Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 14 juli 2008

Konsten att natta ett barn.. eller positiv förstärkning och utebliven belöning..

Amanda är inne i en period när hon är smått hopplös att natta. Igår (jag var inte hemma) skrek hon i nästan tre timmar innan hon till slut somnade i Pappas famn..


Ikväll började hon på samma bana.. Pappa lade henne och hon skrek och skrek! Till slut skickade jag ut pappa för jag kunde se hur frustrationen tog all hans kraft! Så han är nu ute och springer.


Jag har sedan tidigare inlett en ruggigt konsekvent nattning av Amanda. Ligger du ner och inte skriker blir jag hos dig! Sätter du dig upp eller skriker du så varnar jag "lägg dig ner annars går jag" och ställer hon sig upp eller fortsätter skrika så går jag helt sonika ut. Efter kanske trettio sekunder återvänder jag till rummet när hon är tyst! Med tyst menar jag i värsta fall när hon drar efter andan!!


Med beröm om hon fortsätter vara tyst (det händer att hon tystnar lite för att hon blir så förvånad när man kommer tillbaka..) plus att jag går till henne lyfter upp henne pussar lite och sedan lägger henne ner igen. Skulle hon börja skrika när jag är på väg till henne vänder jag ryggen till och går igen!


När jag lagt henne börjar vi om.. är hon tyst och ligger ner (hon får erla runt bäst hon vill bara hon ligger ner! ) så stannar jag och nynnar eller kanske klappar på henne.. Om inte så får hon en varning och sedan går jag..


Ikväll kunde jag se resultatet!


När pappa gått så började jag med att lägga henne och då hon skrikandes satte sig sa jag nej - lägg dig ner annars går jag och då tystnade hon och kikade på mig. sedan tog hon i reste sig och började skrika.. Då gick jag och då blev hon nog lite perplex för när jag kom tillbaka så blev hon tyst och försökte verkligen ligga ner och sova..


Ett par gånger till reste hon sig men jag kände hela tiden att hon försökte ligga still.. Tyst var hon också ända tills hon gav upp och reste sig.. då skriker hon men det beror tror jag på att hon vet vad som kommer att hända när hon ställer sig upp och hon blir ledens lite i förebyggande syfte.


Varje gång jag återvände kände man riktigt hur hon ansträngde sig för att inte gråta och när jag lade henne ner låg hon och erlade runt och pratade för sig själv långa stunder..


Visst det tar tid att natta henne men nu sover hon och Magnus sa när han stack att han skulle springa en vända och vara tillbaka inom 35 minuter så det kan inte ha tagit så lång tid att natta henne..


Konsekvens och possitiv förstärkning (kram och min närvaro) av rätt beteende samt borttagande av belöning när hon gör fel!


Någon som tror att man kan träna barn på samma sätt som man tränar hundar?? Jag tror det!! :-)


Båda mina duktiga tjejer sover iallafall gott ikväll och mina öron är inte alltför skadade heller!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18 19
20
21 22 23 24 25
26
27
28 29 30 31
<<< Juli 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards