Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg under maj 2010

Nu har lilla M fått mat och somnat så nu är det lite lungt igen.


Fredagen spenderades med en lugn och skön förmiddag hos HElena med frukost och prommenad med hundarna. Frammåt lunch pacade jag in mitt pick och pack i bilen och styrde kosan mot loarp. Fick lunch hos Nettan och Martin och fick chansen att prata lite ordentligt med dem efter att inte ha träffats på länge och speciellt inte på sistone då de sedan Sigge föddes haft fullt upp med sjukhusvistelser och annat. Senast bland bekymren står nu att försöka övertyga kommunen om att hjälpa dem anpassa huset så att Sigge kan få komma hem!


Trevlig stund blev det sedan körde jag och barnen tillbaka söderut och nästa stopp var Ålstorp och där skulle Emelia lämnas av hos bästa kompisen. Stannade en stund och såg dem genast sätta igång att leka och sedan åkte jag Melina och hundarna vidare tillbaka till Lund och hem till min studiekamrat Eva.


Vi fick oss en supertrevlig kväll med jättegod mat gott vin och en hel del minnen och uppdateringar av varandras liv. Supermysigt. Skönt att veta att det skulle bli rejäl sovmorgon idag innan tävlingen drog igång.


Ännu en lugn morgon där det intresantaste inslaget helt klart var när Ida (3 år) löste korsord! Ja hon löste dem och fyllde i dem själv! Jösses så duktig hon var.


Eva och Ida följde sedan med till tävlingen trots att vädret inte var det bästa. Icka var först ut i seniorklassen. En kul klurig klasstvåbana! Icka gick som på ett snöre både snabbt och rätt! Tanten älskade att äntligen få vara med i rampljuset igen! Hon vann klassen i överlägsen stil då hon inte bara var snabbast och felfri utan dessuton var den enda hunden i mål 8-O


Tantan stod där högst upp i ensamt majestät på prispallen och stoltserade med sin rosett :-D Ida var överlycklig för idag var det hennes tur att få vara med och hämta pris!


Ting då nja inte rikgit kan man väl säga. Flög balansen och jag tog om och då gjorde hon den skitsnyggt.. hmm ingen bra vana det där. Man får bara en chans på tävling liksom! Loppet i övrigt var ok men vi liksom 70 procent av startfältet missbedömde hur svår slalomen var och Ting sprang rakt förbi hela innan vi fick stopp och kunde börja om.. :-/


Hoppklassen då, Ting drev ut i en sväng som jag missat att tänka på och jag var inte beredd. stoppade henne men hon hoppade hindret baklänges =disk. Körde ändå vidare men när Ting gick ur sista pinnen i slalom blev jag så ställd att jag fullständigt glömde banan. bara att springa av banan och sedan bryta ihop för att komma igen igen imorgon!


Nu har jag duschat, ätit gott hos Eva igen och fått ett glas vin så livet just nu känns ganska bra :-D


Imorgon blir det tidigt, tidigt, hua men rätt bra eg för då blir det förhoppningsvis inte alltförsent hem..

I torsdags bar det av söderut för tävling. När vi kommit en bit på vägen fick jag veta att boendet första natten gått i stöpet. Bara att tänka om. Fick löfte av TL om att bo i klubbstugan och då jag hade madrass och täcke mm med så kändes det som att det fick gå.

tävlingen på kvällen gick sådär i agilityklassen. Ting studsade fint av balansen och jag tog då om! Skitsnygg andra vändan :-/ Disk mao. Hoppklassen var riktigt rolig bana. Ting gick som ett skållat troll och även om vi hade en del vida svängar i en sekvens där jag hamnat för långt efter så vann hon klassen :-D Emelia var överlycklig när hon fick rosett och ta pris.


Helena var snäll och erbjöd oss bo hos henne och det gjorde att vi fick det toppen med trevligt sällskap och mjuk säng istället för ensam i en klubbstuga.


Melina är ledsen får återkomma med mer rapporter senare! Men STORT TACK TILL HELENA för boende och sällskap!




När åskan gick häromdagen trodde jag vi skulle bli av med huset. Åskan dundrade presis hos oss eller i byn och varje gång det blixtrade fräste det i alla ledingar! När det sedan dundrade skakade huset! Jag drog duktigt ur både dator och TV men av någon anledning hjälpte det inte riktigt för sedan tod det gott och väl ett dygn att få igång internet.


En uppdatering får det bli idag för sedan sticker tre femtedelar av familjen söderut över helgen för att tävla :-D


Har hunnit med ett par pass agility härhemma och ett pass i Nybro. focus har legat på kf som vanligt och det har blivit uppenbart att Ting har svårt för störningar. Running kräver att hon satsar allt frammåt för börjar hon tveka eller kikar runt sig på andra hundar eller kossor så blir det fel på kf.  Träna mer sånt mao.


Tränade även lite vippa och A i Nybro och det gick utmärkt! Inga problem alls på någon av dem! Även slalomen var fin!


Vi har också vallat några pass. Ett av passen hade stutarna vandrat iväg ett par hundra meter bort i hagen. Jag skickade Ting att hämta dem och det skötte hon med den äran! :-D Härligt att se att mycket av det fina som vi fick fram i höstas snabbt kom upp till ytan igen bara hon fick börja träna! :-D Vi provade också att dela dem och då fick hon jobba! Inte på själva delningen men på att hålla dem isär därefter! När stutarna insåg att de delats ville de avdelade promt tillbaka till resten av gänget! Nyttigt! Jag hade stor hjälp av tänket från Evas delningskurs när det gälde att hitta och skapa flyt och luckor!


Nu är det dags att packa för ikväll är det agilitytävling liksom på lö och sö! Ska bli jätteroligt! :-D Får se om jag har tillgång till dator/hinner uppdatera något under helgen eller om det får bli en sammanfattning när jag kommer hem igen!







satt igår och kikade på startlistor och pm inför kommande helg och då slog det mig plödsligt att jag faktiskt anmält Ting även till tokvällens tävling! :-O Ojdå hade liksom glömt det då jag planerat resa och boende och barnpassning. Hur skulle jag göra nu? strunta i torsdagen eller inte? Vad skulle man isåfall hitta på på fredagen? och framförallt var och hur skulle jag bo två extra nätter?


Lite funderande och planerande och nu är det bokat. Amanda får åka till Pappas jobb på to em så åker jag och tävlar ;-) Efter tävlingen drar jag lite uppåt landet för att hälsa på Sofia! Massor av telefonsamtal senaste tiden nu kan vi rikitgt sitta och snacka en hel kväll och sedan fortsätta på fm om vi vill! :-D


En förfrågan ligger ute om jag kan få komma och träffa Nettan också! Detta skulle isåfall bli på fredagen under dagen! Em får jag ta mig mot Lund för att hämta Emmy så barnen kan leka en stund redan på fredagen. Emelia stannar sedan hos Emmy resten av helgen medan jag har planerat en dejt med Eva fredag kväll! Tror det är år sedan vi träffades..


På lördagen är det dessutom sovmorgon! Passar utmärkt efter en tjejkväll med snack och eventuellt vin eller så ;-D


Tävling lö och kvällen har Johanna ordnat boende åt mig. Bra med mycket vänner ibland! Tävling igen sö och där pratar vi definitivt INTE sovmorgon och under dagen ansluter Emelia :-D


Efter tävlingen bär det hemmåt igen! Känns som en fullspäckad men också superrolig helg! Hoppas bara logistiken håller hela vägen :-D


Kram på er alla vänner! Jag ser verkligen fram emot helgen!!!


Jaha och så var det vallning och agility också!


Fanny och Johanna kom en stund på fm och vi tränade lite tillsammasn. Mina och Johannas hund körde lite där vi är och Fannys lilla "valp" (10 månader) fick prova både tunnel, hopp och balans. Gick aldeles utmärkt men som vanligt är det roligaste jag vet att få skicka in matte i tunneln! ;-D


Ting fick ta fyra balanser och hoppade en medan tre var toppenfina!


Efter att ha tränat en stund gick vi in och fick oss en kopp the med bla melon som tilltugg. Sedan pratade vi bort tiden och snart var klockan så mycket att det definitivt var dags för lunch om det skulle bli någon alls idag. Fick bli lite soppa till dem som ville ha och sedan var hela fm borta och det var dags att hämta på dagis igen! Knasigt vad tiden går när man har trevligt!


När jag kom hem ville de stora tjejerna promt vandra iväg till farmor och farfar och eftersom Melina sov så tog jag en sväng till stutarna!


Ting fick jobba lite fram och tillbaka med focus på rörlighet och lyhördhet. Mycket höger och vänster blev det! Lite svårt emellanåt då en del flyttar sig lättare än andra och somliga kan bli stående och ifrågasätta henne ett bra tag innan de äntligen går!


Ett hämt blev det också ca 70 m och Ting höll toppenavstånd (20-30m) och stannade fint sedan fick hon lite problem för stutarna hade ställt sig i en "dunge" av stora klippblock så hon kom bara åt en i taget, vilket gjorde att hon inte riktigt fick dem att flytta sig. De som såg henne var de mer svårflyttade och de andra såg henne inte och stod därmed still och då fick ifrågasättarna stöd och kunde stå kvar.


Det tog några minuter sedan började hon med uppmuntrande rop från mig pendla rejält nästan så att hon rundade flocken och nu såg alla henne och då började de röra sig och Ting kunde hämta hem dem till mig! Nöjd med henne!


Sämst med passet idag var att jag vid två tillfällen kom på mig själv med att tjata höger eller vänster men mena tävrt om! Irritationen växte när Ting flera gånger gjorde "fel" i mitt huvud! Då hon gick höger som jag sa men inte som jag menade! Great dog shame about the handler! Har vi hört det förut eller!


Skärpning matte! :-(


Nu har jag städat härhemma och Melina vill ha lite mat så.. plikten kallar..


I torsdags tog jag mig lite tid att gå över till stutarna igen. Nu när jag vet att de går undan så kan man gå dit med lite kortare med tid eftersom det går att bryta träningen possitivt nästan när som. Flickorna var ute och lekte och Melina sov så jag tog Ting med mig till hagen en stund. Vi fick ett riktigt bra pass fortfarande focus på avstånd i flankerna samt på LUGN i för och driv så att hon inte får brått när stutarna får brått. Ting tror liksom att hon måste stoppa så fort de sätter lite fart och det kan nog vara mitt fel. Nu är dessa stutar en aning studsiga så det passar bra att träna lugn på dem! :D


Ett bra pass blev det.


Ting gick sedan ner i dammen och badade och jag pratade lite med Emelia och Amanda som hade dykt upp vid hagen. Efter en paus för Ting på en kvart eller så så passerade jag agilityn på vägen in och blev lite sugen. Ajabaja att träna agility direkt efter vall.- Ting tog alla kommandon på väg bort från stutarna men på väg mot dem låste hon i eye istället för att tänka agility :-( Inget bra pass! Bara att bryta och komma tillbaka en annan gång. Vem vill ha eye på en runningbalans?


Efter några timmar gick jag tillbaka denna gången var Icka med. Icka fick köra lite och Ting lite men även detta fungerade dåligt. Ting kunde inte släppa Icka när vi körde och vi fick flera märkliga hopp på balansen.. :-/


Frustrerad bestämde jag mig för att gå ut ytterligare en gång (tvätt dag så jag sprang mycket mellan husen och då passar det att ta en sväng extra med hundarna ;-) ) Ting fick följa med ut ytterligare en gång denna gången utan Icka men nu hade de två föregående passens märkliga fel satt sig i huvudet på både henne och mig och hon stannade uppe på balansen och tittade på mig när jag försökte få henne att springa på bättre och sådant. Men hallå!??


Svor så det osade över den frustration jag och hon nu kände av och gick in igen.


När Magnus kom hem överlät jag barnen på honom och gick ut igen! Denngången laddad till tänderna med tålamod och massor av godis! Lätta lätta övningar med bara running och vips var problemet borta :-D ett kort pass och sedan fick det bero!


Ting klarat inte riktigt störningar än helt enkelt..


Fredagen spenderade jag och barnen hos mormor! Mormor och barnen busade och hade trevligt och jag lagade maten! Underbart att få dona i köket utan att bli störd en gång varje minut av ditten och datten så som toabesök ont här eller där får jag si eller så mamma hit och dit osv.. 


På kvällen anslöt Magnus och Svenne och vi fick en trevlig kväll med god mat och därefter majbål och fyrverkerier


Idag har vi varit och tävlat. En inoff tävling ett stenkastfrån mormors. Agilityklassen var först ut och sällan har jag skådat svårare bana! Jösses kändes definitivt som vatten över huvudet! Nåja in och köra. Ting fixade inte hinder två utan svängde innan för att försöka dra balans :-/ Fick tillbaka henne men när vi strax därefter kom till balansen hoppade Ting som en kanin och då valde jag att ta om. Då gjorde hon fältet fint och när hon missade hindret efter så gjorde jag nerfart balans ytterligare en gång med snyggt resultat. Resten av banan vill jag helst bara glöma. Vi sprang iallafall INTE samma bana! Varannanhindersprincipen så det skrällde om det dessutom flög hon både A:et och vippen! :-( Inte mycket som var bra om ens något.. tom slalom gick hon ur :-(


Hoppklassen då. En aning revanchsugen och en svår men trevlig bana med flyt i! Ting och jag ställer upp och jag går ut för att kalla in. Samtidigt som jag kallar skäller Icka och Ting fryser och stirrar på Icka. Jag kallar igen och Ting går mot mig men med blicken på Icka. Vägran hinder ett! :-( Startade om och då gick det lite bättre men inte bra.


På ett ställe fick vi en vägran till och därpå en rivning och sedan tror jag hon rev ytterligare ett :-( Ting som typ aldrig river!


20 fel men loppet flöt ändå helt ok och jag åkte hem med en känsla av att vi iallafall var på samma bana :-)


Nu har vi ätit lunch och ska snart bege oss hemmåt igen. Måste försöka åka till en klubb och träna på hela banor någon dag. våra hinder därhemma räcker liksom inte riktigt till för att få banvanan.

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards