Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 19 augusti 2008

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 19 augusti 2008 22:31

här är det inte en lung minut!


Gårdagen gick i ett hela dagen! Lämnade på dagis, åkte runt och kollade alla djuren, hämtade på dagis, lät Amanda sova middag medan Emelia och jag sysselsatte oss med lite av varje, bla städning. Packade ihop barnen och åkte mot växjö för möte med trivselhus, lämnade barnen hos Helen under mötestiden. Köpte med pizza till Helen och kopmani när mötet var slut! Åt och körde hem via Lessebo för att hämta Magnus bil. Nattade barnen och stupade i säng! Inte en minut över för bloggande eller liknande.. och idag har varit på samma sätt!


Lite kort rapport iallafall. Hundarna har fått följa med när jag kollar djuren och vi har tränat lite höger och vänsterbågar samt fram mot djuren och stopp! Tar med en hund i taget och det fungerar bra! Provade faktiskt att ha med båda när jag skulle kolla stutarna idag och det gick hyfsat.. jag hade dem båda under kontroll men då Tingling tar för sig och Ylva avvaktar blir det inte riktigt rättvist mot henne eftersom hon aldrig hinner utföra det jag bett om innan jag får ge ett nytt kommando till Tingling.


Ska därför ta ut dem separat i fortsättningen. Hf-korna  (med kalvar) går inte att valla! De går upp i försvar och jagar i flock hundarna om de kommer för nära! Har dock tränat stora avstånd i bågarna samt fram -stanna -fram där! Det funkar bara hundarna inte kommer för nära!


Riktigt kul är det att se dem jobba! Idag hos stutarna hade jag toppen hjälp av terrängen då stutarna stod en bit upp i sluttningen av en kulle! Perfekt att skicka i nederkant av kullen och se till att de jobbade runt hela varvet! Tingeling behövde ett omskick sedan gick hon fint runt hela kullen plockade upp dem och fick flytta upp dem till toppen!


Mest imponerade hon på mig då jag ville hon skulle släppa stutarna och komma till mig! (Igår tränade vi mycket fram stopp bryt!) När jag idag sa bryt hit släppte hon stutarna omedelbart och kom!!! DUKTIG H*UND! :-)


Ylva tar för sig mindre men får hon stöd och slippet tvetydiga kommandon då de är två som jobbar så sköter hon sig riktigt fint! :-) Hon fick träna själv inne hos hf korna (hon tar det lungare än Ting) och slog mycket fina bågar åt både höger och vänster.


Ting har även fått vara med i ladugården och där tränat på att vara sitlla och slappna av mest men idag tränade jag även lite höger och vänster i fodergången längst bort från djuren. Svårt tyckte hon! :-)


Behöver ett pass bland fåren igen med någon som kan titta och kommentera så att vi inte tränar in felaktiga saker.. jag är ju nybörjare som sagt :-)


Ikväll kom tisdagsgruppen för att träna igen. De är så entusiastiska och det är så roligt att se deras framsteg!


Idag fick de handla varanda genom en dubbelbox med fjorton hinderpassager! Handlingen behöver tränas och det är svårt att göra det när hundarna inte kan hinder och har ett bra drag.. Men snart kan vi nog träna med hundar istället för folk!


Roligt är det också att vi ofta får besök av den andra gruppen! De som inte tränar med hund idag står utanför och lyssnar och lär och försöker snappa upp tips och ideer! Tala om engagemang! Så roligt!


Om ni läser här! Kom gärna och var inte rädda för att komma in och ställa er vid sidan av! :-) Det går bra! Fika brukar det finnas så det räcker och blir över så även där kan ni få följa med ;-)


När kursen var slut och jag plockat iordning inne gick jag ut för att plocka in långhopp, min jacka, block mm som blev kvar vid kursen. Tingling fick pröva lite i dubbelboxen.. Negativt! Hon har inte tid att stanna kvar! Hon stannar tills jag kommit ut på plats men sticker sedan så snart jag vänder mig mot henne! Det behöver alltså tränas!


Positivt! Hon dar fint på alla möjliga och omöjliga hinder! :-) Får jobba mycket med handlingen för att inte tappa henne! Men jobbade jag så svängde hon fint! Körde även lite vänster höger och hon gör rätt alla gånger när jag stöttar med min kropp men även när jag ger små eller obefintliga kroppshjälper gör hon rätt oftare än hon gör fel! Satt ett tag e bra bit bort från ett hopphinder som inbjöd till vänster svängar och började med dem! Hon gjorde rätt 100 procent! Sedan sa jag höger ett par gånger och hon klarade faktiskt femtio sextio procent av gångerna! Blandade lite och hon gjorde faktiskt rätt hyfsat ofta!


Imorgon är en ny fulltecknad dag! :-) behöver nog sova lite nu om jag ska orka! phu..

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards