Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 23 april 2009

Satt och kikade lite i tävlingskalendern på vilka tävlingar jag ska anmäla till framöver. Efter att Gotland gått ut på listan och önskat tidiga anmälningar kändes det som att jag lika gärna kunde anmäla nu på direkten.


Sagt och gjort! In på favvosidan www.geoagility.se och sedan satte jag igång att anmäla! Med två hundar och flera tävlingsdagar på de olika tävlingarna så var det en del pyssel och i inkorgen i min mail väntar nu 30!!?? obetalda anmälningar! Hua hoppas pengarna räcker. Fast en del behöver jag ju inte betala riktigt än..


Tur var det iallafall att jag började se över mina anmälningar för längre fram i sommar är det en hel del tävlingar som har VÄLDIGT!!! tidiga anmälningsdatum! Man undrar varför!


I min sits är det inte lätt att veta hur och om det är möjligt för mig att tävla om en månad! Ännu mindre kan jag veta 1 maj om jag kan tävla i mitten av Juli!!?? Dessutom är vi agilityfolk väl medvetna om att anmälan i princip alltid går ut 1 månad innan gissa då hur många av oss som kommer att missa att anmäla när anmälan ska vara inne tre och en halv månad innan tävlingen!!!


Jag har inga högre förhoppningar om att kunna tävla i juli men samtidigt vill jag ju inte missa tävlingen bara för att jag inte anmält. :-( Slängde in en anmälan för Icka så får vi se. Ting däremot fick avstå! Tror det räcker med en hund OM jag kan springa och dessutom finns det vissa möjligheter att sätta in reservförare på henne också..



Detta kom på agilitylistan igår:

För att öka antalet morötter för agilityförarna i klass III har Agilitysportens Intresseförenings styrelse beslutat att införa nya agilitymeriter.


AgIF instiftar fyra titlar som är möjliga att erövra för svenska ekipage i klass III. Målsättningen med dessa meriter är att uppmärksamma ekipage som under karriären lyckas göra många felfria lopp i klass III.

Titlarna heter: Ag Brons, Ag Silver, Ag Guld samt Ag Diamant.


För att erövra ett Ag Brons krävs att ekipaget har gjort minst 25 felfria agilitylopp och 25 felfria hopplopp i klass III.


För att uppgradera Ag Brons till Ag Silver krävs att ekipaget har gjort totalt minst 50 felfria agilitylopp och 50 felfria hopplopp i klass III.


För att uppgradera Ag Silver till Ag Guld krävs att ekipaget har gjort totalt minst 75 felfria agilitylopp och 75 felfria hopplopp i klass III.


För att också ha en drömgräns har AgIF valt att instifta Ag Diamant. För att uppgradera Ag Guld till Ag Diamant krävs att ekipaget under karriären har gjort totalt minst 150 felfria agilitylopp och 150 felfria hopplopp i klass III.


AgIF kommer att använda SKK Hunddata, där felfria lopp i klass III registreras, som verifikationskälla. Titlarna kan endast erövras av hundar som fortfarande lever. Blandrashundars resultat går endast att verifiera sedan den 1 januari 2008, varför resultat erhållna före detta datum inte kan beaktas.


Från och med nu kan alltså alla som har uppnått någon av de fyra meriterna och är sugen på ytterligare en agilitytitel ansöka om titeln och ett diplom (för självkostnadspriset 50 kronor, inklusive frakt) hos AgIF. Mejla ditt namn och din postadress, hundens fullständiga namn och registreringsnummer alternativt tävlingslicensnummer samt antal felfria lopp i agilityklass III respektive hoppklass III.


AgIF kommer att registrera ekipagens namn på AgIF:s hemsida: www.agif-agility.se.


Så kul initiativ! Toppen AGIF! :-D


Icka har i dagsläget 21 agilitynollor och 19 hoppnollor (om jag räknat rätt) och därmed är faktiskt ett brons innom räckhåll för oss innan damen går i pension!


Nya måla att sikta mot alltså! :-)


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards