Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 4 maj 2009

Sådant här ska inteerkännas och ännu mindre skrivas på bloggar där vem som helst kan läsa om ens dumheter! Därför kommer jag inte under några som helst omständigheter att erkänna att det är mig detta inlägg handlar om. Naturligtvis handlar inlägget om en okänd mrs X bara så att ni har det klart för er!


Igår kväll skulle jag mrs X  packa ner allt som skulle med till Tjeckien. För säkerhets skulle skulle jag packa ner passet (det behövdes inte enligt en arbetskamrat till mrs X då Tjeckien tillhör EU.. :-/ ) Plockade fram passer ur dess nästan bortglömda gömma och insåg att det hade liksom gått ut.. för tre år sedan! Så ofta är mrs X ute och reser mao!!


Jaja men det är ju lungt jag behöver ju inget :-D.. sa mrs X


När allt var packat gick jag mrs X för sista gången igenom komihåg listan som skickats till alla oss deltagare på VM. Där stod som punkt ett glöm inte "pass till hunden"


Nej då det hade jag mrs X ju redan fixat! i FEBRUARI!!! men för säkerhets skull dubbelkollade jag mrs X nu! Jodå det var i sin ordning! :-=)


Tillbaka till komihåglistan och då hände det.. blicken föll på orden som följde precis efter ordet hunden.. "och dig." Mig?!! Det behövs ju inte eller?? In på datorn och googel (favoritsida nr 1 lätt) och sökning på pass och Tjeckien och jodå visst behövdes det pass till Tjeckien som för övrigt inte är medlemmar i EU.. men inget visum.. klen tröst! Tillbaka till packningen och dubbelkolla passet men med samma nedslående resultat.. passet hade gått ut.


Tusen tankar.. kommer man stoppas  i passkontroll på vägen eller kan man klara sig.. kan man åka ändå om man tar med det gamla passet och kompletterar med id? Kan man skaffa nytt pass till imorgon??


Kära maken (till mr X) letade upp alla info mrs X inte ville ha. Pass gick att få snabbt på vissa platser i landet närmast en timma drygt härifrån.. Annars tog det fem arbetsdagar att få ett nytt. De provisoriska passen var dubbelt så dyra plus att de endast gäller för en enda resa!!!!!! :-(


Åkte till jobbet idag och jobbde några timmar, ringde till Polisen så fort de öppnat och hörde med dem. Joda det gick att få provisoriskt pass men inte i Växjö utan mr X fick åka till Karlskrona! Hade mrs X kollat att provisoriska pass godkändes av Tjeckiska myndigheter? Ring ambasaden.. Samtal till ambasaden följde och jodå emergencypassport var godkännt!


Ringde polisen i Karlskrona och det gick att ordna men de stängde tre! Jaha bara att checka ut tidigt från jobbet och sätta sig i bilen till Karlskrona! Framme vid ett (utan lunch innan) fick sitta i kö ett litet tag och sedan tog väl proceduren en 20 minuter. var tillbaka till bilen med ett snyggt rosa pass i näven innan klockan hunnit bli två!


Mr X  satte sig sedan i bilen och körde hem igen och var hemma vid tretiden och hade därmed helt plötsligt tid över denna dag..


Så för er som undrar! Ja det behövs pass till Tjeckien!!!!!


/mrs X :-(

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards