Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 17 juni 2009

Igår var det kursavslutning på nybörjarkursen. Vi körde en förhållandevis lååång bana (18 hinder) med alla kf-hinder men utan slalom. jösses så duktiga de var. tre framförbyten krävdes av dem också för säkerhets skull.


Lite småmissar här och där men bara ett missat kontaktfält blev det. Första vändan blev det dessutom många vägringar på startsträckan. När vi körde om utmanade jag dem att lämna hundarna mer i starten och lita på att de skulle ta hindren mellan dem och då blev det sååå mycket bättre! Underbart att se! Alla hundarna har kommit på att agility är roligt och det är helt underbart att se!


Ni har varit så duktiga och jag hoppas verkligen att ni fortsätter komma och träna här hemma!! Även om det till hösten troligen inte blir någon kurs här då bebisen kommer att kräva sin tid!


Själv tränade jag lite jag med med Ting. Hon fick köra samma bana och var faktiskt riktigt duktig! Alla kf var superfina! Sedan satte jag ihop en kortare kombination med tunnel, vipp, hopp balans och A där godisskålen stod efter A:et och A:et var vinklat 90 grader mot balansens nerfart! Då fuskade hon några gånger innan hon begrep att det inte lönade sig och hon gjorde fina kf igen. Kul att hitta nya utmaningar!


Har börjat försöka att tänka på att utmana hennes kf med att jag springer mer och gjorde därför fb mellan balans och A några gånger.. men i just denna sekvens fick jag mycket bättre träffar när jag sprang före eftersom hon då inte ville gena till A:et lika mycket.


Avslutade med några slalom och det gick riktigt bra. En ¨gång gick hon ur och då rusade jag med halvvägs tvärvände och sedan tvärvände jag igen.. men det var bara första gången jag gjorde så som hon gick ur :-) Duktiga tjejen!


Ikväll är det Slyngelcupen del tre av fyra. Vi ska samåka dit jag och två av mina elever. En bil med fyra personer och fyra hundar mao :-D Finns det hjärterum så....


Icka uppdate:

Vi gjorde inget åt tanden. Det är emaljskador på den men det finns ingen pulpa blottad någonstans. Veterinären ansåg att jag fick avgöra men att ingreppet skulle innebära sövning och alla risker som sådan medför. Det var enligt henne bättre att avvakta tills (om någonsin) besvär uppstod. Icka är rätt gamal och vet menade att hon hade så oerhört fina tänder att det inte var troligt att hon skulle få besvär. Hoppas hon har rätt!



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards