Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 15 september 2009

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 15 september 2009 20:18

Igår var första lediga dagen i väntan på bebisen. Jösses jag hade fullständigt fullt upp :-D Ta det lungt eller hur det nu var..


Först var det morgon med barnen! Frukost och mys - riktigt trevligt och med glada barn! Super att slippa morgonstressen.


Sedan iväg till dagis och därefter åkte jag raka vägen till hagen för att träna vallning ett tag. Det var ett tag sedan nu och det märktes. Första skicket på hämt gick hon inte så vitt som jag ville så jag stoppade helt och gav nytt högerkomando och se på tusa tösen korrigerade sig riktigt bra! Upptag var också bra liksom framdrivningen. Sedan skulle jag börja traggla hö och vänster och fråndrivningar och när jag gav henne det håll hon ville gå naturligt blev det bra men gav jag motsatt riktning för att utmana sprack det. Hon jobbade efter eget huvud och ville inte lyssna riktigt på mig.. hon visste ju bättre!


Plockade kvigorna nära och körde korta tårtbitar ett tag där jag konsekvent skickade henne åt det håll hon inte spontant valde. hon fick jobba med sig själv men det lossnade lite efter ett tag. Väl i fråndrivningssituationen gör hon mig dock fortfarande frustrerad! Hon började tom överanalysera mina kommandon och valde sedan konsekvent det håll hon inte spontant ville gå vilket ju var var jag tränat på men jag avslöjade henne någon gång då jag valde att skicka det enkla hållet för henne och hon då valde att gå motsatt.


Intelligent hund men ännu smartare vore om hon började lyssna kan man tycka.


Efter en halvtimma eller så i hagen med pauser för dricka och vila for vi hem och då fick jag ett ryck och satte igång att städa garaget! Det blev toppenfint när det blev klart! Jag hann städa bilen också innan jag var så trött att jag skakade. Lunch och sedan kraschade jag och somnade! :-D


Sov gott tills klockan ringde att det var dags att hämta barnen. De önskade farmor och farfarbesök så eftermiddagen spenderades där.  Phu intensiv dag!


Idag gjorde jag något liknande. Fast idag fick båda Ylva och Ting följa med till hagen. Ting var som en annan hund! Tog höger och vänster riktigt bra! Superduktig! Vi kunde fråndriva genom grinden i andra änden av hagen (ca 100 m bort) och tillbaka igen :-D trots att jag stod kvar vid vägen. Duktig hund! Gårdagens tragglande kanske fick lite effekt ändå! Mer hö vä träning så kanske hon blir riktigt duktig på dem! Ska försöka göra detta med vallförmiddagar till ett stående inslag!


Ylva har fått mycket mindre träning då jag inte alltid haft henne med alla gånger så hon fick jobba självförtroende och fösningar korta hämt nära mig. Hon glider gärna ut på flanker istället för att gå rakt bakom så det behöver vi träna mycket! Possitivt är att hón har fina flanker (jämfört med Ting som behövt träna det en hel del.) däremot stannar hon gärna kort om det blir trångt. Hon stoppar liksom där terrängen sätter stopp. :-/ vet inte riktigt hur jag ska få bukt med det mer än att undvika terränhinder tills hon blir mer målsökande i balansen.


Ylva har också den egenheten att hon tror sig behöva sköta alla sidorn själv. detta får till följd att hon ibland går upp för högt på ena sidan och då kan tappa djur på den andra.. :-/ När hon väl tappat ett djur struntar hon i det djuret tills jag visar henne det och då tappar hon alla flakner och bara går rakt mot djuret och motar det!!! I fel riktining 8-O Detta begriper jag inte alls??? Tyvärr resulterar det ofta i en maktkamp som tvingar fram en rusning hos den ena eller den andra och ofta hos båda.. :-(  Tips och ideer någon?


Resten av dagen har jag varit på bygget och funderat över kök i garaget och nu i eftermiddag har barnen haft kamrater från dagis på besök. Lek och stoj! Bara roligt jämt!


Imorgon är det en ny dag! :-D





Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28 29
30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards