Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 19 januari 2009

Running Contacts - Det funkar!!! :-)

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 19 januari 2009 09:32

Igår hade vi träning i ridhuset igen. Eftersom jag hade planer på att träna kontaktfält balans och fast så hade jag satt mig ner och ritat kombination där man kunde få rejält med fart innan balansen för att kunna träna just det.


Icka fick komma ut först. Körde på henne och släppte uppfarterna samt försökte sedan få in att ner gällde stoppen ändå. Hade kfvakter som kollade uppfarterna så att hon inte missade dem. Tanten sprang som om det gällde livet! Hon äslar verkligen detta med agility och går igång och skäller och vrålar som en tokig när hon inte får springa! :-) 9 år och det är svårt att tro när man ser henne. Inte kan hon sitta i starten heller sånt trams är inget för oss gamla rävar! Jag vet ju och kan ju detta nu! att sitta i starten är liksom inte det roliga med agility!


Hon är underbar!


Till träningen då. På hela passet missade hon en uppfart :-( men det var ett gränsfall till träff sa de som tittade. Det troliga är därmed att hon tar dem men jag får fortsatt vara lite uppmärksam. Kommer dock inte att stå och stoppa henne något mer! Det får bära eller brista! Det är så otroligt mycket roligare att köra agility så!


'Nerfarterna då.. stoppa vadåför tycktes Icka tänka. Hon rusade ner liksom upp och sedan stannade hon efter en halvmeter och sa "men vadå? stoppa? Ting har ju running det vill jag med ha!


Vi repeterade ett antalgånger och stoppen ner var svååååååra tyckte hon.. MEN inte en enda nerfart missade hon! även om jag inte är nöjd med stopp en halv meter efter så har hon iallafall rätt rörelse för att slippa fel på tävling!


Mer tärning bara så ser det fint ut! :-)Dessutom tog hon kontakt med mig efter varje kf vilket känns bra för då slipper vi onödiga diskar där. Ovant för mig bara att hinna så långt fram medan Icka springer balansen! :-)


Ting då? Running för fullt stod på schemat. Även där med kfvakter men nu på nerfarterna, eftersom jag inte alltid hinner dit med henne. vakten fick se till att mm utlöste om Ting var på kf även om jag inte klickat om jag inte hann se.


På hela passet missade hon ett enda kf!! och det var också så hårfint att en domare nog hade haft svårt att avgöra. De flesta träffarna var fyra tassar, framtassarna strax under kf gränsen och baktassarna ungefär mitt på. Hopp hade hon eg inget! (missen var liksom mer otur med steget (samt dåligt siktat då hon har en träffyta som är godkänd))


Jag fick ingen att filma första omgångarna men den sista omgången (efter eg avslutad träning filmade en tjej åt mig! Det blev dock bara ett fåtal repetitioner och första fastnar inte riktigt på filmen men tänker iallafall lägga ut dem här! :-) Måste bara ha hjälp av mannen med tekniken först.. håll ut! (det första kf som syns ordentligt är jag inte helt nöjd med (fel träffyta på kf) därv det sena klicket.. det blir liksom en tvekan och sedan klick ändå trots att det eg ska vara underkännt.. men klickfingret har ett eget liv om än med viss fördröjning - hjärnan hinner liksom tänka..oj inte helt rätt men träff sedan klickar fingret och sedan tänker hjärnan stopp klicka inte men då är set liksom försent :-) men men) Kan upplysa alla er därute som funderar på running att det absolut svåraste med running är inte teorin och inte heller genomförandet utan timingen i beteende vs klick. Det går så fort så det är helt hopplöst att alltid klicka rätt! I vart fall är jag fullt medveten om att klicket är sent och nu förstår ni varför..



 När denna film kommer lägger jag även ut film från förra veckans hopplopp samt en hoppkombination från denna veckan :-) (alla filmerna är på Ting. Gameltanten har ni sett på banorna så henne har jag inte filmat.)


Så alla vänner.. nu ska Tings eventuella agilitykunskaper eller okunskaper kunna granskas av er bloggläsare för första gången :-) Hua! Fast kommentera gärna om ni ser något dumt.. (dvs när jag gör dumheter :-) Ting gör ju inga fel!)


Som sagt hav tålamot.. film kommer..


Vi tränade även lite lager handling genom att man från Tings belöningsskål kunde skicka hunde ut runt balansen genom en kort tunnel under balansen sedan däck hopp hopp och upp balans. På så sätt fick man upp farten rejält till balansen .. sa ju att jag konstruerat banor som riktade in sig på fart till kf! :-)


Man kunde även göra tvärt om och gå på andra sidan balansen kalla in hopp skicka tunnel, däck hopp hopp på andra sidan balansen . Ting fixade bådadera utan problem.


På andra halvan av ridhuset hade de byggt upp en hoppkombination med massor av blindhinder och fällor att undvika samtidigt som det fanns en super linje att köra hunden på i full fart och glädje! Jättekul helt enkelt. De första två gångerna flickade Ting rejält och jag begrep och begriper inte alls varför..


                       I5           Otunnel

              _6_           __                     

                               4

                       3 I              

                __          _x_

                 2

                __ 

                 1


Det som hände var att jag stod vid tre i LOPpossition och sedan arbetade uppåt för ett fb mellan fem och sex Ting Tog 1-3 jättefint och drog sedan ut på x??????? Två gånger på rad gjorde hon så och jag begrep och begriper fortfarande inte alls.. (finns tyvärr inte på film..) Ett par gånger drog hon också tunneln efter 4 men det förstår jag på ett helt annat sätt.. Det var flicken jag inte begrep.


Nåja någon film finns också att visa från denna kombination med fortsättning.. efter att vi fått öva några gånger först ;-) Hon följer mig riktigt fint och jag är mycket nöjd med henne.. även om jag fortfarande tycker att det kan gå fortare! Går det någonsin fort nog?

 :-)


Icka satte naturligtvis kombinationen direkt! Gammal är äldst och det där var väl inget svårt tycktes hon säga när hon gick förbi Ting som väntade på sin tur :-D


På det sotra hela ett träningspass jag var mycket nöjd med! :-)


FILM KOMMER..

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards