Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 11 augusti 2008

Tingeling den f*****de skithunden hade fullständigt löpt amok när jag var ute!! Icka fick följa med ut och det var nog inte populärt!


Med tratten på huvudet hade hon tagit sig upp på bordet och röjt! skålar hade åkt i golvet och gått i tusen bitar.. äpplen var halvätna och en banan hade hon ätit och trasat sönder skalet på. Vidruvor hade jag över hela golvet och söndertuggat var en hakklapp, en hushållsrulle med papper, ett par leksaker i plast samt flaskan med jodopax!!


Det tog ett bra tag att städa upp speciellt som Amanda inte alls var på humör utan helst ville ner i sörjan och röra runt!


Jag ser fram emot att såret ska läka helt så att vi blir av med tratten och kan börja sysselsätta henne på ett vettigt sätt igen!



jaha.. tebax från dagisturen.. hann med att handla lite kläder också.


Inför hopploppet alltså. Omvänd startordning och därmed skulle jag gå in som sista startande. Vi banvandrade och banan var egentligen inte så svår men där var fyra tunnlar som skulle tas inte mindre än sex gånger så man snurrade en del innan man kom ut från tunnelgyttret.. :-) Vet inte varför (nerver kanske) men jag hade mycket svårt att få grepp om banan och komma ihåg ordningen av hindren. Hela banan kändes ryckigt och ologisk och jag gick ideligen åt fel håll!


Efter banvandringen och ända fram till fyra hundar före mig så repeterade jag ordningen av hinder i huvudet för att jag skulle få banan att sitta så att jag kunde koncentrera mig på att handla hunden.


När de som låg närmast före mig skulle in valde jag att vända ryggen till och hålla för öronen! Jag ville inte veta vad de lyckades md utan bara focusera på mig och mitt! Satte mig med Icka nära intill och såg banan för mitt inre. Fortfarande kunde jag inte känna att banan satt i ryggen utan fick kämpa för att komma ihåg hinderordningen.


Så var det min tur! Vet inte om speakern sa vad jag behövde göra för att behålla ledningen men gjorde han det är jag glad att jag inget hörde.


Eftersom jag var ensam om att nolla i första loppet visste jag attom jag bara lyckades nolla en gång till så skulle segern vara min. Jag visste också att om jag fick fem fel så var jag tvungen att sätta en bra tid för att behålla ledningen. In på startlinjen.. Icka kände min nervositet och kunde kanppt sitta still i starten.. flera gånger fick jg säga till henne för att hon inte skulle tjuvstarta!


Hinder ett till fem flöt fint enligt plan men sedan kom den sväng jag hft absolut svårast för tunnel hopp tunnel (6-8). Jag kom ihåg vart jag skulle men fick inte Icka med mig riktigt utan efter hinder sju vände hon fel håll! I mitt huvud trodde jag vi hade en vägran när vi fortsatte..


Nio till elva var väl ok men därefter skulle man 180 grader tillbaka och in i tunnel och jag sa inte "back" som jag brukar varför Icka fick en jättestor sväng! där fanns dock inge så många andra hinder så vi klarade oss undan med tidsförust. Även mellan nästa tunnelpar glömde jag säga back och fick ytterligare en stooor sväng. Loppet var vingligt och inte alls snyggt men i mål kom vi utan att diska oss :-)


Jag hade öronen på helspänn i mål för att höra domen.. med fem fel som jg trodde vi hade så var ju tiden avgörande för att se om det skulle räcka till seger eller en placering på pallen överhuvudtaget.


När spekern meddelar att jag kommit i mål med NOLL hinderfel stannade världen!! NOLL!!?? Då hade jag ju vunnit!! Snurren åt fel hål hade inte givit vägran då den ju inte var i närheten av tunneln utan direkt efter hindret innan!


Ärevarv blev det i smått förvirrad stil.. jag hade inte fattat att vi faktiskt vunnit! WOW! :-)


Jag har nog fortfarande inte riktigt fattat fast jag har pokal och vandringspris därnere som bekräftar att så är fallet! :-)


Till sist avslutade vi dagen med att trots fem fel knipa andraplatsen i lagtävlingen En SM pinne till oss och då har vi två!


Söndagens tävlingsresultat var inte mycket att skryta med så dem nämner vi inte i dessa sammanhag ;-)


Nu ska jag ut och prata med SMP... foto vill de ha med.. :-)

Det var iallafall en mycket trevlig resa i trevligt sällskap och med ett bra boende! Tack Helene för att jag fick bo och åka med dig!



Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 11 augusti 2008 08:48

I helgen avgjordes SM i agility för belgiska vallhundar. Självklart skulle Icka få vara med och tampas om placeringarna och kanske till och med om medaljerna!


Tävlingen delades därför upp i delmål.. ettlopp i taget med focus på ett hinder i taget.


Tävlingen inleddes med en lagklass som inte spelade nogon roll för SM:et men väl för laget. Vårt lag behöver smpinnar då vi bara hade en enda innan helgen. Vi var på plats med fyra hunda och var rätt säkra på oss själva. Kanske för säkra. Noa går in som första hund och har först plockepinn och därefter diskar de sig. Pressen på oss andra ökar. Jag drar in Icka för tidigt i en sväng och lyckas inte rädda tillbaka henne och så va ävenvi diskade. Mio gör ett bra lopp men med två rivningar och Ia gör ungefär som Icka och diskar sig även de.. Disk och ingen pinne! :-(


Nästa klass är den försa i belgarsm:et. Nu gäller det alltså. Jag har ett sent startnummer och får därför vänta! Banan är inte en favorit för mig och Icka. Efter A:et ska hunden till "fel" tunnelingång. Efter en del överläggande med Åsa kom vi fram till att det bästa sättet att lösa det på var att vara på "fel" sida A:et och trycka ut henne eftersom om man var på andra sidan så blockade vippen min väg och jag antagligen när jag skulle runda den skulle trycka Icka till fel öppning.


Det hela byggde dock på att jag måste vara före Icka till och över A:et. Sedan skulle jag genom framförbyten se till att få bra vägar och jag skulle även ta Icka med framförbyte till slalom för att få en enkel slalomingång.


Det var planen.. det blev inte riktigt som jag tänkt mig...


För att hinna före på A:et kunde jag inte vara med henne upp och ner som jag brukar utan fick lämna henne att klara kf själv. Hon tog dem fint dock utan stopp vilket innebär att hon senare i loppet tar sig friheter ävenpå vipp och balans..


Tunnelöppningen gick iallafall vägen! Chockad över att vi klarat det fick jag snabbt backa för att kunna fortsätta runt banan. Vippen hann slå övr men det var inte med mycket innan Icka drog vidare mot oxern.. hua vi levde verkligen farligt.. Efter oxern skulle jag göra två framförbyten för att safe:a slalomen men det hann jag inte! Ett hanna jag sedan fick jag jobba bakifrån istället. Bakombyte och därefter dra Icka till mig en del innan slalom.. Hon satte ingången fint! Därefter var det däck och sedan in emellan med lååånga avstånd. Icka fixade även detta! Min duktiga hund! kvar var att stötta henne på hoppet före balansen vilket jag gjorde sedan skickade jag balansen.. Hon stannade inte alls upp men satte två prydliga tassar på uppfarten ändå så det får väl va ok.. Själv var jag efter vid nerfarten och även där drog hon tidigt av.. Fick inga fel men det råder delade meningar om huruvida hon var på eller inte. Några var säkra på att hon satt ner tassarna på kf om än i överkanten och inte som hon borde.. andra var helt säkra på att hon missade.. :-( Själv vet jag inte för jag såg inte.


Inga fel iallafall och tunnel hopp ut var inga problem!  Nolla i mål och ledning i BelgarSM!!


Inför hopploppet skulle vi starta i omvänd startordning..


Får forsätta senare.. nu ska vi iväg till dagis.....


fortsättnng följer..

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards