Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 6 mars 2009

Sedan några söndagsträningar tillbaka har jag haft en oroande tanke i bakhuvudet. Tänk om jag inte borde debutera Ting på lördag?! Hennes stora rådjurshopp från mitten av balansen till mitten av nedfarten och av har fått mig att återigen slita mitt hår över dessa running contacts och jag ville inget heller än att ställa in hela debuten, agilitykarriären och krypa ner i sängen och dra täcket över huvudet.


Jag har ju inte lyckats lära Ting några kf som är något att ha på tävling! Dessutom vet jag att när man väl är där och kör det där loppet då ligger tävlingsdjävulen och lurar bakom varje öra.. Att i det läget kallt bryta Ting när hon likt rådjuret blandat med en känguru tar sats och skuttar max tre gånger på en balans kännas liksom svårt att genomföra i verkligheten!


Nä bättre att stryka hennes debut och tävlingskarriär.


Så klart jag inte gör men lite tröstlöst har det känts!


igår bestämde jag mig för att ta tag i det och köra ett rejält träningspass med balansen i kombinationer. (lera, is och slibbiga vattenpölar till trots!)Tänkte att man kanske kunde bryta helt om det blev fel och ta henne av banan eller på något sätt markera att rådjurs/kängurueffekten inte var ok.


Satte upp en liten bana och såg till att komma till balansen med massor av fart. Hon rusade upp och över och hela vägen ner och där stod jag med alla mina planer på vad jag skulle göra när hon skuttade! Inte ett rådjur eller känguru så långt ögat nådde!


Försökte med ännu mer fart pressa fram något skuttande men beteendet fanns inte överhuvud taget! En hög träff på hela passet som ledde till stopp och uteblivien belöning men annars klockrena träffar varenda gång med en hund som verkligen sprang HELA vägen ner!


Jag tror fortfarande min lilla australiensare kommer att leka känguru i helgen men har ingen aning om hur jag ska träna för att komma till rätta med det! Det händer ju inte på min balans här hemma!


Måste väl ut och träna på klubbarna runt om men just nu ser det rätt mörkt ut på den fronten.. banorna är aldeles för leriga, blöta och flera är inte uttagna alls ännu. :-/


Dillemmat om tävlingsdjävul vs kängurur och rådjur finns därmed kvar! Hoppas jag har kyla och sinnesnärvara nog att stoppa Ting när hon leker annat djur än agilityhund!!



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards