Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 21 september 2009

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 21 september 2009 20:48

I lördags hade vi årsmöte i byn med efterföljane kräftskiva. Under mötet som hölls utomhus då det var så fint väder disskuterades bl.a hastigheten genom byn och att en del körde aldeles för fort och att det är nästan omöjligt att hinna stanna om ett barn ller djur hoppar ut på vägen när man kör för fort.


Bitvis var stämningen gansk irriterad. Vilket jag som förälder kan förstå. Våra barn är ju det värdefullaste vi har och hemska tanke om något skulle hända dem!


Barnen tyckte inte mötet var så intressant utan lekte runt oss och hade kul.


Rätt vad det är så kommer en röd bil körandes slängs vägen. Damen bakom ratten kör inte särkillt fort så för den delen var det ok MEN hon har fullt sjå att titta på alla mötesdeltagarna med sora ögon och glömmer helt att titta på vägen.


Emelia och Amanda var för tillfället båda i väggrenen på andra sidan vägen och när Emelia får syn på bilen tar hon mycket redigt med lillasyster men san gör hon sitt stora misstag - istället för att kliva av ordentligt åt sidan drar hon istället med sig syster över vägen för att komma till oss innan bilen kommer. Det är bara det att hon därmed drar upp lillasyster mitt framför bilen som nu hunnit fram till dem och damen varken saktar farten eller sliter blicken från oss vuxna på andra siden vägen!


Jag och farmor som sitter så vi ser vad som händer vrålar högt och rusar mot vägen och bilen och jg formligen kastar mig upp framför bilen för att få henne att reagera! Då äntligen reagerar hon och bromsar!!!


Två meter eller så framför den inbromsande bilen står en ganska skakis Emelia med lillasyster helt oskadd.. Phu!


Damen kör vidare utan att stanna och då jag inte hade sinnesnärvaro nog just då att ta reg nr så kan jag inte heller ringa och skälla ut henne! GRRR


Barnen fick sig en ordentlig föreläsning i trafikvett men vad kan man vänta sig de är fyra och två!!



Otäckt var det iallafall! och en rejäl punkt sattes med detta exempel i snacket om hastigheter genom byn. Även om man kör sakta så hjälper det inte om man inte har ögonen på vägen! Hade damen kört fortare hade vi inte hunnit fram för att få henne att bromsa!!!!!!!


HEMSKA TANKE!!



Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 21 september 2009 20:31

Nu har vi dragit igång en tränigsgrupp för alla oss i klubben som har hundar som ska ut på VP inom kort. Skitkul! I lördags hade vi första gången och då körde vi alla igenom ett VP med hundarna för att se var vi stod och vad vi behöver träna.


Ting skötte sig ok men inte bra.. Hämtet blev som vanligt på ny plats för snävt i utgången vilket fick till följd att upptaget blev dåligt då djuren går innan hon hunnit runt helt.. :-( sedan fick hon dem väl ok till mig.. föset går sisådär. Hon har brått och flankar mycket mer än nödvändigt och tar varje litet hö vä som en chans att runda och balansera.. det blir väldigt ryckigt liksom då jag får ta till ligg efter varje vä hö för att stoppa.


Även i drivningen ligger hon också på hårt. Tror säkert att koträningen gör att hon trycker på mer än hon behöver men det är smällar man får ta! Behöver träna mer på får för att hon ska hitta rätt tempo där.


Fållan låg lite i dragriktningen och trots att Ting låg still en bit bort sprang fårenförbi innan jag hann öppna och så var vi inne och fick runda :-( Efteråt så de andra till mig att jag varit för snäll vid fåren och borde stampat till eller slagit käppen rejält i marken då de kom så hade de hejdat sig och det har de nog rätt i. Jag vet inte riktigt vad eller hur jag ska agera med djuren själv..


Ting jobbade iallafall fint och tog hö och vänster mycket bra. Hon tryckte inte ut dem genom att balansera vid fle tillfälle heller så även om fållan tog tid så är jag nöjd med Ting hon har utvecklats här.. Mer träning behövs dock fortfarande.


Ylva fick också vara med. Den hunden har inte kommit så långt än.. Hämet blev trots att jag gick dygt halva sträckan innan jag skickade rakt på och sedan föste hon iväg fåren mot utställaren. Ja det behöver vi definitivt träna på!


Jag gick till henne och fåren skickade från 10 meter eller så till balans och sedan drev vi dem till startpinnen. Föningen gick sådär. Hon är osäker och frågar mycket och vill helst balansera. dessutom kan hon u inte hö vä ordentligt än. Drivningen går bättre men hon går väldigt näa fåren och jag känner mig tvungen att stoppa henne hela tiden. :-(


Fållan gick rätt bra.. kanske var jag tuffare med fåren nu eller så hde de bara vant sig vid att i fållan skulle de in.. (Ting gick först och Ylva näst sist..) Vi behövde inte traggla alltför mycket även om jag har svårare att styra henne än Ting då hon vill balansera och inte har hö vä... träna träna..

'

Kul var det iallafall! Nästa tillfälle blir imorgon och då blir det lina på hundarna för att få dem att jobba rätt utan kommandon hela tiden! Tror det är nyttigt. På Ting därför att hon behöver upptäcka att hon kan påverka med mindre flanker och små rörelser och Ylva fr att komma bort från verbala kommandon som stör hennes självförtroende.



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards