Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 5 april 2009

Usch vad lite tid jag haft över för träning av mina hundar. Det har blivit promenader och bus de två emellan men agilityplanen har stått orörd länge. I helgen satsade jag dock lite tid på banan med båda hundarna och gissa om det behövdes.


På lördagen fick jag några minuter över innan vi skulle iväg på promenad. Ting fick den äran och då ska det tilläggas att hon och Icka härjat i trädgården någon timma innan så hon var rätt trött. Trodde dock inte hon var såååå trött! Men det var hon det visade sig snabbt. Kontaktfält hade ho formligen glömt bort att de existerade vippan flög hon över som en svala A:et ja däruppe stannade hon och pustade.. :-/


Inte fanns där någon fart i henne heller så jag lade ner försöket rätt snabbt :-( Efter promenad med mer lek med Ylva, Malte och Icka så var hon rätt mör. Vi spenderade ytterligare några timmar i trädgården (vädret var ju underbart (19 grader varmt och strålande sol!!!! Sommar???) och jag gjorde något försök till med Ting då med vippa slalom med ganska nedslående resultat.. Vippan tog hon nu men sprang halvvägs och stannade sedan för att låta den slå över... sedan hade hon brått av åt vilket håll som så kf träffades mest slumpmässigt. :-/ Slalom orkade hon inte alls så där körde vi några försök tills vi lyckades och sedan lade jag ner och bestämde mig nästan för att skita i att debutera henne! Jag måste träna henne mer om det ens ska vara meningsfullt!


Idag var vädret sämre men jag lyckades ändå få till några träningspass med båda hundarna (Tack Magnus för att du tvingade ut mig när jag höll på att deppa ihop över gårdagens träning,,)


Icka fick börja. Planen var att få till avståndshandling på kf både i sidled och i banans riktning och jösses så duktig hon var! En uppfart missade hon att stoppa snyggt på om då fick hon göra om och en nerfart ville hon vrida sig väldigt snett i eftersom jag så tydligt visade (med ryggen mot nerfarten plus rörelse bort från den) att vi skulle svänga men alla övriga var både raka och snygga! :-) Då började det kännas lite bättre igen!


Gravid som man är känner jag att jag blir både långsammare och mindre rörlig för arje vecka som går! Avståndshandlingen måste funka! Duktiga Icka läste mig även på längre avstånd och mitt självförtroende ökade en hel del!


Tings tur därefter. Hon fick gå samma bana som Icka och fick lite bkymmer redan i starten som inkluderade ett bakombyte. Hon läste mina förberedande signaler och svängde tvärt före hindret! :-D bäst att vara försiktig och tydlig med att hålla kvar rätt riktning tills hon låst ordentligt!


Sedan kom vi till A:et och det flöt kanon trots att jag var lite efter så fick hon inget stopp och kf var inte heller några problem (A:et brukar faktiskt fungera bra med henne sålänge hon inte använder den som utsiktsplats..) Sedan följde hopp tunnel balans och mm och kf var´bara såååå fint! Snabbt och säkert! En helt annan hund!


Detta var på morgonen och inte med en hund som lekt i timmar med Icka i solen.. Kan kanske påverka en del.


Körde några varianter till. bla inkallning balans och hon hoppade bara en enda gång under hela passet! Oavsett håll vi tog balansen. Ett par gågnger till underkände jag då jag tyckte träffen var för hög men i stort sett så kändes allt bra idag! Vi körde vippan i bana med och den var snabb och korrekt möjligen kan man anmärka på att hon inte anstränger sig för att bli kvar efter islaget varför hon ibland tappar balansen lite tidigt. Det avhjälpte vi idag genom att placera belöningen precis nedanför islagspunkten så att hon kunde ta den från rätt possition på vippan. Det fungerade bra idag iallafall. Ska flytta vippan till nästa pass och ge henne ännu fler repetitioner.  


 Några slalom med ruggit svåra ingångar belv det med.


            ..................

        I

med ca 2 meter mellan i båda riktningar.. skickade ofta från en position framför slalom så att hon dessutom hoppade hindret åt fel håll. Hon fick minsann jobba för att fixa ingågen men det var lite kul att se hennes frustration över ingågnsstrulet för det fick som resultat att när det väl blev rätt satte hon högsta fart genom slalom som om hon tänkte att nu J****ar ska jag skynda mig igenom så att jag inte behöver göra om för nu vill jag ha OST!!! Inte en enda gång gjorde hon fel inne i slalomen! :-D


Nöjd med passen :-)


Några till behövs dock i veckan!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards