Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 10 september 2009

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 10 september 2009 10:39

Det har varit mycket med bygget de senaste veckorna för Magnus och snickarna. Men så händer det mycket också.FlörtIgår var jag ute en sväng och klättrade på stegarna för att fundera över om vi är nöjda med väggar enligt skiss eller om vi ska ändra oss nu innan de sätts upp..Obestämd


För det första så var det nog en syn när jag skulle upp mellan bjälkarna. Det var liksom inte gått om plats där.. Magnus behöver vrida sig och gå på sidan upp för att komma igenom.. själv hjälper det liksom inte att vrida sig!!Förvånad


Trodde faktiskt inte jag skulle kunna ta mig igenom först.. men med risk för att fastna så tog jag mig ändå upp tillslut! Klämde ihop magen så mycket det gick! Det byggarna tycker vi ska ändra är uppdelningen av rummet uppe i mittsektionen det blir ett jättehärligt rum att ha fullt öppet då det även är öppet upp i nock där. Vi har dock tänkt dela det i två ett sovrum och ett tvrum..


Delningen kommer genomföras även om rummet är underbart nu.. Med tre barn kommer vi nog behöva fyra sovrum.. om inte nu så åtminstone när barnen kommer upp i ålder lite! Magnus undrade om vi inte skulle inreda ett rum i källaren till något av barnen Obestämd Kanske eller??


Iallafall så har vi ju efter en del letande hittat en leverantör som verkade ganska billig och som även skulle leverera allt som vi behövde till väggar och stomme mm.. Det har dock visat sig att billigt inte alltid är bra! Det började med att de gjort väggen för låg! Enligt ritningen skulle den vara 20 cm högre än den var i verkligeheten.. skicka tillbaka gör om och gör rätt!


Jodå sedan ändras höjden på väggen men någonstans i denna veva glömmer man ändra på höjden på en del fönster!!??? Skrikandes Så gavelfönstren och fönstren i mittsektionen på övervåningen skiljer i höjd med sisådär en 20 cm! GÖR OM GÖR RÄTT!!


Nästa miss upptäcks snart efter. Våra fönster i mittsektionen  (tre till antalet) har olika bredd enligt ritningen. Mittenfönstret är bredare än de andra.. men i verkligheten har de gorts lika stora på övervåningen.. Men rätt storlek på nedervåningen! Vilket gör att fönsren nere och fönstren uppe inte är lika i bredd! Skrikandes GHA!!! tror jag blir tokig! GÖR OM GÖR RÄTT!!


bolaget har förklarat sig med att det kanske gick lite fort när huset tillverkades.. jojo minst sagt!!


Visst bolaget fixar till sina missar MEN det tar ju tid och i ett bygge som detta behöver allt flyta på enligt planerna för att inte gubbar ska stå och rulla tummarna mellan varven! Rynkar på näsan


Jag hoppas det blir bra i slutändan men det är jättefrustrerande just nu!





Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards