Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 15 januari 2009

Idag har jag trängt inte lite träning på mitt schema! Å vad det är kul!!! Ting visade massor av bra saker idag! Vi började med running balans och hon satte varenda en! :-) Mitt på kf snyggt och prydligt! I galopp! :-) Häftigt!


Vi körde en liten cirkel, tre hopp, fyra pinnars slalom, böjd tunnel balans manners minder.. Jag sprang som en tok, bkom, brevid och förbi! och som sagt inte en miss! Konstigt!


För någon vecka sedan kunde jag inte passera alls utan att hon hoppade!


Framsteg mao!


Provade även A:et med manners minder efter ett hopp bakom A:et. Hon hoppade två sedan fattade hon vinken och slutadehoppa! De är helt ok och kriteriet är en tass minst en dm under gränsen.. Även här kunde jag springa förbi! Göra framförbyten och även stanna bakom! :-) Duktig tjej!


Sedan körde vi lite vippa. Där hade vi ett snyggt beteende där hon sprang längst ut och blev kvar men nu verkar det om bortblåst. Drygt halvägs och sedan började hon krypa uppåt.. hmm..


Backade och lät henne ta sig ut till target utan att vippan rörde sig. belönade alla gånger hon tod sig ut även om det var halvkrypande. Efter ett tag blev hon säkrare och då slutade jag belöna de gågner hon stannade på vägen. Det såg rätt ok ut till slut men det går inte alls fort :-/ frå se om t kommer.. ett tag till ska vi köra utan att den rör sig innan vi fortsätter.


Slalom körde vi också ett tag och även där kunde jag passera!! weee! :-)

 Däremot verkade ingångarna ha blivit sämre (ok jag är övertränande vi pratar kl 9 och kl 3 ingångar som hon missade ett par gånger) så även där backade jag och belönade rätt ingång direkt ett tag och varvade med att bekräfta hennes beteende men låta henne fortsätta hela innan hon fick belöning.


Vi körde ytterligare pass på balansen och fick totalt på hela kvällen tre avhopp (varav en var en klockren bakbensträff även om frambenen missade)!!! Tror säkert att hon fick köra den 50 gågnger under kvällen.. :-) Mao ett mycket bra resultat!


Lillan skötte sig toppen på det stora hela!


Men mest lycklig är jag över att damen visade intersse för en kamptrasa! Det var jag inte sen att nappa på och seda kampade vi massor!! Hon morrade och hade rejält kul! :-) Kanske kan det bli en "riktig"hund av Ting med :-)


Kan kunde BELÖNA med trasa som kastades efter slalom och hon kom me den och kampade med mig och ville sedan förjtäna den igen och igen!!! Tog dock bort den efter ca tio gågner eller så och återgick till godis.. Hon skulle inte ens få chansen att tröttna eller göra sig illa eller något annat! Sluta nr man är på topp eller nåt! :-) Men den ska fram igen! Nästa gång vi tränar!


Mycket nöjd med träningen.. 



Tidigare idag studerade jag tävlingskalendern för att hitta lämplig debuttävling.. vi får väl se var det blir och om det bara blir hopp eller ag också.. Måste få ordning på vippan isåfall först och känna mig tryggare och avslappnad på balans och Ting måste även lära sig fortsätta framåt efter balansen.. ska träna det snart :-)


  


Sedan i förrgår har Amanda gått på pottan och bajsat två gånger till på eget initiativ och imorse kissade hon också. Imorse var det dock jag som tog initiativet och satte henne där efter medicineringen eftersom hon ännu inte kissat då och det var dags att byta blöjan.


Lilla duktiga tjejen satte sig och klämde och när det kom några stänk kiss sa hon OJ och knep och reste sig och tittade ner i pottan.. sedan kom en lång harang som jag inte begrep ett ord av men som uppenbarligen handlade om allmänt missnöje rumpan dropparna och pottan för det framgick tydligt av kroppsspråket och gestikulerandet.


Några uppmuntrande ord från mig om att det var så jag ville ha det så satte hon sig ner igen och släppte fram resten av kisset! Duktiga lilla tösen! Börjar mao se slutet av blöjtunneln även om den fortfarande är lååångt bort! men hon är ju bara ett år och 7 månader än så :-)


Ikväll är det hundarnas tur!!


Har inte riktigt bestämt vad vi ska göra men kvällen är bokad Magnus tar barnen och jag kan ägna hela kvällen åt hundarna!!!


Sedan jag började jobba igen i måndags har jag återupptäckt hur lite tid man hade över för hundarna efter jobb och familjen. Det gällde att ta vara på småstunderna och på semsetern blev jag nog lite lat så eftersom det fanns så gott om småstunder. Men ikväll ska det bli ändring!


Snart kanske jag orkar återuppta mina morgonpassträningar också! Får se, Magnus åker ju så tidigt på mornarna nu att det inte alltid funkar.. Om jag inte ska stiga upp ännu tidigare än jag redan gör!!! hua..



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards