Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 25 juni 2008

Igår skulle en riktig träning hållas hemma hos mig! Tre förare och tre hundar varav en valp?! (Är Tingeling fortfarande valp??) Vi byggde en småklurig bana med 180 graders sväng efter balansen (Icka hade problem med det i helgen) och svåra slalomingångar där tunnelingångarna låg väldigt nära. Hundarna skulle också in emellan på ett ställe där man kunde vara med och hjälpa hunden om hunden jobbade hela slalom själv utan förarens stöd.


Icka fick göra om ett antal gånger på balansen (hon tog kontaktfälten men klev av snett och för tidigt) innan jag fick dem som jag ville. Icka diskade också på tunneln vid slalom när jag försökte dra henne mot mig från tunneln. Jag bytte och ställde mig för tunneln och puttade henne ut mot slalom och då gick det bättre. På det stora hela är jag nöjd med henne. Vi vände på banan och då blev den mycket svårare.. på två ställen skulle man ut runt hinder och dessutom var det svårt att hinna till mellansituationen. Även på detta hållet fick vi sväng efter balansen. Icka löste det mesta fint utom tunneln som nu låg efter slalom och drog! Icka gick ur för tidigt och stack in i tunneln och sedan gjorde vi om flera gånger och då tog hon visserligen hela slalom men sedan drog hon tunnel utan att lyssna. Man skulle nämligen svänga och ta ett hopp istället. Även här fick vi ta om balansen innan hon begrep. Det krävs nog en del träning på balansen!!! Även in emellan blev svårt när jag var för långt bort. Hon var nog trött här för det verkade stört omöjligt att få henne rätt! SUCK..

 

Den sista rundan blev dock bra, en rivning i mellansituationen men inga disk eller andra tokigheter.

 

Ska köra lite ikväll med och helst torsdag också så att vi nöter lite inför helgen. Hade ju varit skönt med en pinne till i vardera klassen så att SM 2009 var klart!

 

Tingeling då.. jo hon fick ett pass före vår träning och ett efter. Vi hade ju skålvakt!! J Men det verkade som om det var mycket svårt att koncentrera sig på rätt saker! Det fanns ju en annan hund på banan och dessutom två människor hon inte kände som måste pussas på och hälsas på. Jag hade därför en flygande kelpie på balansen idag! L hon flög av i sin iver att komma fram till skålvakten och ibland for hon iväg mot hunden. Suck suck och SUCK! Elände. När hon tagit två rätt (efter jag vet inte hur många avhopp!) slutade vi och hon fick prova några slalom. Det gick bättre. flera fel där också men hon var i alla fall fokuserad på uppgiften.

 

Efter att vi tränat de äldre hundarna fick Tingeling komma ut igen. Hon fick ligga still en stund medan våra gäster tränade och det gjorde hon bra! Hon skakade dock i hela kroppen av ren iver att få leka / valla eller nåt. Sedan tog vi ett nytt pass på balansen. och det började precis som förra gången med ett par rejäla avhopp (skålvakten fick jobba kan ni tro!) men sedan trillade den där poletten ner igen och hon gjorde flera jättefina rusningar över! Kul! J Undrar om vi någonsin kommer så långt att vi kan höja brädan?? (den ligger fortfarande på ca 10-15 cm)

 

På det stora hela en bra träning! Hundar lär sig då de gör fel eller hur? Nåja jag är glad att samma fel görs på träning som på tävling så att man får chansen att göra om och rätt.

 

I natt har Amanda flyttat in i barnrummet! Lillan är därmed officiellt stor! Tanken nu är att ALL nattamning skall bort! I natt gick det bra! Hon fick lite välling av pappa i natt och hade väl vaknat fyra fem gånger i övrigt men det hade gått rätt bra. Själv sov jag i vår stora dubbelsäng själv! (Magnus sov på en madrass i barnens rum för att det ska bli lite lättare för honom att passa dem nu i början) Underbart gott hela natten sov jag! J Så gott att jag försov mig med en timma i morse L Det blev alltså ingen träning i morse.. :-(


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards