Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 25 augusti 2008

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 25 augusti 2008 19:36

Idag kändes det som om sommaren kommit tillbaka!!!

Vi har badat idag! Jag och småflickorna! Det var så varmt i eftermiddags att några andra alternativ inte känndes vettiga!


Jättekul! Amanda tog för första gången för sig och ville i om och om igen! :-) Emelia älskar att bada så hon var överlycklig.. men hade väl helst sett att vi haft fler vuxna så att hon fått gå längre ut och fått simma och åka karusell mer än vad som blev nu. Vågade inte låta Amanda vara själv i vattnet alls eftersom det går så fort att tappa balansen och hamnar man under md huvudet kan det skapa rädslor som sedan är svåra att bli av med :-(


 Tiden flyger iväg!


I fredags fyllde Tekla två och vi var nere i blekinge för att fira hennes dag. Det var mycket folk men trevligt och god mat! Tyvärr var jag helt slut, småförklyld och dåligt med sömn hade tagit på krafterna.


Magnus tog barnen på natten efter så jag fick sova! Det behövde jag VERKLIGEN! Kände mig som en ny människa på lömorgonen..tänk att lite sömn i en bekväm säng kan spela så stor roll!


På lömorgonen packade jag och barnen in oss i bilen och gav oss av för att plocka upp mormor på vägen till Vimmerby och Astrid Lindgrens värld!


Emelia har lääängtat! :-) Lätt småstressad insåg jag att allt hände hela tiden och öveallt och samtidigt! Gha??!! Vilket håll.. vad först.. hur prioritera??


Andas! Börja med toaletten! :-) så är det med barn.. sedan hittade emelia ett gäng fårstatyer och ville sitta på dem.. alla i tur och ordning! Jaja barn är barn och det viktiga var ju att hon hade kul! Under dagen hann vi med att se både Karlsson på taket, Madicken, Emli, Pippi, Ronja.


Karlsson skrämde slag på Emelia så honom lär vi inte kunna läsa några böcker om framöver!!! :-O Karlsson överkryddade mat bakom ryggen på prussiluskan (allsång med blandade figurer) som hon sedan serverade Kling och Klang! Dessa gjorde en stor affär av att det smakade hemskt (utan att prussiluskan begrep förstås) och sedan tog Karlsson grytan och vandrade ut i publiken för att bjuda på innehållet! Den första som fic erbjudandet var Emelia! och jisses vad hon skrek! "JAG VILL INTE!!!!" och sedan brast hon i tårar och höll hårt för munnen! Sötnosen :-) En lång stund höll hon för munnen innan hon vågade lita på att Karlsson inte lurade någonstans med grytan i högsta hugg!


Vi gjorde ett försök att övervinna rädslan genom att gå¨och säga bu till Karlsson.. mentråkmånsen bjöd inte på det och skojade inte till det alls utan sa bara "Hmm det gick nästan" och sedan vandrade han vidare.. Trist han kunde ha bjudit på det och försökt lätta upp stämningen lite men men vi kan nog klara oss utan Karlsson framöver!


Pippi däremot fick en stor kram och Emil fick TRE!!! :-D 


En som charmade henne var Abbe i Madicken! Det regnade när vi skulle besöka junibacken så Abbe bjöd in ala i ett närliggande cafe och när vi alla äntligen knölat oss in (det blev snabbt överfyllt!) så slutade det regna och då sa Abba till oss att gå ut igen! suck.. vi hade precis köpt oss räkmackor till lunch så vi kände oss inte helt motiverade så vi satt kvar och åt! 


Stället tömdes i stort sett på folk det var vi och två bord till som blev kvar.. efter en stund kom Abbe tillbaka och undrade varför vi inte kom till Junibacken och hälsade på! Då svarade Emelia att det inte gick för vi hade ju inte ätit färdigt än! Abbe blev lite ställd och tittade på den käcka treårignen som satt honom på plats skrattade sedan och kallade henne väluppfostrad mm och sa sedan till henne att komma efter hon ätit färdigt då!


Emelia åt lite till deklarerade att hon var mätt samt att vi kunde komma efter för nu skulle hon gå till Abbe på junibacken! Hon fick dock vänta på oss! lite för mycket folk och okända platser för att det skulle kännas tryggt att släppa iväg henne sjäv Men käck är hon och Abbe gillade hon! :-)


Tror Emelia var mycket nöjd! Iallafall sa hon på vägen hem att hon ville hälsa på där igen! :-)


Båda tjejerna slocknade i bilen på väg hem och trots att de vaknade för vid åttatiden för kvällsmat somnade båda omedelbart igen när vi gick och lade oss.. De var nog rätt slitna och fulla av intryck!


Amnada var lite rolig då vi tittade på Emil teatern.. Hon såg inte teatern alls däremot fanns det gott om barn på raden bakom som satt i lagom höjd för att peta i ögon, på näsa och mun :-) Gullunge! Kanske inte helt uppskattat av alla men de flesta verkade le och klappa tillbaka ;-)


En underbar dag!


Igår hade vi en barnledig eftermiddag. Morfar tog barnen medan MAgnus och jag åkte till stan och gick på Mama Mia! Suverän! Inte sett den? GÖR DET :-)


En skön kväll och när vi kom hem sov barnen! :-) TACK MORFAR!


Idag har Amnada varit själv på dagis.. Emelia fick vara hemma med mig. Emelia och jag har byggt koja pysslat lekt och städat. Amanda har på dagis verkat sakna sin syster även om de inte leker när de är där båda.. :-/


Eftermiddagen har vi varit en stund hos farmor och farfar och sedan som sagt.. BADAT :-)  



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards