Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 31 maj 2011

I söndags skulle grannarna öppna Ateljé Vidagård igen efter att ha haft stängt för renovering ett tag. De frågade mig om jag inte kunde ställa upp och ha en agilityuppvisning som lite jippo vid sidan av, vilket jag såklart ville!


För att det skulle bli lite mer spännande frågade jag alla mina kursare om de villevara med och till sist blev vi 7 hundar som deltog.


Vi inledde med en av deltagarna, Ewa med Ronja som ännu inte hunnit gå mer än två gånger och de fick visa några grundläggande övningar i hinderkunskap och hindersug med böjd tunnel och hopp. De skötte sig strålande.


Därefter hade jag ställt upp två parallella banor med hopp kort tunnel hopp fyra pinnars slalom på den ena banan och 8 pinnar på den andra och två hopp i vinkel att vända på. Denna bana skulle köras fram och tillbaka och så gjorde vi en tävling av det.


På 8 pinnarsbanan fick de gå som kommit lite längre i sin träning Icka gick med Emelia, Tingeling och Vilda.


På 4 pinnarsbanan sprang Leo, Tyzon och Sally.


Det var tillåtet med belöningar eller andra hjälpmedel!


Först ut var Vilda mot Tyzon. Efter att Vilda missat någon port i slalomen fick hon se sig slagen av Tyzon även om om Vilda passerade mållinjen först. Därefter startade Icka mot  Sally. Efter en del dramatik i slalomen andra vändan lyckades Icka knipa vinsten. Sista paret ut var Tingeling mot Leo. Leo tuffade på och när Ting fick göra om slalomen :-( kunde han knipa heatsegern i detta loppet.


Tre semifinalister räker ju inte så Sally fick ett wild card och fick gå vidare till omång två dem med.


Först ut var Icka mot Tyzon. Emelia lyckades inte heller denna gången få Icka raka vägen till slalom. Tyzon vann heatet och var därmed färdig för final!!


Leo mot Sally näst ut. Leo vann även detta heat på att han stabilt gjorde rätt hela vägen och Sally tappade tempo och fick göra om slalomen.


I bronsmatchen blev det riktigt spännande Icka ledde efter första sträckan men hamnade sedan fel till slalom och sprang förbi. Emelia kallade tillbaka henne och Sally hann ikapp dem. Hade inte Icka missat sista pinnen i slalom hade jag nog behövt målfoto men nu blev beslutet enkelt och Sally fick revanch. Icka fick se sig besegrad av Raketen Sally.


Det slutliga avgjörandet stod sedan mellan Leo och Tyzon! Den lilla vita bichon frisen mot stora schäfern Tyzon. Tyzon flög genom banan men försökte fuska i slalom och då kunde Leo den stabile och pålitlige segla om och kamma hem segern!


Segrade gjorde alltså Leo tvåa Tyzon, trea Sally och fyra Icka (med Emelia som förare)


Prisutdelning hade vi med rosetter till de främsta och diplom till alla deltagare! TACK snälla för att ni ställde upp! Det blev riktigt bra!!:-)


Ni kan alla skryta med att ni vunnit över instruktören som blev utslagen i första omgången. Jag får väl skylla på att jag föll mot dagens segrare eller nåt ;-)


Superduktiga är ni alla! :-D


Sedan uppvisningen har jag fått nog av våra slalombekymmer. Så nu har jag börjat överträna slalom på ett helt annat sätt. Tidigare har jag kört slalm och stressat och pressat samt kasta mig in i byten både framför och bakom, sprungit kors och tvärs och stört på alla möjliga vis så nu bestämde jag mig för att störa genom att inte störa. Jag skcikade Ting på slalom och belv sedan helt stilla och tyst. Oj vad osäker hon blev i början. Men rätt snart fattade hon att detta var en ny lek och att det gällde att focusera´! Superkul att se henne slänga sig in i slalom, tveka och liksom fundera för att sedan kasta sig fram genom pinnarna med förnyad kraft!


Kanske kanske är det detta som behövs. Få Ting att jobba hela vägen alltid även om jag stannar helt eller blir tyst eller så... Håller tummarna för att detta ska lösa våra knutar. Såg iallafall bra ut efter några försök. P slutet varierade jag stå still med gå sakta och springa med och störa.


Kf har vi pysslat vidare med och nu kommit så långt att hon kan stå en m ovanför och gör det snyggt i hög fart trots att jag springer förbi. Fortsätter pyssla! :-D



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards