Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 9 april 2009

SKK har nu gått över alla rimliga gränser tycker jag! Tydligen har de dopingklassat användandet av vissa täcken (bl.a. BoT) på hund!


Suck! Jag är en vanlig dödlig som använder vanliga täcken till mina hundar men jag har alltid avundats dem som har snyggare bättre utformade täcken än mina men har alltid kännt att det får vänta då det är en stor kostnad att införskaffa nya täcken. Idag är jag tacksam för att jag inte hunnit köpa några BoT täcken men samtidigt gör det mig heligt förbannad att de går in och dopingklassar något sådant som ett täcke!
 
Benskydd och andra sådana verktyg verkar ju mer användas i läkande/stöttande syfte på hundar som har problem utan skydden så om dessa dopingklassas må vara en sak för sig men Täcken??!!
 
Vi har långa tävlingsdagar hela vintern där vi spenderar timmar i kalla ridhus och på höst och tidig vår när utomhustävlingarna råder är det inte alls omöjligt att vädret är ruggit och kallt och då tar vi på både oss själva och hundarna lite extra för att hålla kylan stången under dagen!
 
Jag har aldrig använt täcke i syfte att slippa värma upp hunden eller i syfte att läka skador utan endast i syfte att låta hundarna slippa frysa under långa kalla timmar av väntan i bur eller bil. OM och jag säger OM!! BoT kan påskynda läkningen så är det väl bra!! och för mig som hundägare hade det varit ganska självklart att ge min hund uppehåll från tävlande under den tid min hund har en skada liksom en viss tid efter för att ge hunden möjlighet att komma igång i lämplig takt efter skadans upphörande.
 
Det är INGEN som vet eller kan se på en hund att den haft ömmande muskler några dagar tidigare om inte den under tävlingen drar upp skadan igen och då kunde det ju lika gärna ha varit en ny skada! Att jag eventuellt skulle kunna komma undan med att starta trots att min hund nyligen haft ömmande muskler är ju något som måste ligga på mitt SAMVETE och mitt ANSVAR som god hundägare! Mina hundar är mina vänner och mot vänner gör man inte så! Därmed även användande av BoT i läkande syfte! Det är MITT och bara MITT ansvar att se till att inte tävla OM detta är anledningen till att mina hundar har BoT. I sådana fall kan tom en karens vara vettig för att säkerställa att hunden mår bra igen. Men det är fortfarande helt absurt att dra alla över en kam och förbjuda ett värmande täcke att få användas i just värmande syfte på friska hundar!
 
Dopingklassa ett täcke??!!!!!
 
Så länge det inte står något i officiellt publicerade reglementen så gäller samma som tidigare och ingen kan hävda att du dopat din hund. MEN när detta skrivs in (om det nu inte redan skrivits in!) så gäller samma som för alla andra dopingpreparat vad gäller påföljder och efterverkningar!
 
Kommer vissa märken att förbjudas? Kan då ett förbjudet märke byta namn och skulle dessa namnbytta täcken vara tillåtna tills dess ytterligare en dopingregel införs? eller kommer det ske någon slags generell formulering om att täcken som sägs ha viss effekt inte får användas? Vad händer om marknadsföringen plötsligt ändras? Får jag använda täcket då??? Verkar ju också helt befängt och inte helt logiskt från SKKs sida sett! Skulle täckets egenskaper påverkas av hur det marknadsförs?
 
Som sagt om jag förstått det hela rätt så dopingklassas detta täcke för att det har så bra värmande effekt! Men alla andra täcken då? som också har värmande effekt (eller för den delen kylande effekt på sommaren ska dessa också dopingklassas? Var ska gränsen gå? hur värmande får ett täcke vara ? Ska det beslutas efter material, tjocklek eller färg kanske??!!
 
Skärpning SKK säger jag!
:-(
 

Nu drar vi igång igen!


AGILITYKURS 


i Ljuders Prästgård


TISDAGAR: Nybörjarkurs


TORSDAGAR: Fortsättningskurs

(förkunskapskrav för fortsättning: Nybörjarkurs eller motsvarande)


 Vi startar v. 17     


Här är det fart och fläkt och glädje och samarbete som gäller. Hundar som tränar agility får ofta ett bättre självförtroende och blir mindre osäkra samtidigt som de knyter starkare band till sina förare och blir mer lyhörda för sin förares signaler. Du kommer lära dig hur du ska få din hund att utföra alla hindren och din hund kommer att få lära sig hur alla hinder skall utföras och att följa dina kommandon genom banan. I fortsättnings-kursen kommer vi bygga kombinationer och banor och fortsätta utveckla sammarbetet mellan hund och förare! 

Kurserna består av åtta tillfällen om en och en halv timme teori och praktik per gång plus tid för fika (fika ingår i kurspriset). Antalet deltagare på kurserna är begränsat till åtta hundar.


Först till kvarn!


Intresserad?

Ring Anna tel. 0708-221 224

eller maila anna@widstromer.se


Jag som håller kursen heter Anna och har varit verksam inom agility i 12 år varav 10 år som instruktör. Tillsammans med min malinois Icka som är först i sin ras i världen att bli svensk hoppchampion har jag under flera år kunnat konkurrera med Sveriges bästa agilityekipage och vill gärna dela med mig av mina kunskaper till dig!


Tränade lite kort innan sista gången på fortsättningskursen igår! Ting fick köra lite balanser och vippor och vippan var fin (dock inte i bana som vanligt..) balansen däremot ger mig gråa hår.. Nästan alltid är där en tass på men inte så långt ner som jag skulle vilja :-/


Blev såååå sugen på att köpa in elektroniska kf precis som Jonas gjort! Måste åka dit och hälsa på och testa dem någon dag!! Hade varit jättehäftigt! Det som är mindre häftigt är priset. Åtskilliga tusenlappar om man vill ha den hjälpen.. men ååå så underbart det hade varit. :-/


Icka körde lite kort också och jag satte upp båden på nytt idag och då skärpte hon till sig igen. oavsett min rörelse eller placering. får variera det där men det känns som att det är bra att ibland bli lite övertydlig med vad man vill.


Sedan var det kursavslutning. Jag hade satt upp en bana och det var nog första gången mina elever sprang en så lång bana! (20 hinder) normalt är 14-15 för de banor jag satt upp tidigare. på tre ställen hade jag lagt banan så att den tvingade fram bakombyten om man inte i tid planerade och valde ett framförbyte. Lät dem sedan gå banan själva och påtalade efter en stund att de fick bakombyten och frågade varför de valt det (deras hundar gillar inte bakombyten alls!) Sedan fick de tänka igen för att se om de inte kunde hitta någon annan väg och till sist fick de småtips på ställen där vägarna ytterligare kunde förbättras. Slutresultatet blev riktigt bra! :-)


Det vi får fortsätta jobba med är att få upp farten. Det blev solklart igår att en hund på kursen speglar matte.. springer matte så springer hunden men så fort matte ändrar tempo så gjorde hunden det också även om den var 10 meter bakom sin förare. Tricket där blir för matte att springa som bara den utan att hamna före sin hund eftersom hon inte får bromsa inför svängar före sin hund för då bromsar hunden där den är ofta en bra bit före svängen.. :-( När vi väl kommit på det blev det dock bättre för hunden har bra fart när hon känner att matte jobbar lika mycket som hon gör! :-D En annan hund har den lustiga egenheten att när matte springer för långt ifrån stannar hon och avvaktar för att se var matte hamnar. När matte sedan vänder upp mot hunden så börjar hon springa! Då vet man vart man ska samt har koll på att matte inte rör sig så när man väl når fram så får man belöning! Hmm! Ett inte alltför bra drag i agilityn.


Håller sig matte närmare så travar vi runt banan.. rätt hela vägen och fina svängar men i trav.. Galopperar bara på slutet när matte, efter att ha dragit ifrån frammåt och hunden avvaktande travar lätt frammåt, vänder upp och lockar! Då sätter man fräs för då är det ju godis dags!


här är det order på att belöna ofta! Hålla sig nära hunden och så fort den galopperar så kommer belöningen. Börja enkelt med ett eller två hinder och gärna mot skål.  Märligt är det iallafall..


Spännande med utmaningar för mig som instruktör! :-D



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards