Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 8 april 2009

Ååå! Har äntligen fått tummen ur och sett till att faktiskt få tid till några korta träningspass både här ohc där! De behöver ju inte ta så mycket tid när man har bana i trädgården.


Igår kväll lekte barnen en stund i sandlådan och båda hundarna fick varistt nyttigt pass. Ting fick focusera på vippan, slalom och balans och Icka mer på balans och A i fart. Båda skötte sig hyfsat även om jag känner att Tings träffar på kf  (balans) känns högre upp än de tidigare varit. Känner att jag underkänner en hel del träffar och blir frustrerad över det! Läster man på Trkmans sida verkar hon släppa igenom allt som är träff men jag har haft högre krav än så och just nu känns det lite frustrerande eftersom det leder till många underkända försök.. :-/ Vet inte riktigt hur jag ska göra men släpper man igenom höga träffar så känns det som om marginalerna blir mindre och därmed större felprocent på tävling.. hmm dillemma


Vippan såg däremot riktigt bra ut. men då var vi tillbaka till att träna den separat med skål bakom. Alternativt på samma plats i bana med skål bakom.  Fortfarande har jag inte koll på hur hon reagerar om vippan dyker upp oväntat i bana.. Svårt att träna eftersom hon efter en miss har lärt sig att där står vippan! Jag kan/får inte hålla på och flytta den efter varje gång hon tagit den :-/


Slalomen tragglas lite nu och då. Känns mest som underhåll eftersom vi inte tränar tillräkligt strukturerat för att få upp säkerheten i ingångar och hela slalom mer än vi har just nu. Måste sätta upp en engångsövning igen snart.


Icka skötte kf kanonsnyggt! Även när jag utmanade henne gick det bra men då sjönk tempot ner ordentligt! Precis som att hon tänkte hmmm nä nu försöker du lura mig att göra fel! Ska se till att vara riktigt noga så det blir rätt! trist med tempot men jag tror det blir bättre allteftersom och framförallt på tävling eftersom jag då inte alls utmanar henne på det viset!


I morse fick jag också tid över. Dels byggde jag övningar till kursen ikväll! En tunneldiskrimineringsövning och en bana med A, balans och slalom i. och dels körde jag bägge övningarna med Ting och avslutade med lite fler balanser, några vippor och några slalom.


Kändes överlag ungefär som igårkväll. :-/Hon är duktig och läser handlingen bra (när jag gör rätt) men träffar lite högt på kf (balans) A:et däremot är inga som helst problem. Träff varje gång trots att jag trycker på hennes linje rejält får hon ner tassarna innan hon lämnar! :-)


Vippan var bra idag men som sagt separat är den inget bekymmer. Ska be Magnus (eller mina kursare) flytta den åt mig ikväll..


En skön halvtimmas träning blev det iallafall innan jobbet bara det kan göra en riktigt glad en onsdag!


Vetskapen om att det är torsdag och sedan Påsk!!!!!!!! gör mig ännu mer lycklig! Skurup here we come!! :-)




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards