Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 12 januari 2009

Vallning på Öland!

Äntligen har jag fått chansen att valla lite igen! Ting, Ylva Icka och jag packade in oss i bilen och åkte till Öland och häslade på Anja, hennes hundar och fåren!


Vallning stod på schemat och det kändes oerhört roligt att äntligen ta tag i det igen. Det blev mycket hämtträning med focus på avståndet! Både Ting och Ylva har ju en tendens att snäva in bakom flocken för tidigt. Men med lite hjälp av Anja fick vi faktiskt till flera riktigt bra skick. Fåren hade vi delvis fållat in för att de skulle stå still i mitten när hunden kom. Det var rätt flyktiga får som gärna drog till föraren när hunden börjat runda..


När mina hundar kom in i hagen behövdes knappt en blick från dem för att fåren skulle dra iväg i hög fart för att undkomma denna nya best!


Drivningar med fåren var svårt för fåren hade brått och hundarna hade lite svårt att hålla det avstånd som antagligen skulle behövas för att fåren skulle dämpa tempot. Gick jag baklänges och stoppade fåren och även hunden till viss del gick det bättre!


En bagge hade hon också som man fick se upp lite med.. vid ett par tillfällen buffade han försiktigt på mig och liksom testade om det skulle gå att ta i hårdare :-) Anja hade dock varnat mig så värre än buffarna blev det inte för jag var på min vakt!


Tränade både skick i balans och att få dem ur balans. Nyttigt! Mest för mig tror jag för jag kännder att jag är mycket osäker på höger och vänster i vallningen. behöver träna mer så det blir rätt.. Skönt var det dock att se att även Anja blandade höger och vänster lite då och då! :-D


Vi tränade även fålla in några gånger och om vi bortser från första försöket så skötte mina två hundar det rätt bra! Nu var det en mycket trång fålla där alla fåren inte rymdes (två eller tre var tvugna att stanna utanför) och därmed blev det nog svårare än en vänlig fålla är.. hoppas jag! Anja och jag tog iallafall varsin sida av fållan för att stötta hunden..


Med Ting körde jag även en slalomövning! Detta behöver vi göra mycket mer! Mer höger vänster träning i allmänhet faktiskt! Ylva var för osäker i att gå rakt fram mot fåren så där tränade vi bara fram.


Försökte även fösa en bit men då fick fåren för brått och ville sticka ifrån och då Ting och även ylva gärna slår ut åt sidorna då och vill hämta tillbaka så kändes det inte som något som vi skulle träna just nu. Risken att det blir fel hela tiden blir för stor!


På det stora hela skötte sig bägge hundarna bra! Ylva mer lydig Ting mer självsäker.. :-) men helt uppenbart behöver vi massor av mer träning! Speciellt på att lära mina hundar höger vänster men även att kunna fösa åt olika håll samt avstånd vid rundningar av fåren... Mycket kvar att lära förstås men det är ju det som är charmen!


Anjas Jaffa var jätteduktig! Hon har fått mycket mer träning i kommandona men har en härlig stil och attityd till fåren också! Underbart inspirerande att se! Nu vill jag bara valla valla valla ännu mer för att lära mina båda busar ännu mer!


Tack anja för en toppen dag med trevligt sällskap och gott fika!! Jag kommer jättegärna tillbaka någon annan gång!



 
 
Anja & flock

Anja & flock

12 januari 2009 19:14

Ni är SÅ välkomna tillbaka!
Jag tyckte det var jättespännande att se kelpies i arbete! I mina ögon var de jättefina med fåren, lydiga, lyhörda, väldigt sjyssta! Inga dumheter eller hysteri, coola hundar:)

Ja, mina får är väl inga trögnissar precis, och med hundar de inte känner testar de gärna att kuta lite. Tur att hagen är tillräckligt liten å trygg;)
Nästa gång kan vi ju öva på den vanliga fållan, som är normalstor, den yttepyttelilla är just bara till för div. finslip å hämten...

Jaffa vallade i söndags åxå, då var Meta med Cool-On här. Lillan skötte sig hyfs och gjorde dessutom två fina delningar, jättekul:)

Vi ses igen om bara vädret håller i sig!!

http://www.anjasflock.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards