Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 17 augusti 2008


Icka och jag i hoppklassen

(Tagen av Thorbjörn för AFBV)



I VANN!!!! Ärovarv! (fotograf Henric Rosvall)

 


Prispallen: 2:a Annicka Aller med Ian, 1:a Jag och Icka, 3:a Anna Pettersson med Gandalf


Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 17 augusti 2008 21:58

I morse stod klockan på 4.30 då skulle vi ut och dra upp massor av kräftor var det meningen.. Förhoppningarna var inte så stora. Ni som känner oss vet att vi tidigare inte fått så många när vi fiskat med bottenrekordet förra helgen då vi på 28 burar lyckades fånga en nästan hel kräfta (den saknade en klo!) Men den var iallafall stor!


På vägen plockade vi upp BoB:s hundar. Våra hundar var med när vi la ut burarna men nu fick de stanna hemma.. två hundar räcker när man ger sig ut i båten.


För att fånga kräftor gäller "trägen vinner" (eller?) och denna helgen var det dags igen. Magnus, jag Emelia och Amanda bänkade oss i båten tidigt tidigt för att vittja våra burar.. Hundarna fick vara kvar i land (precis som våra igår)


Det började precis som förra helgen.. Tomt, tomt, tomt, tomt, tomt men sen hände nåt! I en bur fanns där två kräftor!!! WOW!! :-) En rejäl och en rätt liten. Den lilla var en hona så den ville jag släppa i igen men då protesterade Emelia högljutt! Inte släppa i!!!


Ok den åkte i hinkentillsammans med bjässen och sedan fortsatte vi Tomt, tomt, tomt.... Suck. Hundarna var lite tveksamma men följde med en bit längs stranden (Moa följde inte med till en början men ungefär här bestämde hon sig för att ansluta till Ylva! Ylva blev jätteglad och de lekte som tokiga och struntade i att följa oss längre.. men vi såg dem ju så vi bekymrade oss inte särskillt!)


Men så.. helt plödsligt började burarna innehålle både en två tre och tom  fyra kräftor!!!! Antalet fångade ökade snabbt! När vi dragit upp alla burarna visade det sig att vi i snitt fått nästan (fattades en) en per bur! varav vi släppt tillbaka tre som var för små eller väldigt nära gränsen och honor..


Nöjda for vi hemmåt för frukost! :-) Nu kunde vi inte se hundarna lä'ngre så väl i land började vi ropa men inga hundar kom! Vi sökte länge med blicken åt det håll de borde vara med tanke på var vi sett dem senast.. men inga hundar?


Men så fick jag syn på något i vattenbrynet på andra sidan sjön! Där stod de??!! De måste ha slutat leka och börjat följa oss igen. Men då vi inte sett dem rodde vi ju raka vägen över och inte längs med på hemvägen och det gjorde att hundarna nu stod på helt motsatt sida!


Vi tänkte att vi packar upp allt i bilen så kommer de nog och börjadegå uppåt och när jag halvägs upp till bilen vänder mig om får jag se en rätt otäck syn! Mitt i sjön simmar EN hund! Den andra syns inte till någonstans!


Moa är ingen ungdom och det känder oerhört jobbigt att se den ensamma hunden kämpa över sjön! Det är LÅNGT! Nåja för sent att stoppa henne springer istället ner  igen för att heja på henne och möta upp henne!


Det är en våt men lycklig Ylva som ansluter till oss! Moa syns fortfarande inte till någonstans. Vi packar upp allt mot bilen och MAgnus ger sig av längs med stranden i förhoppningen att hon finns där någonstans och kommer om han möter henne..


När jag packat in allt i bilen ställer jag mig och spanar och där fortfarande på andra sidan ser jag henne! Phu! Ganska snart kommer MAgnus och en mycket trött Moa tillbaka. Hon är så trött att hon inte orkar hoppa upp i bilen. Stackars liten..


Nåvär alla välbehållna och en hink med kräftor rikare far vi äntligen hemmåt för frukost!


Dagen har fullständigt regnat bort! Tror inte vi haft uppehåll en enda gång! Tråkigt men bra för en hel del har jag hunnit städa här hemma! På kvällen gav vi oss ut för att räkna stutar, kor och hästar samt mata tjur, ko och katter. Vi åkte hela familjen så att jag skulle veta var alla djuren finns så att jag kan göradet själv några dagar iallafall i veckan. Speciellt ti to är det bra att ha Magnus hemma istället för ute bland djuren.


Nu är det läggdags.. trött efter dagens bravader..  

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards