Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 28 maj 2009

Tävlingen igår blev mycket mer lyckad än jag kunnat föreställa mig! Tingeling har verkligen utvecklats som agilityhund och ger mig numera gott hopp och en karriär på banorna framöver! Härlig är hon!

Tränade tjuvstarterna en del och tog henne efter ett par tjuvstarter av banan i första loppet! Kan man inte stanna still på kommando så får man inte köra! (Ja hon kan stanna kvar! så det är ett krav jag känner att jag kan ställa!)

I andra loppet fick hon en chans först och då tjuvade hon med följden att hon fick gå tillbaka och börja om (jag hade inte gått ut så långt för jag ville kunna stoppa henne) och andra gången satt hon! Då gick jag tillbaka och berömde! Sedan gick jag långt ut för att kalla in och hon satt så hon fick starta! :-) Loppet flöt riktigt bra! Hon sprang som sagt och tog i hela loppet igenom! 12 pinnars slalom var inga problem! Helt självständigt både ingång och alla pinnaran! Duktiga hund! :-) Hon rev hinder två och hade någon lite vid sävng men i övrigt var hon felfri. :-D

I agilityloppet gjorde vi samma startprocedur som i hopp 1 och hon tjuvade en gång för att sedan sitta still tills startsignal därefter. Måste träna detta mer men det känns ändå som att hon börjar förstå att man inte får starta bara för att jag vänder mig om.

Balansen som var hinder tre fick hon jobba själv utan att jag pressade henne och det gick bra. Sedan kom en sekvens som jag totalt missbedömde. Efter balansen skulle hunden hoppa rakt fram och sedan kort tunnel och sväng in mot mitten av banan. Jag trodde att Ting som är ganska försiktig skulle få problem dels efter balansen då hon skulle frammåt och dessutom trodde jag att hon efter korta tunneln skulle komma ut och söka mig innåt banan varför jag tryckte på henne rejält efter balansen över hindret och in i tunneln. När hon sedan kom sättandes som skjuten ur en kanon rakt fram efter tunneln blev jag aldeles för sen i svängsignalen eftersom jag inte riktigt räknat med att behöva det. Hon missade hindret som hon rundade på utsidan (GREAT DOG SHAME ABOUT THE HANDLER) och när jag skulle ta tillbaka henne hoppade hon det baklänges. Disk :-(

När vi sedan fortsatte banan och kom tillbaka till samma sekvens igen (fast denna gång skulle man fortsätta rakt till däcket, så var det naturligtvis inga som helst problem och där hade jag under banvandringen rivit mig i huvudet och undrat hur jag skulle lösa det så att hon inte drog in mot hindret hon skulle tagit första vändan istället för frammåt mot däcket.. jojo så väl känner jag min hund!

Efter däcket kom slalom som gick aldeles utmärkt! Trots att jag förflyttade mig rejält sidledes för att få en bättre placering inför fortsättningen :-D När hon var färdig med slalom ropade jag BRAAAA! till henne varpå hon tvärvände ut från banan och stack mot vår stol!!?? Antagligen ville hon ha godis! Eller lockade fotografen som satt där :-D Hon är för rolig! Jag kallade på henne och sedan jobbade hon fint in i mål! Där fick hon köttbullar i stora lass! Duktiga lilla hunden!

Jag är supernöjd! Se upp i Oskarshamn för här kommer vi! :-)

Tre av mina kursare var där också och gjorde mycket bra på banorna! Tyvärr är det inte alltid som resultaten speglar hur bra.. (är det inte allt för ofta så??) Wilda gick jättefint! Hon sprang på bra större delen av banorna och det som behövs lite mer träning på var platten och däcket! Nsa gick riktigt riktigt fint! Men även där behöver vi lite mer hinder träning! Däcket och långhoppet till exempel. Hindren kändes rätt höga igår och det kan ha lett till att Nsa rev några hinder för mycket. :-( Atlas var också duktig! Så länge han stannade på banan gick det riktigt fint men sen såg man hur han i en sväng fångade en doft i vinden och genast avvek han för att kolla upp den lite mer noga! Sista gången de provade på banan tog de bara tre hinder och sedan belönades han rikligt! Tror det var bra. han är nog inte klar för hela banor än! Annars fungerade hindren mycket bra.. de han gjorde!

En mycket lyckad kväll, synd bara att vädret inte var bättre.. snälblåst och småstänk gjorde att man önskade att man tagit vinterjackan på sig! och vantar och mössa Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder!! :-)


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards