Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 25 april 2009

Magnus kom hem igår vid halv tre.. Han hade stått och snackat skit i skogen med en kille från mötet och täckning hade han naturligtvis ingen. Helt oskadd var han iallafall. Efter ett tag hade han även insett att något hänt killarna efter honom eftersom de aldrig dykt upp och dä hade han vänt för att se om han kunde hjälpa till.


Bengt mötte strax efter kilen Magnus pratat med och blev hemskickad igen.. Men tack Bengt för att du gav dig av i natten för att leta efter försvunnen make och drulliga fyllon sovandes i skogsdiken! :-D


Sedan Magnus dykt upp fick jag två timmars välbehövlig sömn innan larmet ljöd för att jag skulle vakna ingför resan till skåneland.


Bjuv ja Icka fick följa med i ensamt majestät - inte henne emot men Ting såg lite slokörad ut då hon med tratt och tiksydd på sig fick vara kvar på fel sida ytterdörren.


Det var flytiga trevliga banor där det i vart fall i en del av loppen gick att göra oerhört mycket för att gehundarna en optimal linje. Kul banor helt enkelt!


Vi började med öppenklasserna och i hoppÖ rev Icka ett eller mljligen två hinder (ev rev hon första och det berodde isåfall på att hon tjuvade smygande fram och då blir focus fel på hindret) sedan rev hon i en snäv serpentin där jag trängde henne. måste tänka på att ge henne utrymme att jobba också. och till sist fick vi en vägran precis innan ett sådant där ställe där det gick att optimera vägen. Detgällde att få en tight sväng för att hundarna skulle få rak väg och jag tog i aningen för mycket så hon vänd innanför hindret. Duktig Icka som lyssnade sååå bra!


Agility öppen där hade jag redan innan start beslutat att det var uppfarter som gällde. så dem tog vi om när de inte blev ordentliga stopp och därmed blev vi diskade. Annars var loppet bra, inga rivningar och ett bra tryck på henne :-) En sväng blev vid där jag istället för att hålla in handen för att få henne att gå nära mig, släppte ut handen och därmed även Icka i svängen.


Dags för laghopp. En flytig bana där mååånga nollade sina lopp! Hidren var satta på 55 cm :-D skönt för en gångs skull! Det skulle krävas tre hyfsade nollpr för att ha någon chans på pinne. Belle var första hund ut och gjorde en fin nolla. Ascii nr två och hon såg inte alls slalom och kom i alldeles för hög fart och missade därmed andra och tredje porten. 5 fel vägran :-( Troy nästa och även han satte nollan! Nu hängde det på Icka, nollade vi var pinnen vår lyckade vi inte fick vi hålla tummarna för att en femma skulle räcka...


Icka gick jättefint! En stor sväng där jag höll på att tappa henne men annars ett prydligt lopp! Inga rivningar! :-) Nolla och när alla lagen gått i mål visade det sig räcka till seger.. med 14 sekunders marginal till tvåan!!!


Fem fel hade inte räckt till pinne..


Agilitylagloppet. ojojoj lite klurigare bana! En fin linje för hunden men den var omgiven av luriga fällor. Vi startade som nummer två efter att lag ett diskat sig. Belle fick tio förargliga fel, Ascii och Troy likaså. Illa 30fel  ger sällan pinne.. In med Icka kanske kunde vi hålla katastrofen nere till 20? Nix pix Icka DUCKAR första hindret och hinner ta däcket innan jag får stopp på henne! Disk :-( Sedan kör vi genom loppet och det går ganska bra. Kunde träna lite kf i lugn och ro.


Lite besvikna satte vi oss för att kika på resterande lag.. och lag efter lag diskar sig! Först när Team Arrac går in så blir vi petade från vår ledning med ynkliga fem fel.. sedan kommer ytterligare några disk och när krutröken skingrats visar det sig att ytterligare ett lag har tagit sig i mål.. även de på 25 fel.. vi blir därmed trea!!?? på trettio fel. Men med endast tio lag i startlistorna var det en placering från pinne :-( surt att vara så nära men med trettio fel borde vi inte vara så nära!


Om om inte fanns... om Icka inte hade diskat, ocm Ascii inte fått en onödig vägran, om Troy blivit rättvist bedömd på A:t eller om Belle sluppit få en tveksam femma på vippens uppfart..... OMOMOMOM....


Nåja en SM-pinne rikare åkte vi hem till mig hela laget (utom Anna) och grillade hamburgare pratade och mös! :-)


Imorgon bär det av till Öland så nu ska jag SOVA!!!!






.. vill man helst inte ha. Normala människor vet att man sover om nätterna och ringer därför aldrig om det inte har hänt nåt! Det var därför min första tanke - att det hade hänt nåt - när telefonen strax före ett slet sömnen itu.


Tog mig ur sängen och satte vänster ben i backen för att gå till telefonen och landade då benet vek sig raklång på golvet. Tog mig upp med höger fot och gjorde ett nytt försök med samma nedslående resultat. Vänster ben vek sig och på nytt låg jag raklång på golvet??!! Hann knappt fundera över det förren telefonsignalen slet tustnaden i bitar igen. Tog mig krypandes denna gång fram till telefonen och svarade.


Killen i telefonen frågade efter Magnus och sa tt han borde vara hemma när som eftersom han kört för en liten stund sedan från mötet han var på. Bakom Magnus hade en av killarna cyklat i diket och killen som ringde stod nu på dikeskanten och behövde hjälp med killen i diket. De båda hade bara cyklar och hade några kilometer hem så någon med bil var önskvärt.. :-/


Lovade att skicka ut Magnus igen så fort han hunnit hem. Men Magnus kom inte!?? Han har fortfarande inte kommit (tar kanske max tio min med bil därifrån??) och inte går han att nå via någon av sina mobiler heller!


När jag prövade benet på nytt fungerade det helt normalt igen??!! Märkligt!


Till slut ringde jag farfar Bengt och frågade om han kunde köra dit och hjälpa till och om han kunde försöka hitta Magnus på vägen. Själv vill jag helst inte väcka barnen och ge mig iväg mitt i natten..


Det har nu snart gått en timma sedan det första samtalet och ingen Magnus :-( Är faktiskt ganska orolig!


Sova blir nog svårt iallafall innan detta får sig en lösning..


Ps återkommer med rapport imorgonkväll då jag ska upp om två och en halv timme för att åka och tävla.. åtminstone var det planen om Magnus kommer hem oskadd! Annars får jag väl skicka med Icka eller nåt!


Måååste försöka sova nu ska bara ringa för 105:e gången och se om Magnus svarar!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards