Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 24 juni 2008

Jo nu har vi ju haft en veckas semseter och under den har det knappt blivit någon agilityträning alls för Tingeling. Vi har inte haft varken tid lust eller ork att leta upp någon agilitybana på Gotland förrän vi kom till tävlingsplatsen och där fanns det exakt fyra hopphinder och ett slalom på framhoppningsbanan. Dvs fyra hopphinder som Tingeling kunde få låna lite, när ingen annan ville hoppa fram sin hund inför tävlingen. Det blev ett kort pass mest koncentration trots störande hundar runt om. Dvs hon fick belöning så fort hon gjorde något ihop med mig bland hindren utan att titta på allt annat.  

Efter en dryg vecka utan någon som helst träning så kan ni förstå att mina förhoppningar om att hon skulle ha någon koll på slalom och kontaktfält eller annat inte var så stora.

 

Igår morse var jag ute en kort sväng och började med att skicka mot slalom! I ett rasande tempo drog lilltjejen iväg i en stor sväng mot slalom gick in någonstans på mitten fortsatte rakt igenom och kom rusande mot mig! :-O Glad var hon och en sådan fart har jag inte sett henne ta till på banan tidigare men precis som jag trott hade hon noll koll på slalom.. Hon verkade dock taggad och motiverad så jag skickade igen. Fjärde skicket verkade något trilla ner. En pollett eller nått liknande.. ;-) För då gick hon i hög fart helt rätt! Tummen upp! Skickade en gång till och fick ytterligare en märklig rusning genom mitten på slalom och valde då att skicka på nytt! När hon tog slalom rätt igen belönade jag massor och bröt! Dumt att fortsätta när det kändes som om hon var en aning förvirrad! Glädjen och farten fanns där nu vilket inte funnits innan så bättre sluta innan hon dämpar sig för mycket igen. :-)

 

Vandrade över till balansen och på fem skick (varav ett över hela balansen och resterande upp och vända) missade hon inte ett enda!!! Inte ens med mina hårdare kriterier!! WOW!! säger jag bara! Jag bröt och åkte nöjd till jobbet! Vilken tjej!

 

Kunde dock inte låta bli att fundera.. hon måste ju bara ha haft tur eller? Inte kan hon väl ha medvetet gjort rätt? Nej troligen gick det så sakta så det råkade bli rätt.. För sakta gick det. Hon galopperade visserligen men det var inget tryck i galoppen över balansen.

 

I går kväll hade vi gäster, Olof och Lovisa kom på besök och vi åt sill och potatis (jag åt korv.. sill hua..) Vi hade mycket trevligt men det blev ingen träning alls eftersom de redan var där när jag kom. Men imorse hann jag ut en liten stund innan jag åkte till jobbet.

 

Slalom först. Sju skick, fyra klockrena och tre felaktiga. Känndes ändå bra för farten fanns kvar! Över till balansen. Först två upp och vända! När hon fick kommandot drog hon järnet ner till fältet och rusade vidare med klockrena träffar!! Wow igen! Fortsatte sedan att skicka hopp hopp tunnel balans och vilken fart lillan satte upp. Fem varv fick hon gå och en miss (enligt mina kriterier) blev det! Övriga var såååå fina! och det i högsta fart! Sådana här dagar tror jag att vi gör rätt som tränar running contacts!

 

Ikväll kommer två nya bekantskaper jag fick i helgen och vi ska träna lite tillsammans. De tävlade i tvåan med sin riktigt snabba labbe! Kul att få lite träningssällskap, det blir roligare så! Blir bra med en skålvakt också!! Det kan behövas om man ska träna lite mer böjda spår och så.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards