Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 21 augusti 2009

Igår skulle vi ut på syn på Östra sidan av öland.. Ett stenkast från Anja visade det sig. Efter att ha frågat Anja snällt planerade jag min dag själv. Struntade i att köra till Växjö först för att samåka därifrån till Öland och gav mig istället iväg mycket tidigare än nödvändigt för att hinna till synen.


Väl framme på Öland tog jag vägen hem till Anja och med i bilen fanns bägge hundarna. Nu skulle här vallas. Anja och jag började i fårhagen intill deras hus med 8 får som alla visste mycket väl att de skulle hålla sig nära människan för det var lugnast så. Tränade fösningar, och flankeringar. Ting hade bråttom bråttom i början och flankerade riktigt dåligt. Grr!! men efter några duster och kortare avstånd samt med focuserat tryck från mig så blev det bättre.


Av någon anledning menade Ting också att hon hade glömt vad som var höger och vad som var vänster. Hon chansade hej vilt och det blev fel oftare än det blev rätt! Tramshund. Lite hämtträning påbörjades också men då det var lite trångt i hagen fick Ting svårt att hålla ut och när staketet kom så valde hon helt enkelt att stanna kort istället för att följa staketet ut. :-/ Jag flyttade mig upp till fåren och hjälpte henne runt när hon kom och då gick det bättre.


Efter en timmas träning med tre hundar (Jaffa och Chili och Ting) samt kort första möte för en valp (Pip) så återvände vi till Anjas hus för fika. Trevligt prat och gott fika en stund innan jag fick börja röra på mig.. jag skulle ju jobba! :-/


Ut på synen vandrade lite i en hage och kikade på en halvtorr bäck och sedan tillbaka till Anja igen. Nytt träningspass och denna gången åkte vi iväg till hennes lite mer "oförstörda" tacklamm. Fyra stycken som betade i en fålla nära ett stort fält där man kunde träna. Här fanns stolpar uppsatta som grindhål och gott om plats att verkligen göra det man ville i träningen (åtminstone om det räckte med hämt på upp till 3-400 m?) Vi tränade mer kring 75m hämt så då var ytorna inga problem. Fåren var mer lättfotade och hade inget direkt drag mot personer eller någon annan stans heller på fältet. Men de visade snabbt när hunden tryckte för mycket och svarade även snabbt genom att vända på en femöringom hunden flankade för långt.


Riktigt roligt och nyttigt att träna på dem! Ting anpassade sitt tempo enormt bra tyckte jag! Hon skärpte till sig jättefint och även flankerna blev bättre nu när hon "sprungit" av sig i förmiddags.


Vid fösningarna fick vi dock problem att hålla oss någorlunda rakt då hon inte har så korta flanker som man behövde (typ ett till två steg) utan gled 5 till tio steg åt de olika hållen innan hon bröt och gick rakt.. Detta gjorde att vägen blev rejält vinglig och vi måste alltså jobba ännu mer med korta korta flanker. Nu på em kom hon iallafall ihåg vad som var vänster och vad som var höger! Duktig hund.


Jättenöjd med träningen speciellt med Ting under eftermiddagen. :-D


Jaffa var riktigt duktig! De ska up på VP i helgen och jag tror det kommer gå bra. Hon hade en tendens att bli lite snäv bakom djuren när avstånden ökade och då stoppade hon inte heller så bra som jag tror Anja önskade men annars gick hon jättefint!


De har ett kommando "time" = bryt flanken gå rakt mot djuren som jag känner är väldigt bra! Vill också ha! Får komma på något bra or att lära in det med även på Ting! :-D


Denna dagen på jobbet får hemskt gärna upprepas ofta!! Tänk så bra man kan ha det!


När jag begav mig hemmåt berättade Magnus att han redan hämtat barnen och på kvällen sedan kom morfar och Gunnel förbi. Det blev en trevlig matstund och efterförljande inspektion av bygget!


När barnen sedan somnat var jag så trött att jag också gick och lade mig.. trots att klockan bara var halv nio!!!


Har konstaterat att jag (som troligen den enda i sverige) inte sett en enda minut av friidrottsvm!! Jag som älskar just friidrott och mer än gärna följer sådant har helt enkelt inte haft tid! Jösses säger jag bara!




Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards