Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2009

övernattningsgäster i NYA huset!

Av Anna med Icka, Tingeling och Trolla - 14 augusti 2009 08:37

Vi har haft övernattningsgäster i nya huset inatt! Själv är vi inte i närheten av att övernatta där men sedan någon dag har matkällaren både golv väggar och tak och därmed är där ganska svalt också! Svalt är en grundförutsättning för att gästerna ska trivas.. det är nämligen kräftor som fått bo i huset!


På lördag är det tänkt att vi ska ha kräftskiva hemma och därför ligger burarna ute nu.. Vi kokar väl ikväll eller imorgon fm men tills dess har de fått en inbjudan av oss att övernatta i vårt nya hus.. som dock är långt ifrån färdigt! :-D


Tror de trivdes ganska bra där! Bättre än de kommer att trivas i grytan antagligen. :-/


Igår kväll tränade jag lite agility för första gången på länge. Mina kursare har hållit i sin träningskväll och dyker upp samma tid varje vecka även! Jättekul!


Igår hade de hunnit bygga en egen bana innan jag kom ut till dem och den var minst sagt utmanande. Inte så att den var krånglig och olågisk tvärt om så var där ganska logiska vägar det som istället var svårt var hinderavstånd och vinklar. Framförallt slalomingången var mördande! Från en lång nästan rak tunnel där föraren kom från "fel" sida skulle man tre meter fram och någon meter ut mot en slalom riktad åt samma håll som tunneln.


Tunnelns nästan raka väg gjorde att det gick fort för hunden att ta den och det var svårt att hinna byta där och att den var lite böjd åt fel håll gjorde att hundarna var tvugna att bryta vägen och trycka sig ut för att hitta slalom. Skulle man springa för att hinna byta mellan slalom och tunnel så sprang även hunden inne i tunneln och landade liksom förbi slalom innan de såg den och bytte man inte var det stört omöjligt att få ut hunden utan att antingen krocka eller snubbla över hunden. Utmanande!


Annat som var "svårt" med banan var de varierande avstånden mellan hindren. Ibland var hindren tätt placerade och därmed invaggades man och hunden i en slags enkelhet som rätt vad det var bröts med lååånga avstånd mellan hindren och då blev det svårt för hunden att läsa banan.


För mig med min mage och Ting gick det väl sådär. Det blev mycket bakombyten i banan och det är hon inte jättebra på speciellt om det då blir lite längre till hindren och hon blir osäker. Kände första vändan att hon väntade eller vek för tidigt nästan hela tiden. Andra vändan gav jag mig tusan på att hinna framförbytena! Det blev lite längre skick på en del ställen men Tings osäkerhet på vart hon skulle försvann och det flöt mycket bättre. Slalomingången fick vi ta om flera gånger varje runda för den var svår!


Resten av slalomen och alla kf var dock fina! En gång hoppade hon balalnsen och det var när jag gick fram framför balansen och kallade in för att hinna trycka ut henne efter balansen och därmed slippa ett bakombyte. Detta vet jag ju att hon har svårt för så... (hon fick ta balansen och bara nerfarten ett tio tal gånger). A:et var helt suveränt! Varför vet jag inte för som sagt vi har inte tränat och ag lät henne gå helt själv och drog själv iväg sidledes till hindren efter medan hon jobbade. På det stora hela rätt nöjd med damen! Dock inte mitt eget flås! Herregud så tungt det är att springa nu! Jag får liksom ingen luft närjag blir anfådd! Phu!


Icka fick faktiskt gå en vända hon också (på small höjd) hon verkar inte ha ont alls någonstans så kanske har det stabiliserats i ryggen. Jösses så glad hon blev! Tanten tog alla kontaktfälten precis rätt men även hon missade djävulsingången i slalom. Jag konstaterade vidare att gud så mycket enklare hon är att springa med eftersom hon tar bakombytena även om jag är på lååånga avstånd. Jag kunde liksom mest stå i mitten med henne och bara tydligt markera när jag tänkte göra ett byte så fortsatte hon själv runt banan! Rutinerad som hon är påverkades hon inte ett dugg av de växlande hinderavstånden!


Underbara hund! :-D


Nöjda och glada hundar igårkväll och idag med förhoppningsvis för imorse fick de följa med Magnus för att kolla kräftburarna! Det blir rejäla rundor i skogen eftersom de får gå runt hela sjön för att hänga med.. själva sneddar vi en del över sjön.. Kräftfisketider är toppen tror jag de tycker!


Väldigt nöjd är jag även med att Ting inte tjuvvallar när vi är ute för där går 17 djur (svärmors) i en gigantisk hage längs med sjön. Hade hon inte kunnat låta blir i det läget hade hon inte kunnat föjla med!








 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards