Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 29 maj 2008

GI

Har precis ätit lunch. Stekt kryddig köttfärs med sallad till! Lite GI känsla över det hela! :-) Jag är ingen expert visserligen men jag tror att GI går ut på inget bröd ingen pasta/potatis eller liknande.. (rätta mig om jag har fel) Kändes lite nyttigt så här en torsdag mitt i veckan :-)


Ska jag vara ärlig var det rester från igår! Då åt vi Taccos som Magnus (gulleplutt!!) lagat till jag kom hem MUMS. Idag fick köttfärs, sallad och lite guaccamole följa med till jobbet! Det var gott idag med!


Trots att jag inte hade något bröd eller skal med. Att man dessutom känner sig nyttig är bara grädde på moset eller nåt ;-)

Här kommer mitt morsdagskort... tror jag utlovat en bild av det :-)


Ta det för vad det är! Ett kort tillverkat av en nybörjare. Åskiter och kritik får ges men var gärna lite snälla också.. om det finns något snällt att säga ;-)


Jag är nybörjare på scrapboocing, så kortet är mer klipp och klistra. Några stämplar äger jag inte så det fick blí lite kajsa varg "man tager vad man haver"

Bakgrunden är målad av min dotter (hon var 2,5 när hon målade den) Den är klippt från en dagisteckning (vilken mamma har inte för många sådana som hon inte vet vad hon ska göra med - tyckte det kändes kul attanvända dem till något så här fint! Mormor blev glad hon också!) I övrigt är det som sagt bara klippt och klistrat.

För andra natten i rad!!! har Amanda sovit hela natten! :-) Toppen!! Jag har dock väldig beslutsångest på morgonen efter en sådan natt, ska jag väcka lilltjejen och amma eller ska jag låta henne sova vidare (oftast med följden att hon vaknar fem minuter innan jag måste gå med ett krävande uttryck i ansiktet. Den bestämda minen som överrgår i illvrål om jag skulle ignorera hennes tuttebegäran i det läget!


Jag ammar fortfarande två till tre gånger per dygn, morgon och kväll, och så eventuellt natt, när jag jobbar, det kan bli någon mer gång på helgerna när jag är hemma. Som sagt.. nu har jag sluppit natten två nätter i rad. Om Amanda vaknat senare än 04 för nattamning har jag struntat i morgonamningen.


Men nu sover hon alltså hela natten vilket blivit ett bekymmer. Knäppt eller hur! :-) Om jag inte ammar måste jag nog pumpa istället. Efter 12 h känns det i brösten kan jag säga och då blir det mycket tufft att klara sig till kvällen. Vad göra vad göra? Väcka eller inte väcka. I morse valde jag att vänta med att väcka henne tills tiden för amning kändes knapp. Sedan väckte jag henne ammade henne och gick därefter till jobbet. Hon somnade om en liten stund (typ 10 minuter efter amningen sedan var hon vaken). Att väcka henne här får den negativa följden att hon blir morgonpigg den lilla räkan! hon vaknar nämligen samma tid på helgerna (brukar skilja på fem minuter mot när jag väckt henne under veckorna!)


Hon är 11,5 månader så det börjar väl bli dags att vänja av henne, eller? Med Emelia uppstod inte problemet eftersom hon själv slutade genom att, istället för att mysa och suga, ligga och tugga på mig! Då var det varken mysigt eller vettigt att försöka amma. Hon var ganska precis ett när vi slutade men då hade jag sedan någon månad tillbaka bara ammat ytterst lite så jag hade nog inte så mycket mjölk. Amanda är svårare för hon känns så beroende av tutte och närheten hon får genom amningen, så det blir nog värre att sluta då.


Det går hyfsat när jag inte är hemma men när jag är där KRÄVER hon sin tutte på ett högljutt och demonstrativt sätt.


Tutte or not tutte that's the question.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<<
Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards