Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 29 september 2009

Idag var det dags igen! VPträning. Vi möttes idag i ny hage med nya får och det är alltid nyttigt. Ting fick som vanligt gå först (jag är den enda med två hundar) så utan koll på drag eller hur fåren skulle funka så gav vi oss på det.


Skickade på hämt åt vänster som mer och mer framstår som henns bästa håll och hon gick ut relativt snyggt men snävade av mot slutet och tog ine mitt ligg.. Grälade lite på henne gick och hämtade henne och skickade om och vet ni.. hon gör därefter ett supersnyggt hämt. Ja nästan iallafall i utgången när hon verkar vika innåt lägger jag henne och skickar igen och då slår hon ut, håller ut lägger sig fint och går lungt igång. :-D


Fåren är lättfotade och Ting är inte sen att hänga på så framdrivningen blir relativt snabb. Sean kämpar jag lite med henne i styrningen vid mig för att få till enbåge men runt kom de. Vi fortsätter i en fösning som blir relativt vinglig då Ting hela tiden vill längre ut på kanten än jag vill. GEnom första grinden väljer jag att fortsätta fösa och Ting går plötsligt som en klocka! Fåren går rakt lungt och samlat!


Kommer på mig själv att njuta av vallningen.. men slappnar man av.. ja rätt vad det ä'r börjar det aturligtvis krångla och sedan får vi kämpa för att få får och Tng på rätt köl igen.. Säg den glädje som varar.


Genom hållpunkt två kommer vi iallafall och sedan är det drivning och med lite korta tyglar på Ting blir det riktigt bra. Bort till fållan och så ska de in. Det gick superfint ända till jag glömmer ha is i magen och ber Ting komma något för nära och därmed orsakar att ett av fåren flyr fältet mellan mig och grinden! Titta på fåren inte hunden har jag fått lära mig men gud så svår det är.. Hade jag tittat hade jag sett att fåret sökte fly och viftat lite framför henne innan jag bad Ting om det där steget.


Fick kalla henne runt fösa bort alla fåren igen en bit och därefter börja på nytt och nu gick det bra :-)


Fålla ut blev ett dillemma då en av tackorna hade sitt lilla lamm hos sig och ställe upp mot Ting och tom utmandade hnne och gick på henne. Tilg nafsade efter henne och hon vände men det kändes liksom intehelt bra. Valde att skicka igen men tyvärr kom tackan i vägen igen.. md samma beteende från henne Tings nafsade denna gång var dock mer sansat och hon frös direkt efter i eye. :-/ Fick släppa det där kände jag. Helt obefogat var det inte från Tings sida.


Hon fick ut dem snyggt sedanoch fick avsluta med att fösa dem till utställningspunkten åt nästa. Det gjorde hon bra!


Ylva fick börja med fåren i fållan. Vi tränade flanker och att hålla ut i bågarna även på 20-30 meters avstånd från fållan. Efter några försök trillade polletten ner och hon gjorde flera fina rundningar dår hon fick fortsätta upp i balans. När hon gått bra ett tag gick vi tillsmmans in i fållan och gick runt där ett tag. Med mitt stöd var tackan inget problem och efter några varv fick hon ta ut dem.


Vi drev ett tag och jobbade på att ine flanka överdrivet. Sedan fick hon även fösa dem lite. När vi gått runt ett tag fick hon ta in dem i ållan och där avslutade vi. Ett lungt sansat sammarbetes pass! Kändes riktigt bra faktiskt :-D


Ting fick sedan gå ett kort pass utanför fållan med krav på att hålla ut hela vägen. Nyttigt och även hon fattade vinken efter ett tag! Duktiga hund! Håller hon ut avstånden kommer hennes naturliga stopp också liksom lugna upptag och starter! :-)


Nöjd med dagens träning!


Nix gott folk ingen bebis idag heller!!! :-/



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards