Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 27 september 2009

Igår hade vi VP-träning igen. Jag funderade mycket hur jag ska göra för att få Ting att fatta hur jag vill att hon ska bete sig på hämten. och helst första försöket..


Jag provade att läga henne en bit bort och sedan kalla henne in till mig och skicka vidare som vid tårtbitsträningen men det fungerade inte. Hon landade ca fem cm bakom fåren :-(


Disskuterade lite med Louise och tog tillbaka Ting ochbörjade om. Denna gången gick jag halvvägs själv och skickade dock med samma nedslående resultat. Hon fick om möjligt ännu mer brått att hinna ikapp mig och blev minst lika snäv bakom fåren..


Nutt försök med både mig och Ting på halva sträckan men även nu vek hon in för tidigt och då brast det för mig.. Jag tog min tjocka mage och mina foglossningar utan att tänka och rusade efter henne och röt GÅ BORT!!!!! Efter några sekunder insåg Ting att jag var arg och att det var bäst att vika bort från fåren.


körde sedan några flanker nära fåren och Ting skötte sig. Så då tog jag henne med till startstolpen och skickade och nu gick hon fint... Märkliga hund.. utgång och upptag var bra så hon fick hämta dem.. då fick hon lite brått igen så det blev lite krokigt men men.. Hos mig fick hon jobba dem runt mig och när hon fortsatte ha brått tog jag mig tiden att lägge henne och lgna henne så hon skulle börja tänka igen. Föset sedan gick rätt bra.. Skickade henne lite tidigt att stoppa efter grinden så två (av 12?) får vände innan grinden menmen..


Tänkte mig fortsätta fösa men fick ut fåren på en lång bred linje och bestämde mig då för att samla upp dem i en drivning istälet.. Ville inte få hysteriskt flankande för att hålla ihop fåren.. Drivningen gick bra och jag tyckte tom att Ting höll avståndet helt ok. Fållan var klockren.. både in och ut :-D Fåren vill in i fållan nu.. de har liksom lärt sig mn jag tror ändå att det är nyttigt för Ting att få känna att det är rakt fram och in och sedan klart! Ina flanker eller balanser här itne! Hon tog korta flankkommandon toppen och gick inte mer än precis de ett eller två stegen åt det håll jag ville.. Toppen helt enkelt.


Sammanfattningsvis är det främst hämten som behöver tränas..


Ylva då.. :-/ Inga hämt över huvud taget. Hon går inte ut i båg hon söker inte balans men hon stoppar bra.. Jadu även när jag i hämtet stod mer eller mindre hos fåren så får jag det inte att fungera. Vet inte hur vi ska tärna här.. Gjorde flera tårtbitar och balansskick från några meters håll och sedandrev vi dem till startpinnen. Föset kändes bättre nu (hade lina på) men när det var dags att flanka och stoppa ville hon bara fortsätta fösa.. Gäller att hitta någon slags balans här och hur vet jag inte..


Drivningen var inga större problem. Ylva driver inte på så hårt snarare stannar hon om jag viftar åt fåren atthålla avstånd.. Får liksom uppmuntra henne att hängapå :-/


Fålla in gick ok men hon tänker balans där och har lite svårt för håger och vänster.. kräver att jag visar med kroppsspråket vilket gör att jag tappar kontrollen på fåren.. Några av dem slank utanför ett par gånger innan vi fick in dem alla.


I fållan valde jag att med linan styra Ylva rätt (hon vill gå rakt på)  och dessutom fick hon gå några varv därinne för att känna sig trygg i att trycka på fåren från utsidan. Vi tg båda hållen ett par varv innan ja lade henne och hon fick fösa ut dem.


Hämt hämt hämt och växla mellan flanker och fösning och drivning.. Träna träna. Ylva är inte färdig för något VP på ett tag än...


Barnen var med.. De hade superkul i trädgården och lekte och roade sig nästan helt på egen hand. Tänk va enkelt det är med barn ibland. :-D


På kvällen fick jag sota för att jag sprungit efter Ting i hagen.. jösses så ont jag hade i fogarna! :-( Hoppas hon insåg att jag menade allvar så att det ger utdelning framöver.. :-/


Vi åt middag hos mamma på kvällen men körde sedan hem eftersom det känns enlare att vara hemme ifall bebis väljer att titta ut.. Fast det har den inte gjort än..



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards