Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg under mars 2009

Jösses vilken helg! Den har gått i 180 knyck tror jag och vi har ine haft en lugn stund överhuvudtaget! Det känns som om det har hänt så mycket de sista dagarna så att det borde ha gått en månad minst sedan jag skrev sist. så är det dock inte riktigt.. bara några få dagar.. :-)


Vi hade i slutet av förra veckan 5 övernattningsgäster på samma gång! Tur man har ett stort hus säger jag bara! :-) Bobbo och Maria med barn kom och hälsade på vilket var på tiden (ja inte att de kom kanske men att vi tog oss tid och träffades! Aldeles för länge sedan!


Astrid växer så det knakar! Tre månader har hon hunnit bli och jag är fortsatt smått förälskad i denna underbara lilla tös :-) Tekla och mina barn lekte och lekte och lekte! Överallt och med varenda leksak i hela huset så det ser nästan ut som om en tromb dragit genom huset! ;-) fast det kan det vara värt!


Det blev ett par trevliga kvällar redan torsdag och fredag mao.. så redan där började helgen kändes det som..


På lördagen åkte de hem efter lunchen och eftermiddagen ägnades åt bröllopsförberedelser. Morfar kom och satt barnvakt! Bröllopsfesten var jättetrevligt och ett mycket trevligt om än lite småjobbigt var att man bytte bord (ofta) så att man i princip hann prata med hälften (alla dem som inte bytte..) Den andra hälften missade man men kul ändå och få lära känna lite fler än bara dem vid samma bord.


Samtidigt var det lite meck med att få med alla glas sin tallrik och sina bestick, handväskor, sjalar, servetter mm varje gång ;-)


Efter en lååång middag (så är det väl alltid på bröllop ;-) ) så blev det dans och mingel! På det stora hela en trevlig fest!


Tipsprommenad hade de också där man som brukligt är skulle kunna en del om brudparet! Efter prisutdelning dubbelkollade jag och Magnus vårt resultat för det känndes som om vi borde kommit tvåa och det borde vi gjort också.. lite felrättat så kunde vi konstatera att våra poäng var lika med dem som kom tvåa.. Vi överklagade naturligtvis och fick då liksom dem som kommit tvåa äran att få bjuda brudparet på fika! som plåster på såren Erbjöd bruden oss även förstapriset vilket vi naturligtvis gärna tod emot så nu ska vi även bjuda dem på grillfest i sommar! :-) Rätt ska vara rätt! Grillfest och fika comming up! :-)


En musikquizz hade de också och det var nog det svåraste jag någonsin råkat ut för! Mitt lag skrapade ihop tre stackars poäng (av typ 20+) medan Magnus lag var något bättre då han med hjälp av tracefunktionen på mobilen kunde få fram titeln på ungefär hälften av låtarna.. resten kunde inte ens mobilen!!!! :-O


Frammåt tvåtiden krachade vi fullständigt! Herregud vad småbarnsföräldrar inte är gjorda för fest! :-/


Tack morfar för barnvakt som även inkluderade nattpassning och morgonen! Frammåt 9 masade jag mig ur sängen och insåg att jag helst sovit ett dygn eller två till. Magnus gav sig av till skåne för att hjälpa Bobbo och Maria lite med garageflytt. En del av verktygen skulle upp till oss på bygget så Magnus körde iväg med hästsläpet.


När morfar kört hem ringde jag lillafarmor och frågade om jag och barnen kunde komma på lunch :-) det gick naturligtvis bra! :-) Skönt med farmödrar ibland!


Vi hade en jättetrevlig eftermiddag ihop! innan det var dags att packa ihop och åka hem om jag skulle hinna till agilityträningen på söndagskvällen.



För sista gången hoppas jag! Nu har vi fått napp och även efter att ha delgett våra nya lagkamrater tävlingsplanerna så ser det ut som om de vill vara med! :-) Såååå skönt!


Nu kan vi sätta oss och anmäla och såsmåningom se till att prestera riktigt bra på banorna så att vi kommer med till SM 2010! :-)


Någon träning blev det inte igår. Ascii hade satt i sig aldeles för mycket chokladämnen för att det skulle kännas bekvämt att inte agera och fick åka till veterinären istället. Får vila ett tag så att det står klart att hon inte drabbats av någon förgiftning! :-/


Får se om vi kan få till träning någon annan dag!


igår var jag och shoppade kläder inför helgens bröllop! Provade mängder med klänningar (hatar att prova kläder.. vill hellre träna hund) och fastnade till slut för en brun historia med rosa detaljer till. Dyrt blev det och när jag kom hem fick jag fullständigt underkännt av Magnus! Priset sket han i men klänningen var inte alls godkännd! Jag rotade runt i garderoben och fick fram en annan brun klänning jag haft länge men inte använt så många gånger. Den införskaffades inför ett annat bröllop som skulle bevistas.. Hör och häpna den passade! Så idag blir det retur på den nya klänningen även om den del av de rosa attiraljerna behålls och kombineras med den gamla klänningen istället..


Skönt att det löst sig men jag skulle inte tro att det blir roligare att handla kläder nästa gång! Varför genomlida plågan om man sedan ändå får underkännt och får returnera varorna?? Känns som om jag bara slängt bort tiden.


Idag måste jag köpa nya underkläder (klänningen är en halterneck och behöver en bh som passar till det (den jag köpte till då har försvunnit..)) Dessutom behöver jag köpa present till brudparet. Jag vet dock vad jag ska köpa om jag hittar det så det kanske går relativt smärtfritt.. håll tummarna!


Ikväll hoppas vi på gäster! Vänner till oss kommer och hälsar på! :-) Fast det innebär att det inte blir någon träning ikväll heller.. men men :-/



Jaha så står Ickas lag en hund kort igen! Helt otroligt så svårt det ska vara att hitta någon som är beredd att åka lite och som vill vara med häromkring! :-( Jag tycker vi har ett rätt bra lag med oss tre och förstår inte riktigt varför vi inte lyckas hitta en fjärde medlem. Känns som om laget är väldigt otursförföljt! Fast då kanske det bara kan bli bättre framöver eller vad tror ni?


Tur Ting har ett lag för jag tycker ju lag är skitkul att köra!


Anmälningstiden till Gåsahoppet går ut på måndag och som sagt just nu är vi bara tre hundar! Suck!


Vi har slängt ut ytterligare en krok nu och hoppas på napp.. Håll tummarna för oss!


Ikväll blir det nog träning med laget hoppas jag! Två av tre vet jag kan iallafall :-/ så träning bör det bli!





Usch! Hade skrivit ett långt dokument och sedan tryckte jag fel och allt försvann! Grrr!


Nu orkar jag inte riktigt skirva allt en gång till. Var iallafall i Örebro i helgen och tävlade i folksam agility cup kvalet. Tanken att kvala icka sprack. i första loppet fick hon en femma uppfart balans och en rivning och så var den dagen förstörd! :-( Hopploppet halkade jag i opch icka rundade hindret jag satt framför och tog det baklänges.. :-/


Ting skulle dock få debutera också. och det gjorde hon ganska bra! :-) Balansen behövde jag iallafall inte ha oroat mig för för den var jättefin! Jag tryckte dock inte på henne alls så den kan gå betydligt fortare men det känndes ändå bra efter kängurudrömmarna jag haft på sistone! Hon missade slalomen helt! Där var massa gropar runt den (det blir så efter 60 startande hundar på rishusunderlag) och jag tror att Ting letade godis.. fullt upptagen var hon av groparna i fem tio sekunder eller så :-/


Sedan tog hon dock slalomen fint och det kändes bra! Hon gick inte ur! :-)


Vi fick en rivning i ett bakombyte. hon läste decelerationen bra och fick en j'ättefin sväng men rev tyvärr samtidigt.. Ett hinder sprang hon förbi. Det stod lurigt placerat lite utåt efter en lång raka och jag tror inte att hon såg det. (Icka höll på att missa samma men hon kan "ut")


Sedan fölg hon över gungan! Vi har aldrig kört kunga med hinder före och ännu mindre i bana och då kanske man inte kan förvänta sig att hon ska veta att det kan vara gunga där.. Valde då att bryta och ta om! Disk. men ändå rätt nöjd. Hon följde mig och drog inga egna vändor eller på hinder hon inte skulle ta! I banan fanns flera hinderfäller som många andra hundar föll i så jag måste säga att jag är nöjd med hur följsam hon var! Dessutom med balansen (och A:et med 180 graders sväng efter som också flöt toppen!) Också nöjd med att hon inte gick ur slalom när hon väl tagit den :-)


Hopploppet var enklare och flytigare! Inte fullt så många fällor även om de fanns även här! Ting gjorde ett jättebra lopp där hon tappade jättemycket tid på en 180 graders sväng i början då hon var lååångt iväg innan jag fick henne att vända och en del tid mellan de två sista hindren då hennes väg var långt ifrån rak så som den borde kunnat bli! Hon fick en rivning i en situation där hon var på väg utsida ett hinder och jag genom en hastigt påkommen serpentin lyckades få in henne på rätt hinder. Tyvärr rev hon då men resten av loppet var felfritt om än inte som på ett snöre.


Hon hade en tid som var ca 5 sekunder efter segraren men tre kanske fyra av dem tappade hon enbart på de dåliga vägarna. Rätt ok för att vara debut och flera av de andra tävlande (som nollade) var landslagshundar :-)


Kanske kan det blir agilityhund av Ting framöver!!


Några Grattis vill jag lägga till!


Grattis Isa och Noa till segern i agilityklass! Grattis Eva och Mio till en tredje och en fjärde plats i de två loppen och till en total seger av kvalet sammanlagt! Grattis Malin och Arwen till kvalplats efter två stabila nollade lopp! (och tack för dina fina kommentarer om Ting och hennes running :-) )Dessutom var det häftigt med en Vorste som segrare i hopploppet! 29 nollor var där och det var inga dåliga nollor!! :-) Alltså grattis Karin Spännare till segern i hopploppet!


och så några Tack!

Tack Åsa och Isa för fika och lunch i varm och skön husbil! :-) Tack Jeppe för barnpassning hela lördagen! Emelia hade jättekul tillsammans med dig Edward och Nora! Tack Elin och Jeppe för en fantastisk helg med massor av god mat och trevligt sällskap! :-) Tack byrackarns och folksam för en kanontävling!!! :-)


Så nu övergår vi till VÅRTECKEN!


Snödropparna kommer nu med stormsteg! Överallt hemma börjar de titta fram! Nu kommer våren gott folk!

 :-) Weeeee :-)


Sedan några söndagsträningar tillbaka har jag haft en oroande tanke i bakhuvudet. Tänk om jag inte borde debutera Ting på lördag?! Hennes stora rådjurshopp från mitten av balansen till mitten av nedfarten och av har fått mig att återigen slita mitt hår över dessa running contacts och jag ville inget heller än att ställa in hela debuten, agilitykarriären och krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet.


Jag har ju inte lyckats lära Ting några kf som är något att ha på tävling! Dessutom vet jag att när man väl är där och kör det där loppet då ligger tävlingsdjävulen och lurar bakom varje öra.. Att i det läget kallt bryta Ting när hon likt rådjuret blandat med en känguru tar sats och skuttar max tre gånger på en balans kännas liksom svårt att genomföra i verkligheten!


Nä bättre att stryka hennes debut och tävlingskarriär.


Så klart jag inte gör men lite tröstlöst har det känts!


igår bestämde jag mig för att ta tag i det och köra ett rejält träningspass med balansen i kombinationer. (lera, is och slibbiga vattenpölar till trots!)Tänkte att man kanske kunde bryta helt om det blev fel och ta henne av banan eller på något sätt markera att rådjurs/kängurueffekten inte var ok.


Satte upp en liten bana och såg till att komma till balansen med massor av fart. Hon rusade upp och över och hela vägen ner och där stod jag med alla mina planer på vad jag skulle göra när hon skuttade! Inte ett rådjur eller känguru så långt ögat nådde!


Försökte med ännu mer fart pressa fram något skuttande men beteendet fanns inte överhuvud taget! En hög träff på hela passet som ledde till stopp och uteblivien belöning men annars klockrena träffar varenda gång med en hund som verkligen sprang HELA vägen ner!


Jag tror fortfarande min lilla australiensare kommer att leka känguru i helgen men har ingen aning om hur jag ska träna för att komma till rätta med det! Det händer ju inte på min balans här hemma!


Måste väl ut och träna på klubbarna runt om men just nu ser det rätt mörkt ut på den fronten.. banorna är aldeles för leriga, blöta och flera är inte uttagna alls ännu. :-/


Dillemmat om tävlingsdjävul vs kängurur och rådjur finns därmed kvar! Hoppas jag har kyla och sinnesnärvara nog att stoppa Ting när hon leker annat djur än agilityhund!!



Jaha nu har tiden gått ut! Som jag velat fram och tillbaka med huruvida jag ska ansöka. Storhetsvansinne??!! Nej sunt förnuft! Ju fler som söker desto större krav på dem som ska kvala att faktiskt prestera under press! Jag skulle skapa press!


Icka är för gammal för landslaget men uttagningaran är nyttig erfarenhet om jag någon gång i framtiden når så högt med en annan hund..


I vilket fall hade jag bestämt mig för att söka men så har det hänt en del sedan dess och efter en massa velande fram och tillbaka så bestämde jag mig till slut för att inte söka. Jag tycker det är schysstast mot mig själv att inte ställa den extra pressen på mig och Icka framförallt under uttagnngarna i Skutskär. Det blir jobbigt nog ändå med EAS där under våra förutsättningar.


Alltså - ingen landslagsuttagning för oss :-) Istället ska jag stå på publikplats och heja fram mina favoriter! :-)


Något kände jag att jag behövde göra med hundarna eftersom agilityträningen, och flera dagars sysselsättning de senaste dagarna helt brunnit inne (Tack gode gud för trädgården sådana dagar.. har orkat stå i fönstret och kika på hundarna när de busar i trädgården men inte själv orkat vara delaktig..)


Igår orkade jag ju iallafall vara uppe ett tag så en viss sysselsättning fick de.. På bygget hälsade vi på Magnus som skulle elda upp en del skräpbitar. Barnen hade jättekul och sprang runt och själv masade jag mig halvvägs uppför jättehögen med grus, jors och sten som grävts bort när garaget skulle byggas. Där stod jag bra för att kunna skicka båda hundarna upp och ner i omgångar! Ibland kom de i galopp ibland lyckades jag dämpa dem till skritt i brant backe! Jösses så trötta de blev! :-) Utan större ansträningning från mig dessutom ;-)


När vi kom hem blev det dock sanering av både hundarna, barnen och mig! Alla var vi leriga från topp till tå.

Här har det legats väldigt lågt ett tag nu! Har haft hög feber och varit väldigt sängliggandes.. har inte ens orkat kolla in datorn de senaste dagarna.. :-( Fick väl flunsan av ungarna som varit febriga i över en vecka nu!


På den ljusa sidan är iallafall nyheten att vårt gammelmanslag äntligen verkar ha hittat en sista hund! Så nu är vi troligen fullt lag! Skönt eftersom det börjar närma sig att anmäla till första tävlingarna nu..


I måndags röntgades Tingeling, både höfter och armbågar då vi ändå var igång. Nu får vi bara vänta på resultaten. Tog några bilder med mobilen men vet inte hur jag ska kunna överföra dem hit.. själv tyckte jag att de såg ok ut men vad vet jag jag är ju en inte direkt kunnig.. Vet ville inte uttala sig men sa sig nöjd med att bilderna var tagna rakt och med bra kvalitée.


Jaja det blir väl att vänta och se! Skönt iallafall att äntligen fått tummen ur och gjort det! Passade även på att vaccinera båda hundarna så att det också är klart.


I övrigt har här inte blivit mycket av något annat är alvedon och snorpapper :-/ Träningen ikväll får vi också avstå då jag även om jag är bättre inte är tillräckligt bra för att springa med några hundar :-(



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards