Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 20 maj 2009

Ja du man kan verkligen undra över min lilla Tingeling ibland. Jag passade på att träna henne lite inför helgen igårkväll och körde några rundbanor, lite slalom och ett par balanser. Nu hör till saken att detta var vad jag hade tänkt att träna sanningen är att träningen blev en helt annan än jag tänkt.


Rundbanorna joda de gick väl rätt ok. Någon fart och något tryck var där inte men hon gjorde det hon skulle.


Slalom????? Består väl aldrig mer än av sex pinnar eller?? Om och om igen gick hon ur efter 6 snabba snygga pinnar! och varje gång såg hon lika frågande ut när jag inte belönade utan ville ta om!! hon liksom kastade sig genom sex pinnar och där gick hon tvärsäkert ur och kom till mig för belöning???? När hon väl gjorde rätt valde jag att belöna rikligt och inte göra fler! Herregud hunden hade ju blivit toktrött!


Efter paus tog vi då några balanser och hon såg ut ungefär som en av dem som går nybörjarkursen såg ut efter att ha tagit balansen ett par gånger. Hon vandrade lite lagom långsamt över och såg ut att studera omgivningarna mer än focusera på uppgiften????? Ner mot kf började hon trava lite lojt för att percis ovanför kf hoppa av åt sidan och titta på mig som för att säga "så nu är jag över! vad vill du vi ska göra nu då??"


Backade nästan till valpträning och tog upp henne en kort bit av nerfarten triggade henne och sa "ja fram!" Fick en slö galopp och ok kf men någon glädje var där inte och inget tryck heller. Va var detta för hund???


Försökte ett par gågner till med belöning för galopp (om än trist sådan) och kf men bröt sedan för det var helt enkelt inte kul!


Drömde om detta i natt och resonerade i drömen med mig själv om att ställa in hela helgen uppåt landet för hur kul är det att tävla med en hund som travar upp på balansen för utsiktens skull? Eller en som bara ser sex pinnar i slalom!??


När jag vaknade i morse kändes allt deppigt. Det är ju inte bara tävlingen i helgen vi skulle ju täffa barnens kusiner och så skulle jag bo hos Therese i Knivsta och få träffa och prata med henne igen något som är jättelängesedan och som jag sett fram emot..


Efter lite resonemang med mig själv bestämde jag mig för att ta tio minuter ute på banan med Ting och se hur hopplöst det var! Framförallt se om jag kunde peppa henne på något sätt! Sagt och gjort. På med kläder och ut till banan (tur man har den hemma i trädgården)


- e du med? frågade jag hunden mer än en gång och hon började studsa och skälla som en tok!


:-)


Ner till rundbanan och jösses idag var trycket annorlunda.. så mycket större att hon inte förmådde hålla sig på cirkeln utan gled utanför tunneln och fick sladda tillbaka och in i den! Härligt att hon verkligen satsade och ännu härligare att hon dessutom kämpade sig på rätt håll igen och genom tunneln och inte bara sprang förbi! :-D


Ner till slalomen! och joda inga problem slalom är ett hinder som man tar från alla vinklar tills pinnarna är slut! Inte en tillstymmelse till fel!


Körde sedan en liten runda med hopp vippa hopp balans hopp.. Hunden formligen flög över balansen med skitsnygga kf och dessutom tog hon vippan riktigt bra också! Hon rusar upp och bromsar ett par decimeter från kanten och fortsätter fram när den slår i! Hallå där det finns hopp om agilitylivet :-)


Nöjd fortsatte jag packa och fixa inför jobb och sedan resa.


Förbryllad är jag dock! Vems var hunden från igår kväll och vart tog den vägen när Ting valde att komma hem i morse????


Vad gör man när hunden ena dagen beter sig som om agility vore det mest trista i hela världen och andra dagen far fram som ett skollat troll!?


Jag har väldigt svårt att veta hur jag ska agera när hon blir sådär! Oftast försöker jag göra någon annan övning (lättare) som kanske för dagen faller damen mer i smaken och kan få henne på bättre humör. Lyckas inte det brukar jag lägga ner för dagen, det känns liksom inte lönt att jobba med inlärning när hunden inte är motiverad! :-/ Svårt att veta om det är rätt.. hon är ju definitivt inte i någon kravfas och som med tex balansen så är ju fart ett kriterie. Att belöna något halvdant travande motverkar ju syftet med running?


:-(



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards