Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 20 april 2009

Först och främst.. Jenny Dammkursen fick plats i tidningen :-D

 http://www.barometern.se/nyheter/emmaboda/tavlingshundar-vassade-agilitytekniken(1268247).gm


Sedan: 

I helgen gick första delen av Slyngelcupen av stapeln. Cupen är en tävling för alla nybörjare (hundar) på klubbarna Emmaboda, Lessebo, Nybro och Torsås. Varje deltävling ska ha tre klasser, en nybörjarklass helt utan slalom och vippa (öppen för alla som ALDRIG startat officiellt.. Ting fick alltså inte vara med då hon ju faktiskt debuterade förra helgen :-/), en hoppklass 1 och en Agilityklass 1 (Öppen för alla som tävlar dessa klasser officiellt). Vi samlades på Emmaboda Bk och jösses så många startande det blev! Det var tydligen ett populärt tävlingskoncept!


Tingeling startade alla tre klasserna (även om hon startade nybörjarklassen utom tävlan) och först ut blev nybörjarklassen.. Resultat och banskisser finner du på nedanstående länk..

http://www.emmabodabk.se/Default.aspx?menu.mid=34

I nybörjarklassen var Ting märkbart störd av tikskyddet i starten (hon löper ju men fick lov att starta med Tikskydd sist i varje klass). När jag kommit ut en bit och skulle kalla in gick hon på snedden med rumpan före och sprang förbi hinder ett.. Vi gick tillbaka och startade om. Ting började gå på tvären redan när jag ställde upp henne med rumpan i ett tappert försök att komma åt mitt ben för att klia sig så jag tog tag i henne kliade lite och ställde sedan tillbaka henne för start (borde varit disk men så dömde inte domaren..) Därefter gick loppet faktiskt riktigt bra! :-) Förutom i svängen mellan 14 och 15 då hon fick syn på hindervakten som stod där och var tvungen att ge sig av en liten tur för att skälla ut henne innan hon kom tillbaka till mig. Det blev inte riktigt rätt väg där heller så hon fick ytterligare en vägran på hinder femton då hon liksom hade glömt agilityn under sina hindervaktsprotester och därmed knallade under 15 innan hon kom på bättre tankar :-D Hon är för rolig ibland..


Hopp 1 då? Jo banan var inte jättelätt men ganska kul! Definitivt svårare med en snabbare hund än med en långsammare. Ting gick bra men fick en rivning på hindret innan platten då jag var för nära i framförbytet och därmed störde henne. Kunde varit längre fram men fick för mig att hon inte skulle hoppa lången själv och väntade därför in henne lite i tunneln. Dumma matte! :-( Svängen 3-4 blev inte heller bra då hon inte uppfattade mina svängsignaler för redan när jag stod i starten så spände hon ögonen i domaren som sprang för att komma till sin plats på banan. Vet inte om hon tyckte han såg kul ut eller nåt men hon var helt focuserad på honom och det gick inte att bryta. så efter trean tog hon en vända bort mot honom innan hon vände och kom tillbaka till mig. Ibland kändes loppet lite vingligt men hon rättar sig bra efter mina hjälper så det kändes som ett ganska bra lopp :-)


Kvar var agilityettan och där fick även Icka vara med (nyttigt med kf träning i tävlingslika situationer :-)) Icka hann dock inte värmas ordentligt eftersom jag hade både en del funktionärssysslor och banbygget och banvandrade (nackdelen med småtävlingar) Jag hann dock gå en vända med henne lös och hon hann kissa och göra några ruscher för att bli varm. Hon skötte sig fint i loppet MEN stoppade inte uppfarterna varken A eller balans (hon hade dock fina tassar på!) så dem fick hon göra om. :-) I övrigt var hon felfri men jag tyckte dock att hon kändes lite stel och långsam så uppvärmningen känns som om jag behövt lite bättre.


Ting startade som vanligt sist i sitt tikskydd och målet var att hon skulle göra rätt på kf! och det gjorde hon! Riktigt rätt tom! Jag valde att stanna själv efter halva balansen och låta henne fortsätta själv eftersom jag vet att det har en förmåga att bli fel när jag springer för mycket. Det ska tärnas ska bara försköa få lite tid över någon gång! :-(


Hon tog både A:et och balansen och vippan kanonfint (vippan utan att jag var på henne och stoppade vid uppfarten! :-) ) Däremot missade hon hinder 10 (vänd på ordningen i tio till tolv för så såg det ut i verkligheten) då hon i full kareta stod rakt ut från tunneln och inte hann se varken hinder eller mig som då (på grund av stoppet vid balansen ) var lååångt efter. Det blev två vägringar innan vi kom rätt igen. Sedan fick hon ytterligare vägringar i slalom! Jösses så trött hon måste ha varit när vi kom dit för antingen gick hon in fel eller gick hon ur i slutet eller hoppade hon en port i mitten ungefär tusen gånger.. (jaja en smärre överdrift men det kändes så!)


Då tävlingen var helt slut och Ting vilat lite efter loppet gjorde vi om övningen och då var slalom inga som helst problem!? Körde ett par tre slaomar med mig sringandes både till hinder 19 och 20 medan hon gick slaom och som sagt inga problem.. Nåja det behövs nog mer rutin där och kanske en hel del erfarenhet för att hon ska ORKA tre klasser med såpass kort mellanrum..


Roligt hade vi iallafall! Två av mina elever hade hittat dit och de gjorde varsitt riktigt fint lopp! Känns kul!


På tisdag drar kurserna igång igen. Det finns fortfarande platser kvar om någon är intresserad!







Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards