Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 14 januari 2009

så sa min yngsta dotter igår efter nattningen. Sova var det inte tal om! "baaasja!"


Klockan var 20:30 och sovdags var det för en timma sedan!


"Men Amanda du har bajsat och vi har bytt blöjan och det är sovdags nu!" svarar jag. "BAASJAAAA!!" nästan gråter hon då och ser lidande på mig!

Dialogen fortsätter:

"Ok jag ger mig. Vill du gå på pottan?"

"mmm"

"Då gör vi det men bara en gång sedan är det sovdags! vi kan inte hålla på att prova pottan hela natten"

"ja-a"


Till saken hör att pottan är rolig att prova och hon sitter där gärna och länge men det kommer i princip aldrig något. En gång stod hon över den när hon kissade och en annan gång lyfte pappa dit henne när hon var mitt i bajsandet men i övrigt har pottan förblivit tom. Men som alla förstår så är det en bra ursäkt för att få komma upp ur sängen när man inte vill sova! :-)


In i badrummet av med pyjamas och blöja och ner på pottan.


Amanda skiner som en sol och kvittrar som en fågel och tar i och sedan bryter hon ut i fniss! Tar i igen och igen alltid följt av skrattattacker! KUL med potta!


Jag säger nåt i stil med att "är du färdig nu guman för vi behvöer sova" Något bajs (eller kiss för den delen har vi inte sett röken av.


Amanda ställer sig upp men när jag sträcker mig mot henne sätter hon sig kvickt och tar i igen.. "mamamamamamamamama" låter hon när hon klämmer. Det har hon fått från storasyster som alltid säger "mamamama", "papapapapapapa", "pipipipipipi" eller "mandamandamandamanda" eller något liknande.. sedan kvittrar hon av skratt igen och ögonen lyser.


Jag tar bort mina utsträkta armar och ler! Hon är söt! Men det hjälper inte hon borde sova.


Plödsligt ändras hela Amandas ansiktsuttryck, från glatt klämmande unge eller sprallig busunge till chockad och typ ont i magen.. Hon håller andan och ser ut som att något är allvarligt fel! "baba.." säger hon och blir sedan tyst.


Jag förstår naturligtvis precis vad som händer! Amanda bajsar! På riktigt på pottan! WOW!


När hon är färdig står jag och Magnus och berömer rikligt ett barn som mest ser ut som om hon sålt smöret och tappat pengarna! BAJS I HENNES POTTA??!! NÄÄÄ!!! SÅ SKA DET INTE VA tycks hon tänka.


"babaas?" säger hon och pekar i pottan "Ja duktig du är som bajsat på pottan"svarar jag.  "babaas?" säger hon igen och ser olycklig ut och börjar vrida sig för att nå sin rumpa. "näe" säger hon "babaas"


Berömmet övervinner till en början inte hennes misstro mot att det ligger bajs i hennes potta eller chocken hon fått när det kom! Man ser hur hela Amanda tvivlar och undrar samt är djupt missnöjd med resultatet.


Under tiden torkas det, tvättas pottor och händer (för dem fick hon ju ner i rumpan illa kvickt innan vi torkat henne) och sätts på ny blöja. Berömmet fortsätter hagla. Lite tinar hon mot slutet men fortfarande var det konstigt! Så förundrad och misstrogen hon var!


Stolta föräldrar, (tänk vad märkligt perspektiv man får som förälder till en ett och ett halvtåring) kramar pussar och säget godnatt "nattnatt" svarar Amanda och hör och häpna.. inom en halvtimma sover även tjejen som inte vill sova!


och hon sov hela natten!!!!!!


Får se om vi kan få henne att prova pottan fler gånger eller om kvällens chockupplevelse sätter djupa spår? :-)


MIN DUKTIGA LILLA TJEJ HAR FÖR FÖRSTA GÅNGER PÅ EGEN BEGÄRAN GJORT NR 2 PÅ POTTA!!


Som sagt.. perspektivet som småbarnsförälder är lite off men jag är stolt :-)


Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards