Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 4 juni 2009

Det händer lite titt som tätt att ett lag diskar sig redan när hund ett eller två har startat. Enligt dagens regler leder detta till den absurda situationen att detta lag nu ställs inför möjligheten att stryka sig istället för att bli diskade. Detta genom att lagets två sista eller sista hund kan välja att stryka sig istället för att starta. Om hunden stryker sig så kommer även laget att bli struket (då de inte startat med minst tre hundar!)


Skit samma tänker du då.. nej det är det inte för om laget räknas som struket så räknas det naturligtvis inte som startande och antalet startande lag avgör ju hur många pinnar som delas ut! Strykningen kan därmed innebära att laget hindrar ett annat lag från att få sin i mina ögon rättmätiga pinne!


Systemet är helt enkelt kass! Hoppas verkligen det blir en ändring framöver! För självklart måste en förare kunna VÄLJA att stå över ett lopp som ändå inte skulle räknas för att spara hunden långa varma dagar på tävlingsplatsen. Men resultatet av detta blir oschysst och osportsligt!


Märkligt att det överhuvudtaget kan bli så!


Vi råkade ut för just denna situation då vi låg på pinnplats (sista) och ett lag som startat på tre diskat en hund och en av de andra i laget valde att inte starta. Då det var elva lag på plats innebar ett struket lag att det skulle delas ut en pinne mindre än vi trodde och därmed skulle vi blivit utan pinne! Jag var dock med när det hände och påpekade för föraren vad resultatet av hennes beslut skulle bli och då ställde hon sig genast på startlinjen och startade hunden! Schysst och sportsligt gjort!


Värdelös regel som gör det MÖJLIGT att fuska om man vill och som ovan tror jag många dessutom är helt omedvetna om effekten och då blir det fel även om föraren egentligen inte har för avsikt att fuska!


REGELÄNDRING TACK!!


Satt igår och funderade över landslagsuttagningarna och alla rykten som florerar kring hur uttagningen går till och poängen sätts. Förutom att jag hade oerhört svårt att hitta uttagningsreglerna på pränt på SBK:s sida (jag sökte tom utan resultat) så finns de faktiskt att hitta där.. om man letar på rätt ställe!


Man får poäng efter placering och dessutom får Vinnaren av SM poäng som han eller hon kan byta ut mot ett sämre poängresultat. Detta är ju väldigt intressant! Jag ser verkligen poängen med denna regel då det ekipage som faktiskt lyckas vinna SM visar att de kan hålla nerverna i styr i mästerskapssammanhang! En oerhört viktig kvalite hos ett landslagsekipage! MEN när jag jämför aspirantlistan med kvallistan till Sm så saknas en del hundar på SMkvallistan!


Då uppstår en del frågor! Får dessa en chans mindre att plocka poäng i uttagningarna? Det är ju inte rättvist eller rimligt och därmed bode det inte vara så. En lösning är ju att låta dessa ekipage starta utom tävlan på SM (som tex föråkare men med tidtagning och bedömning) Men dessa ekipage har ju inte SM-pressen på tävlingen och kan därmed inte sägas ha presterat bra på mästerskapet som väl var anledningen till att extrapoängen infördes?


Ska dessa ekipage därmed få samma möjlighet att plocka poäng men med mindre press än övriga deltagare som tävlar om titeln också!


Intressant att se OM de ansvariga TÄNKT alls på detta och HUr de isåfall ställt sig till icke SM-kvalade hundars deltagande på SM.


Bara lite tankar från mig så här på eftermiddagen..



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5
6
7
8 9 10 11
12
13
14
15
16
17 18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards