Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 19 mars 2009

Nu när våren börjar titta fram mer och mer vill man ha kraft och energi att verkligen njuta! Istället är jag så trött att det inte liknar någonting alls! Igår gick jag och lade mig halv nio! Kvällen innan det vid nio! Så trött så trött! Tur att det finns en förklaring till tröttheten iallafall. En arbetskamrat har rekomenderat bluthsaft (heter det så?) får masa mig iväg till någon affär och se om de har..


Hundarna har fått prommenader med husse för själv har jag helt enkelt inte orkat! Dåligt samvete har jag då det nästan inte blir någon träning alls nu! Visst jag kan väl delvis skylla på leriga blöta planer som inte håller att träna på men det känns ändå som om jag borde ägna en del til åt Ickas backträning för att stärka hennes bakdel. Det finns ju liksom annat att träna på än just agility.. eller?


I helgen väntar födelsedagskalas i flera omgångar. På lördagen har vi bjudit in till barnkalas och på söndagen harr vi bjudit in släkten! Emelia fyller fyra år !! helt otroligt va fort tiden går! Känns inte som att det var så länge sedan som jag hundarna och Magnus levde själva och nu har man två barn dessutom.. (snart tre..) :-) Phu mycket som ska hinnas med och orkas med..


Med lite tur (eller otur för Henric) så börjar Ascii löpa till helgen och eftersom han ska gå kurs för Anja (och såsmåningom kanske köra Icka i lagklasserna) så har han fått löfte om att låna Icka och köra henne! Det vore ju toppen om hon kunde få den sysselsättningen medan jag är upptagen med att jaga femton ungar rundor i huset! :-)


Har även anmält mig till en kurs för Jenny Damm! Känner att det vore bra att gå lite kurs igen för att hålla inspirationen uppe! Med Ting är det dessutom kanon att få möjlighet att träna på nya ställen och med nya hundar.


För övrigt blåser det storm på agilitylistan. Beslut har fattats om att ändra kvalreglerna till SM nästa år! För att precis som har varit målsättningen sedan det nya systemet infördes, minska antalet startande på SM till ungefär det som var innan Qsystemet kom. Detta skulle innebära att en hel del hundar faller bort och många har gått i taket över detta.


Själv är jag inte förvånad över ändringen. Hade i och för sig gärna sett att systemen kombinerats så att pinne krävs men för att få pinne ska det vara nollat. Men tycker ändå att det nya systemet känns bra. Det ger klara förutsättningar för hur och när man kvalat till SM. (vilket var ett av argumenten tidigare.. bort med osäkerheten. man ska veta när man är färdig) Det bygger på konkurrens!!! Vilket är toppen då agility är en konkurrenssport! Det minimerar domarens påverkan på resultaten, (genom idealtider som sätts för hårt eller för snällt).  


OCH inte minst!! DET GYNNAR "NORRLANDSAGILITYN"! Små tävlingar kommer vara lättare att plocka pinnar på än stora! Till de stora tävlingarna åker hela toppen eliten och många många andra säkra hundar. Där krävs det idag en snabb nolla får att få den eftertraktade pinnen medan jag tillexempel förra året fick pinnar i karlskoga på deras lilla tävling med tio femton startande på fem fel och det delades till och med ut pinnar till ekipage med tio fel!!! Mao gynnar det små tävlingar! Det lönar sig att åka på sådana! :-)


Jag hoppas att Icka och jag ska lyckas kvala till SM även nästa år men det är på inget sätt givet! Hennes bakbensmuskulatur kan stoppa det liksom min kraftigt ökande vikt.. :-) Vi får se. Vi gör ett tappert försök. Räcker det så räcker det! Annars sitter jag i publiken och hejar. ;-)


Det klagas enormt på dålig info men efter inlägg idag tycker jag det står rätt klart att informationen har gått ut. Både från början (innan Qsystemet infördes) och under vägen till distriktens ansvariga. Att sedan informationen från dessa (om sådana ens finns) inte fungerat det kan inte beslutsfattarna hängas för!


Nej Tack istället för att ni som lägger ner frivillig tid på att försöka ordna det för oss aktiva som inte har den tiden att lägga ner offrar så mycket tid och engagemang för oss!!!


Ååååå nu vill jag Tävla!! Avundsjuk på alla er som ska till Malmö i helgen! Lycka till och håller tummarna för alla dem som saknar en pinne eller nolla att ni ska få lyckas så här i sista minuten och ta den där meriten och därigenom göra oss sällskap på SM!


:-) 





Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards