Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 4 juni 2008

Nu j***klar ska vi få till det i helgen! Vill få till MINST två nollor med Icka! Tycker att vi förbättrat kontaktfälten såpass att jag ska kunna lita på henne och bara ägna mig åt handlingen! Varje hinder ska tas i rätt riktning och i rätt ordning! Felfritt!


VI SKA TA PINNAR I HELGEN!


Minst en vill jag ta i hoppklass! eftersom jag inte har någon sådan hade det varit skönt för självförtroendet att ta en sådan. Eller varför inte två!


Chans finns till fyra.. med vår rutin ÄR två ett lågt krav!


Så Nu vet alla det! Se upp i helgen för här kommer vi :-)



Inledde med fem repetitioner med allt som det brukar vara och fick sedan inspiration att stegra svårigheten lite utan att höja brädan som fortfarande ligger på ca 10.


Har nu byggt upp en liten rundbana med hopp däck hopp tunnel balans. Detta för att jag ska börja röra på mig när jag tränar Tings kontaktfält! Det blev mao tre nya svårigheter för Ting idag. 1 mer fart över balansen och 2 matte rör sig! och 3 matte står inte rakt framför att sikta på!


Det sista blev för mycket. Ting hoppade av åt sidan eller stannade och tittade på mig istället för att springa. Inte bra. Ställde en skål framför för att få henne att sikta frammåt. Det fungerade bra. men då blev det ytterligare dragning frammår vilket fick ännu höfre fart till följd och därmed fler avhopp!


Med låg anslutningsbräda (10) så fick hon in en och annan lyckad träff efter några gånger. Med mer sådan här träning där belöning endast kommer vid korrekt utförande så tror jag nog det ska bli bra snart igen.


Skulle dock behöva ha träningshjälp! En skålbevakare! annars vet jag itne hur jag ska kunna få allt att fungera. Ett tag körde jag med stä'ngda snusdosor till Icka. Gjorde hon rätt öppnade jag dem gjorde hon fel fick hon göra om. Icka lärde sig dock öppna dem själv..


Kanske ska prova med Ting iallafall..


Slalom körde vi också efter två helt misslyckade skick (Ting focuserade på annat, vi har hästar som betar i hagen närmast våran tomt) peppade jag henne visade korven triggade ytterligare något och sedan satte hon fyra ingångar på raken från kl 2 till 4 därefter flyttade jag till andra sidan och därifrån skickade jag mot hästarna.. hon missade två till därefter satte hon två missade en och satte sedan ytterligare två innan jag bröt. Ingångarna fårn den sidan gjordes ungefär från kl 9-10.


Hade ett pass igårkväll också. det såg ut ungefär som dagens.. fast kontaktfälten var 100 procent trots att jag höjde till 20 efter några skick.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards