken underbar bild detta är fast som mamma hade jag inte velat att det var mitt barn!!!



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards