Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 18 maj 2010

Igår ägnade jag fm lite åt träning av hundarna. Först lite agility. Backade rejält med balansen och tog bara nerfarten med belöning för träff och fart! Vill försöka stärka säkerheten och tänkte att ökar man beöningsfrekvensen (lyckandeprocenten) så ökar kanske säkerheten också. 50 procent räcker liksom inte.. Det blev ett kort pass och lyckandeprocenten var 100 på bara nerfarter men så körde jag någon hel också och då blev det en miss av fyra och sedan backade jag till bara nerfater igen. Nöjd med träningen men ska lägga mer tid på riktigt enkel träning ett tag och se om det hjälper..


Sedan fick Ting en paus medan jag kollade av Melina som sov gott.. Icka fick köra lite uppletande vilket hon gjorde med stor inlevelse! :-D Gammeltanten.


Sedan vandrade vi bort till stutarna (dvs tvärs över vägen) Såg dem borta vid foderbordet (200 m) och skickade Ting. Med en påminnelse då hon gått ca 100 m fick jag ut henne superfint och sedan gjorde hon ett fint upptag och kom med dem lungt och fint :-D


Försökte sedan styra henne att styra stutarna runt buskar och stenar och mellan naturliga punkter och så och det är svårt eftersom kor inte naturligt håller ihop så som får gör. får ett par rätt och får sedan bestämma om de ska vändas för att få en fin rundning eller om jag ska låta Ting plocka igenom alla först med större båge tll följd. Kul är det iallafall att utmana sig själv!


Nöjd även med denna träning gick jag in för lunch iordningplockning och sedan hämtning på dagis. Då ringer Louise och undrar om inte jag anmält till nöttävlingar om två veckor och om jag inte ska komma och träna. Tävlingarna har jag inte anmält till (Ting ska tävla agility lag utan mig) men träna nappar jag på så klart! :-D Tar ungarna med mig och åker dit!


Tar Ylva med mig.. kanske kan det bli ordning på henne med om jag bara ger henne en chans..


När vi kommer dit släpper jag ut ungar och hundar och står sedan och pratar en stund med Louise. Rätt vad det är kommer den sötaste lilla svarta lammungen springandes. Efter den kommer Ting! Kolla matte vad jag hittade! Jg hämtade den åt dig! Tycks hon säga. :-D Ylva, som inte tar egna initiativ på det viset utan snällt har väntat vid mina fötter får snabbt full sysselsättning med att backa ett steg i taget då lammet väljer att gå fram till henne och kolla läget! :-D Skulle haft videokameran!!!


Får säga till hundarna att låta lammet va! och efter en stund avviker det och går ner till fårhuset igen.. kan man gissa att det är ett flasklamm?


Kossor var det vi skulle valla. 17 st i en hage inte direkt präglade på människor. snarare så att de var så skygga för mig så att hämta dem gick bra men inte den sista biten för fram till mig ville de INTE! När jag väl fattat denna lilla klurighet gick det faktiskt rätt ok att valla.


Sista passet med Ting fick hon göra ett hämt på dem när de stod i ett hörn av hagen. :-( Gick inte alls då hon absolut inte kunde tänka sig att gå under staketet för att hämta djuren! Istället stannade hon kort och ville kila sig in mellan dem och staketet praktiskt iof att hon har modet att gå mellan i trånga situationer men inte vad jag ville!! Gick ner till hörnet och körde cirklar GENOM staketet flera gånger och sista gången fick hon hämta dem när hon gått genom som jag ville :-D


Ylva då. Det var mycket länge sedan jag vallade alls med henne! nästan ett halvår tror jag. Började enkelt (trodde jag) med ett kort kort hämt men det skulle visa sig att tom det var för svårt. hon skar och började fösa istället. Vi tappade ut djuren genom en öppning och jag fick gå med och hämta genom att fös dem tillbaka. Fösa kan hon helt ok... Övergick sedan i enkla balansövningar där hon fick hålla (en något ovillig flock) dem till mig och vi gick i bågar runt hagen. Jag slutade när det kändes som om vi sammarbetade bra.


Sedan had jag trötta hundar! Medan vi vallat hade vi grillat lite korv till ungarna. De åt dåligt men trots det tog korven slut.. jag anar ugglor i mossen eller snarare hundar..


Efter vallningen gick vi in oh fikade med lite pannkakor sylt och grädde :-D mums! Ungarna hade roat sig i sandlådan, på gungorna och med att måla fina bilder me vattenfärger. Så jag hade trötta ungar med med mig hem!'


På kvällen var det möte med kommunen angående fiberkabeln som ska grävas ner. Kommunen har bestämt att vi måste ha en ekonomisk förening som fixar alla anslutningar. Den ska bygga på solidaritet med grannarna (även grannar i byar på ganska stora avstånd. Kommunen ifrågasattes då det blir skillnad på dem i stan och oss på landet. Vi förväntas själva upphandla grävning och fixa och trixa..


Med tanke på att vår tomt och nästan allas i Vide samt en del av de kringliggande byarna kommer ha tomtgräns mot stamlinjen så känns det rätt märkligt att ha en ekonomisk förening där vi ska vara solidariska med andra som bor betydligt längre ifrån stamlinjen. Märklig resonemang tycker jag! Vi ska vara solidariska eftersom vi bor på landet men kommunen har redan tagit bort dem från landet från gemensamma paket! De i stan får en enkel fråga vill du ansluta dig eller inte (naturligtvis till en kostnad) vi på landet får inte denna fråga var och en utan det ligger på oss att skapa en ekonomisk förening som sedan kan förhandla med entreprenörer på egen hand??!! Materialet ska dock tllhandahållas av kommunen (naturligtvis till en kostnad)


När vi frågade om vad kostnaden baserat sig på och om det fanns beräkningar på summan så fick vi svävande svar om att det nog inte gick att få se nå´gra sådana. ja vi får se! Jag vet iallafall en sak! Jag vill ha fiber men jag har varken tid ork eller lust att driva en ekonomisk förening för att få det!


idag har jag fortsatt med mina enkla kf! 95 procent godkända (100 procent träff :-) )


Ingen vallning idag men har pratat med Mia om att få låna hennes träningsfår i morgon fm :-)


nehe nattning av barnen!

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards