Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 17 april 2009

Bilder Jenny Damm kursen

Har tack vare Henric Rosvall (www.geoagility.se) fått tag i fina och demonstrativa bilder från kursen.. På en del av dem ser man tydligt att vissa saker blev rätt medan andra tydligt demonstrerar när det blev mindre bra! :-) Jenny använder sig av många signaler, fötter, rörelse, axlar, händer och blick skulle man hålla reda på - allt på en gång!


Nu kör vi matte!



Tighta svängar var liksom ett mål på kursen! Det lyckades ibland! :-)



Mittenhindret i ett staket! Vi fick bra träning på att hitta mindre konventionella staket där vi kunde använda oss av samma teknik som i ett staket. Great handler! Fötterna år rätt håll och axel och arm håller i Ting över hindret! :-)



Sedan fortsätter vi frammåt.. Handen är bytt (Enligt Jenny för tidigt, hunden ska ha landat, kan orsaka rivning annars) och min väg ska gå snävt intill hinderstödet (kunde kanske varit snävare)

 


Här ska det istället tråcklas fötterna åt rätt håll igen (i tråckling skulle de vändas mot hunden..) och axel och armen visar vägen. Jösses ibland fick jag faktiskt till alla hjälperna rätt! :-) Handbytet skulle ske när hunden landat.



och så ut igen efter tråcklingen! (kunde kanske önskat en något lägre hand på matte :-/)



Tyvärr finns det bildbevis på saker jag inte lyckades med lika bra! Som blindbyten! Jösses så svårt det var med timingen.. Stackars Ting ser inte helt nöjd ut! Räta på dig och plocka upp henne sa Jenny! Ge inte upp bara för att det blev fel..



Och resultatet av dålig handling blev att hon valde att fortsätta på den sidan hon var och hoppa det som kändes bäst.. därmed svänger hon höger istället för vänster som var avsikten efter hindret.. Här syns tydligt att jag gav upp eftersom allt utom handen visar något annat än kom till min högra sida..



Bästa beskrivningen av exakt hur förvirrad man kan känna sig när man försöker göra allt på en gång är nedanstående! Oj oj oj vad många signaler det var att tänka på! Jaha husse vad vill du egentligen?????



Tack Jenny för en givande kurs! och tack alla andra kursdeltagare med häftiga hundar som gjorde det oerhört givande att bara sitta och lyssna mellan gångerna. Knappt hade jag tid att värma hunden mellan varven eftersom jag inte villa missa något! :-)

 
 
Lydia

Lydia

18 april 2009 23:48

Häftiga bilder! Fin hon är lilla Ting. Skönt att ha debuten avklarad, nu är det bara att träna vidare ;-)

http://lydiaodingo.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards