Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 30 mars 2009

I slutet av förra veckan och helgen har det varit mycket öron och feber och läkarbesök och annat. Emelias öroninflammation gick inte över av sig självt utan vi fick åka in i fredags till farbror docktorn som fick kolla öra och skriva ut medicin till tösen. Hon var så släagen (39.8 graders feber) att hon somnade i väntrummet på deras soffa!!! :-O Stackars lilla tjej!


Nu mår hon dock bättre men är ännu inte helt feberfri.. :-/


Igår kväll gick jag ut i trädgården för att räfsa! På torsdag ska kursen dra igång igen och en av mina deltagare har en kortbent långhårig hund som har ett problem jag men mina långbenta korthåriga voffsar aldrig själv behöver uppleva. TACK och LOV! I cavalierens päls fastnar nämligen alla små björkkvistar som ligger och skräpar i min trädgård!!


Så igår tänkte jag att det skulle satsas ännu mer på positiva belöningar i form av köttbullar bus och gos och mindre på negativa bestraffningar i form av otäcka pinnar som matte sliter ur pälsen när de fastnat!! Så stora räfsan åkte fram för att befria (är det ens möjligt??) trädgården från kvistar och andra småpinnar!


Medan jag räfsade var hundarna naturligetvis med och härjade och Icka jagade efter Tingeling runt runt över trädgården! Riktigt kul hade de! Underbart att se dem röja! En och annan tunnel tog de på vägen och ett par hopp såg jag med men det som var mest spännande var när de valde vägen över A:et! Först Ting upp och ner snyggt prydligt running med en prydlig tass väl synlig på nerfarten. Sedan kom Icka i flygande fläng men ni ska inte tro att hon ens var i närheten av att ta kontaktfältet! Hon såg sin chans att spara in en meter eller så genom att fuska och slänga sig från nocken rakt ut efter den bortflyende lilla vesslan till hund! (Ting springer oftast ifrån Icka när de leker! synd jag inte lyckats hitta den farten på agilityhindren också.. fast lie mer träning på egen hand med Icka i hasorna kanske kan ändra på det!!!)


Vad kan man säga?? Häftigt att se att Ting trots att hon hade besten Icka i hasorna väljer att utföra running på det sätt hon är lärd!!! Icka då?? Hmmm attans rackare! hoppas hon kan skilja på lek med Ting och träning/tävling med mig!


När det blev för mörkt för att jag skulle kunna se kvistarna och jag fick börja fundera på om jag skulle ge upp och gå in så var det som om min man kunde läsa mina tankar för vips så badade hela gårdsplanen i ljus då Magnus tänt lamporna och jag kunde därmed slutföra mitt räfsande!


Efter några timmars intensivt räfsande var pinnarna åtgärdade (åtminstone på agilityplan.. så lämnar cavalieren plan blir det negativ bestraffning så det stänker om det!! Bara så ni vet! Positiva metoder endast så länge hunden gör det den ska!!! ;-) ) och bortburna i stora lass! Jösses så mycket kvistar som blåst ner i vinter! och jag kunde fortsätta in till min älskade man som lagade en smarrig middag på lamm och potatishalvor i ugnen samt en god sås baserad på stekskyn och sallad! Jag svepte ihop en god förrätt med ruccola, tunna choritzoskivor, en annan kryddkorv i tunna skivor samt parmesan och balsamvinäger och sedan var en tvårätters middag färdig att avnjuta framför den senaste Bond som vi ännu inte hunnit se!


En härlig sistakväll tillsammans innan jag lämnar min familj i dagarna tre för att fara till Stockholm på kurs! :-)


En tråkig nyhet får avsluta bloggen.. Tings lag har blivit av med en lagkamrat och därmed är vi bara tre där. Ickas lag har eventuellt också tappat en lagkamrat (pga skada) och även detta lag verkar därför sakna en deltagare! Helt otroligt vilken otur vi har i dessa två lag!!! Undrar hur vi ska lösa det?? Gamla laget är ju anmält till några tävlingar framöver men lilla laget har ännu att bestämma sig om Bjuv och Öland.. Hur ska vi kunna det när vi bara är tre hundar och en av dem är för ung för att tävla.. Hittar vi någon till till dess kan vi starta på tre men hittar vi ingen så är det liksom inte ens lönt att anmäla!! :-( SUCK..


Någon som är sugen på att vara med i Tings lag?? Ett lag bestående av unghundar med all potential om några år! i år är dock målet att låta våra unga hundar få ett extra lopp på flertalet tävlingar runt skåne/småland/gotland.. Vi vill starta men har liksom inte så stora krav på resultatet! :-D  





Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards