Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 22 mars 2009

Jaha då var kalashelgen över. Emelia har nu haft barnkalas ena dagen och släktkalas andra dagen. Ungar överallt och glada rusningar med ballonger i snören efter sig (eller ballabonger eller bonger som de kallades av en del barn) tvärs över hela huset! Lyckliga ungar som emellanåt krockade med varandra och sedan grät så tårarna sprutade en kort stund innan de snyftat klart och lika lyckliga igen gav sig iväg rusandes åt alla håll precis som förut. Dra lärdom av sina erfarenheter? Ne varför det?? :-)


Från det att ungarna invaderade huset till dess att de en efter en troppade av mätta och trötta så var där lungt endast när de satt ner och fick korv och tårta samt en stund efter fiskedammen då godispåsarna avnjöts hyfsat stillasittande :-)


Amanda som fick vänta på lillturen i fiskedammen och som dessutom inte lyckades få upp sin knut på påsen utan vackert fick vänta tills någon förbarmade sig över henne och hennes påse var snabbare än alla de andra och fick in alla sina godisar utom en (sur rackare) på en gång. Nöjd gick hon sedan runt bland de andra barnen som satt med sina halvfulla påsar. P¨å Amanda stod munnen i fyra hörn och kinderna rätt ut men godisarna hade iallafall fått plats! Hon gillar helt klart godis den ungen..


Emelia gullungen fick massor av paket och strålade av lycka för varje paket hon öppnade. Det första innehöll två nya tröjor (hon hade nämligen på fråga av givaren deklarerat att hon behövde nya kläder eftersom hennes var för små och så hade hon demonstrativt visat upp de något (läs myckat) för korta ärmarna på tröjan hon hade på sig.) "KLÄDER" utropade hon lyckligt! och sedan kramade hon kläderna i famnen en stund. Med lite uppmuntran från sin far fick även Leo (givaren) en kram :-) Sedan följde paket med böcker och söta papper, målarbok, ett troll och hästar (typ my littel pony fast något annat märke) med borstar till. Emelia drog häftigt efter andan och utropade innehållet och avslutade med ett lyckligt leende för varje present.


Vad underbart det är med spontan och uppriktig glädje. Antingen skämmer vi bort henne för lite eller är hon bara en sådan person som verkligen uppskattar det hon får. Amanda bestämde snabbt att trollet var för fint för Emelia och bar sedan runt på det en stor del av eftermiddagen och klädde av det och kallade det för "e fis" (nakenfis)


Emelia pendlade mellan de tre olika sagorna hon fått och hästarna men har också packat och packat om anteckningslapparna och jag har lovat att hon ska få ha en av de nya tröjorna på måndag på dagis. :-) Trollet har hon klätt på några gånger men sedan har Amanda lagt beslag på trollet igen och på nytt gjort det till "e fis" :-)


På söndagen var det dags för släkten att komma. Återigen fick hon massor av presenter och fler lyckliga suckar kom det. Morfar hade med sig ytterligare ett paket med kläder och dem tog hon en och en och sa "ååå rosa" "åååå blååå" och kramade varje plagg för sig. Konstigt för jag trodde inte barn var så förtjusta i just kläder utan hellre ville ha leksaker.


Syster Yster hade gjort en jättefin groda som hade lite krokar. Den var rosa med vita fläckar och när Emelia fick syn på den utbrast hon "åååå en drake" :-/ ojdå.. syster vände på den och frågade igen och då såg även Emelia att det var en groda :-)


Hon fick bokstavspärlor som hon öppnade och trädde av och på i massor när gästerna gått hem. Till dem hörde en liten väska där man kunde stoppa i alla bokstäverna och det gjorde hon . Amanda hjälpte till genom att ta alla bokstäverna i väskan och slänga ut över golvet igen.. hmm..


Mest uppskattade presenten var dock en cykel! En riktig med stödhjul! Den satte hon sig på direkt och sedan cyklade hon runt runt hela eftermiddagen med Amanda och Edward suktande i hasorna.


Amandas reaktion när farmor kom in med cykeln var underbar. "sukel" sa hon och tittade på den i farmors armar. Ögonen var klistrade ända tills cykeln landade framför stora syster. Då tog Amanda ett steg mot cykeln insåg sedan att den var Emelias vände och gick med bestämda steg ut i lilla hallen "sukel" upprepade hon och kikade ut genom dörre för att se om där fann en till henne med! :-D


Det blev iallafall tvä riktigt lyckade tillställningar som båda avslutades med lite agilityuppvisning på begäran av gästerna.. :-) mer om det i nästa inlägg..




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards