Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Alla inlägg den 7 maj 2011

Idag hade Emmaboda inoff tävling för att examinera Ida som ny tävlingsledare. De hade lite problem med att få ihop antalet starter så jag lovade att ta med Icka för att kunna ställa upp ifall det behövdes.


Stackars Ida räknade på starterna flera gånger under dagen och till sist saknades det en start.. Icka fick mao ställa upp. ;-)


Men först ut var Ö agilityklass. Ting startade där och gick hyfsat bra men tyvärr färgades hela loppet av eländet i slalom. Ting gick ur inte en utan TRE gånger!! sedan började idiotmatten bli stressad (varför vet jag inte) så jag petade in henne sista två och körde vidare.. I efterhand inser jag att jag borde tagit om igen väldigt enkelt och utan press och därefter belönat omedelbart efter slalom. Lätt att vara efterklok. Hmm hade det varit min elev hade jag sagt precis det, varför kan jag inte tänka så själv då?


Fortsatte banan ut och Ting sprang förbi sista hindret. Disk..


Därefter var det nybörjarklass. Emelia fick köra Icka utom tävlan i medium och vet ni vad? (skrytvarning!!!) Hon körde banan (så som vi gått den vi hade skippat ett hinder) med bara ett enda misstag, En vägran som även blev en disk då Icka hoppade baklänges innan de fortsatte frammåt! Det är helt underbart roligt att se denna lilla tjej springa med stora Icka! Icka är snäll och gör det mesta rätt av sig själv och lyssnar och väntar in Emelia när det behövs! UNDERBART!! STOLT MAMMA!


Sista klassen var Öppen hopp. En ganska klurig bana. Icka fick starta som nr två och hon gjorde ett bra lopp med mig (banan var för svår för Emelia) med fem fel precis i slutet på en rivning då jag tog i för hårt.. Duktiga gammeltanten..


Tingeling startade 8 hundar senare. Slalom var nr tre och Ting gick ur igen! SUCK!!!!! Morrade på henne och gjorde om och då gick det bra??!


Sedan gick resten av banan bra med :-D


I mål med fem fel.


På inoff kan man få placeringar på fem fel och det fick vi. Icka kom trea och Ting fyra.. Emelia trodde att hon fått pris med Icka och jag hade faktiskt inte hjärta att ta det ur henne.. hon fick därmed ta emot priset åt oss ;-) Gullunge så stolt hon var!


Efter tävlingarna stannade laget Meep Meep och grillade och tränade och hade det mysigt i solen! Tack gänget för en fin em!


Nu önskar jag bara en sak.. Att det fanns klasser för NYBÖRJARFÖRARE!!!!!!! Som barn till oss rutinerade tex. Det är faktiskt synd och skam att det inte finns möjlighet att flytta ner gamla trotjänare om de får ny förare. Emelia kan liksom ALDRIG tävla Icka på riktigt! Eftersom banorna är för svåra för henne när de är över klass ett nivå och Icka är eller snarare var.. för duktig för klass 1. Inte heller´kan jag ge henne en nybörjarhund då dessa inte alls är så rutinerade och följsamma som krävs för att Emelia ska kunna springa med dem. Inte ens Ting fungerar och även hon är för högt i klasserna för att E ska kunna klara banorna..


TRIST! Åtminstone på inoff borde nybörjarklassen vara till för ekipage där antingen hunden ELLER föraren (eller båda såklart) är nybörjare



Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards