Agility, vallning, småbarn och husbygge..

Direktlänk till inlägg 19 september 2010

Om tillintetgjorda segrar och om skitregler!!!!

Jaha måste bara skriva av mig lite. Jag var i Emmaboda idag och tävlade agility. En liten skön tävling med väldigt få startande. Emelia var med mig medan de två mindre var med pappa.


Emelia frågade snällt om hon fick köra föråkare i ettorna och det fick hon. I agilityklassen gick det riktigt bra (bara tre? disk) och jag var mycket stolt över min söta tös. Hoppklassen var för svår. många sidbyten och de är för svåra för Emelia än så länge och när det blir för lite info till Icka då lämnar hon banan och går till mig istället.. De kämpade bra iallafall..


Tingeling då. Agilityklassen först. Hon Tjuvstartade den lilla råttan och jag mitt dumma nöt kom mig inte riktigt för att reagera och bryta utan började istället springa för att hinna ikapp. Blev vägran och rivning på hinder fyra på grund av detta. Irriterade mig massor att jag inte stoppat henne direkt och startat om!Bestämde mig då för att träna och se till att kf mm var bra men se det fick jag aldrig chansen till för de var super :-D Vi drog dock på oss ytterligare en vägran på näst sista hindret då jag styrde för tidigt..


Hoppklassen då? En kul bana som vi faktiskt löste riktigt bra! Vi nollade och hade bästa tiden :-D Emelia studsade på rosa moln! Ting vann och skulle få pris! MEN samtidigt som prisutdelningen började och vi ropades upp som vinnare så börjar tävlingsledaren och domaren att prata med mig. Ting får inte vinna, ingen pinne och inte heller något pris! :-( Va??


Jag kände mig som ett vandrande frågetecken men tävlingsledaren har upptäckt att Ting inte var slutmätt och därmed fick vi inte heller plocka pinnar. Alltså ströks vårt resultat ur prislistorna. Jösses detta har jag inte haft en tanke på..


Försök förklara det för femåringen som skulle få pris! Jösses tårarna sprutade på henne. Hon blev såååå ledsen. Medan jag stod där och försökte trösta min stackars femåring som inte alls kunde begripa varför Tingeling som faktikst varit duktigast inte skulle få sitt pris delade de ut priser och pinnar till de andra i prislistan :-(


När prisutdelningen var slut kom den nya ettan (hon som eg kommit tvåa) fram till Emelia med sin rosett och gav den till henne samtidigt som hon sa att Emelia fick den då hon var den duktigaste lilla tjej hon sett köra agility!


Emelia strålade (det vänder fort i ett barns liv) av lycka och stolthet! Nu fick hon ju inte bara pris utan det var HENNES PRIS!!!!! :-D (nu sprutade tårarna på mig istället så rörd blev jag av denna gest)

TACK DU UNDERBARA MÄNNISKA FÖR DENNA GEST!


Själv fick jag något snopet åka hem utan både pinne och pris.. :-(


Ting är iallafall slutmätt nu då vi gjorde det på plats så att vi slipper detta dillemma kommande tävlingar.


Men vilket skit!


OCH kan jag tycka! Vilken SKITREGEL!!!! Det går ju faktiskt att efteråt konstatera att Ting är large och skulle ha tävlat large och därmed bode pinnen få stå kvar! Hade hon upptäckts att hon tävlat fel klass eller så visst men detta??!!


SKITREGEL!


 
 
Lydia

Lydia

20 september 2010 19:33

Nämen fy vad tråkigt! Förstår inte riktigt vad som menas med slutmätt? Är hon inte mätt så att det står inskrivet i tävlingsboken? Förstår att det känns snopet, ni borde ju definitivt haft er pinne!

http://lydiaodingo.wordpress.com

Anna med Icka, Tingeling och Trolla

21 september 2010 23:46

Jo hon ar matt en gang vid 1,5 ars alder. Men da det finns en teoretisk mojlighet (for small o mediumhundar) att hunden vaxer ytterligare ska hunden slutmatas vid tva ars alder. For oss med large ar det eg ovasentligt da de inte kan bli inmatta i en hogre mankhojd..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

SM i agility 2017 skulle avgöras i Östersund närmare 90 mil från mig. Jag velade länge kring huruvida jag skulle åka eller inte för det var ju långt men när Elsa Grenholm (min hund Hägragårds Tingelings uppfödare) ringde och frågade om jag skulle kom...

Farväl till medium och vanliga large.   I helgen gick årets sista officiella tävling för mig och hundarna i Vårgårda. Det var tre klasser av vardera och båda hundarna var med för att få springa lite. För Trollas del blev det sista gången på låga ...

Jag hade en helt otrolig tävlingshelg i helgen. Jag har nog aldrig upplevt något liknande. Sedan Trolla och jag började tävla och jag kände vilken underbar häftig liten hund jag hade har jag haft en dröm - drömmen om att en dag få kvala till en final...

En mycket intensiv helg har tagit slut! I fredags stannade Emelia i stan över natt.. hon skulle tälta! :-D   Det blev dock inte mindre barn hos oss, tvärt om, fem barn hade vi hemmavid i fredags. Både Amanda och Melina hade varsin kompis med hem....

Trist men sant. Vi missade med en snöplig pinne i hopp. Jag vet inte hur många gånger vi lyckats knipa placeringen precis utanför pinnplats.. minst tre gånger på de sista tre tävlingarna iallafall..   Innan lagtävlingarna i Karlshamn, Linköping o...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

buzzador


Ovido - Quiz & Flashcards