Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 22 maj 2008

nu så.. här är Tingeling i en bildserie på kontaktfälten

 Bilder på lite av varje.. utlovade bilder kommer snart..

Sitter och slötittar på melodifestivalen.. ska dock snart gå och lägga mig. Kvälen har varit toppen hittills. När jag kom hem var vi ute hela familjen en stund i trädgården. Tingeling fick ett pass med slalom och kontaktfält.


Provade 50 på kontaktfälten och fick full pott!!! Kul dags att börja på riktig balans snart. Slalom däremot var ingen hit. Tingeling var för distraherad för att kunna focusera. Gjorde den mycket enkel och fick till två korrekta utföranden och bröt sedan. Ingen mening att träna om man inte får focus på rätt saker.  :-(


Medan familjen åt kvällsmat (jag matade Amanda) så bakade jag rabarberpaj!!! Mumma! Sedan var det läggedags för barnen. Amanda som jag nattade somnade mycket fort! Hon var nog jättetrött.


 När hon somnat och paj och vaniljsås färdiga tog jag ut Icka på ett träningspass! Balansbom med tunnel nära nära för nedfartsträning. Skilja mellan ”ner” och ”sväng”först stack hon direkt oavsett ner eller sväng (ner= sätt en tass och stick vidare, sväng= ner två av två på vänta för vi ska svänga!) Har fått en del fel på tävling på sväng. Antingen svängt för tidigt eller hoppat.. Efter några rep med utebliven belöning stoppade hon både på ner och sväng.. efter ytterligare någon rep. Så satt det fint! Då kommer Magnus ut på balkongen och ber mig ta det lugnt med Icka! Hon hade varit med i skogen och tydligen haltat en stund!!! Jag går av henne noga men märker ingen hälta och hon reagerade inte heller när jag kände igenom henne.. Säkert ingen fara men får hålla lite koll.  Troligen bara trampat på nåt. :-(


Bytte hund till Tingeling nu var det ju störningfritt i trädgården.. Nu gick det bättre! Slalom i två omgångar, kontaktfält och Däckträning. Och lite handling. På det hela taget ett bra pass .


Vid nio var jag inne igen och eftersom Emelia också somnat nu plockade vi till oss varsin tallrik med rabarberpaj och sitter nu som sagt framför melodifestivalen! Magnus håller dessutom på och försöker hjälpa mig ladda upp bilderna i rätt format. De får inte vara för stora för att rymmas på bloggen..


Återkommer med resultatet..

Iförrgår var det dags. Minigolftävling på jobbet. En individuell men kanske främst en lagtävling mellan domstolarna! Min domstol hade lite att leva upp till eftersom de vann förra året. Nå dags för the TÄVLING!


Vi var många som deltog och jag, som egentligen är rätt hyfsad på minigolf, räknade med att kunna vara med och konkurrera. Kanske inte om segern men om en bra placering någonstans i toppen. Jag levde väl inte direkt upp till mina förhoppningar kan man väl säga! Vilken katastrof! Det var för länge sedan eller tja vad ska man skylla på egentligen?


Hua. Det började rätt bra med två treor på raken. därefter blev det en fyra och sedan en etta! Jag började känna mig som en vinnare redan nu! :-) Men sedan kom de.. sjuorna (max antal slag man kan få på en bana) det blev inte en eller två sjuor utan mååånga.. hua! En av dem stör mig mer än de andra för då fick jag bollen till "hålet" (som var en skålad platta) inte mindre än tre gånger! men varje gång var det något för hårt slag och den rullade därför uoo igen ur skålen och kom tillbaka till mig som fick börja om från början! På 18 hål tror jag att jag fick ihop 80 slag och därmed var jag näst sämst på alla domstolarna! Gha!!! Jag skulle ju slåss i toppen inte i botten! Tack vara min insats drog medlet ner rejält (alla övriga från Miljö låg över medel!!!) och vi hamnade på en delad sistaplats! :-(


Vad göra åt detta? Vi ska ha revanchmatch i augusti.. ska man träna stenhårt till dess eller? Tyvärr har jag nog inte tiden! men Gha! 80 slag den prestationen vill jag ju inte upprepa!


80 slag trots två spikar! det blir som ni förstår många sjuor!


Efter golfen gick vi hem till en av våra miljöråd och åt paj! Jättemums! för dem som dessutom hade gångavstånd bjöds det på vin. Det fick jag dock avstå då 4,5 mil är för långt att gå.


Igår var det öppet hus på Dagis! De hade gjort fina utställningar på det som barnen gjort under året och vi hade picknickkorgar med oss. Jättetrevligt att träffa de andra barnen och deras föräldrar. Pratade lite med Linneas föräldrar (Linnea är jämnårig med Emelia och går på samma avdelning. De ville gärna träffas och låta barnen leka även utanför dagis. Ska se vad vi kan få ihop. De har dessutom får!! :-) Kanske kan jag ta med Emelia dit och barnen får leka medan Tingeling får träna lite bland dem... Vem vet :-)


För övrigt är det Mors dag på söndag! Jag är väl ingen scrapbooking-expert och jag har framförallt inte de verktyg som många av entusiaterna har utan använder mig av papper sax och lim. Men resultatet blev faktiskt ganske bra! Emelia har ju gjort en hel del teckningar så en av dem fick bli bakgrund! Toppen att kunna använda dem till något som faktiskt gläder mycket! Man kan ju inte rama in allt hon gör eller hur!


Tingelingträning då? jo lite har det blivit men som ni förstår har tiden inte riktigt räckt till de senaste dagarna.. Jag har dock provat att börja röra på mig vid kontaktfälten vilket förvirrade henne stort. skulle nog gjort det tidigare. Fick en del avhopp och en del förvirrade stopp längst ner då hon verkligen ville visa tydligt att hon visste vart hon skulle. Valde sedan att bara flytta min placering något och ta ett eller två steg när hon rörde sig. då blev det mycket bättre resultat!


Mer sådan träning alltså. Annars (om jag står still där jag brukar stå) så var det  100 procent korrekt på 40 idag. kan höja till 50 också men sedan måste vi flytta till den riktiga balansen.


Slalomträningen känns som om den står still eller tom backar. Tränar jag inte den varje dag två pass så verkar hon fullständigt ha glömt när jag ska träna nästa gång och då får man backa till fyra pinnar med två raka eller tolv pinnar inga raka för att hon överhuvudtaget skall fatta. Suck mer träning och kontinuitet här alltså.


Imorgon ska jag åka med jobbet till Malmö på trivselresa! Det blir bussresa ner, lunch, tid till shopping och sedan Wallmans Salonger :-) ska bli toppenkul det med!


Har jag sagt att jag gillar min arbetspltas??!! :-)


Dagens inlägg får illustreras med en favoritbild! Gillar den skarpt! Rätt attityd och GILLA LÄGET!!! inget fusk utan bara god självinsikt!

Kram!


Ps Tack för kommentarer! kul att se vilka som läser! :-)

Ps 2 Utlovade bilder kommer.. ska försöka hinna det i helgen! dessutom ska jag också lägga ut en bild på mitt hemmagjorda morsdagkort!! :-) (om ni kommenterar.. var snälla för mitt självförtroende behöver inte köras i botten fullständigt så här i början av scrapbookingkarriären :-)

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29 30
31
<<<
Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards